josephine27
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Lej, vsaj po svoje vzgaja otroka, a se ti ne zdi? pač pri nama s hčero je zadeva funkcionirala. in verjemi, nikdar me ni izkoriščala, vedno je razumela situacijo, če ji nisem imela za dati. Midve sva dobro sfurali brez žepnine. sedaj je pa itak že skoraj odrasla in lahko mi verjameš, da zelo dobro ve, da ne raste gnar na drevesu in med počitnicami tudi že pridno služi svoj denar, tako da lahko iz prve roke potrdim, da je bila moja vzgoja, brez žepnine, čist ok speljana. torej? jaz tudi nisem dobivala žepnine. ko sem bila stara 15 let sem vsake počitnice delala in si zaslužila za stvari, ki sem jih hotela. so mi pa starši kupovali obleke, hrano, sladkarije, igrače itd. po svojih zmožnostih brez da bi občasno dobivala neke zneske. ok, sej mi je mati dala za čokolado, če sem jo prosila, da bi si jo šla kupit v trgovino, samo jaz to ne imenujem žepnina. sicer sem imela nekaj gotovine našparane ob rojstnodnevnih gotovinskih darilih sorodnikov, samo ni blo zdej to ne vem koliko.. v glavnem sem si zaslužila sama. mislim, da kljub "pomanjkanju" žepnine, kar znam ekonomično ravnat z denarjem. celo znam bit "revna" - aka ne preveč zapravit in prav tako se mi zdi, da moja počitniška dela celo srednjo šolo in faks - da me je to v bistvu naučilo vrednosti denarja in kako spoštljivo z njim ravnat. žepnina te tega (cenit trud za prislužen denar) pač ne.. aja, hočem samo rečt - žepnina NI nekaj nujnega in normalnega, ter edini način kako speljat uk za ravnanje z denarjem in spoštovanja truda vloženega da se ga pridobi. samo to sem hotela poudarit. No naj tud meni se žepnina ne zdi nekaj nujnega in verjamem, da se da tudi drugače. Ampak meni je bilo napr. všeč da sem dobila žepnino in ne vem zakaj je ne bi dajala tudi svojim otrokom. Vsak po svoje seveda, kot povsod tu ni samo ene poti. Sem se pa prav nasmejala, ko si omenila počitniško delo. Če samo pomislim, kakšne primerke smo imeli na počitniškem delu to poletje No večina jih je po enem tednu izginila brez sledu.