hedviga
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja hedviga, tvoja dva sta dvojčka, teh pa tudi jaz ne bi nikoli ločevala. Toej meni ful hecno - pri dvojčkih je avtomatsko, da morajo bit skup, pa si tudi včasih niso ves čas všeč in se kregajo in tudi se zgodi, da kdaj kateri reče, da bi rajši, da ne bi bila skup (poznam en primer, ko sta bili zelo srečni, da sta v sš končno narazen). Če pa sta otroka 17 mesecev razlike, pa se ju obravnava čisto drugače, čeprav se obe ne spomnita, da bi kdaj bili ena brez druge in se lahko super razumeta... Razumem za dvojčke, da smo si na jasnem, tudi jaz jih ne bi ločevala, ampak ne razumem te strašne razlike med dvojčki in sestrami, ki so malo razlike in se štekata. Ker tudi v vrtcu je bil odgovor, da majo sorojence vedno v različnih skupinah, edino če so dvojčki, to pa seveda ne, so vsekakor skupaj, ker "to je pa drugače". Ok, sta bila skup v maternici, ampak ni nujno tako zelo drugače (kar potrjuje dejstvo, da so me za punci ničkolikokrat vprašali, če sta dvojčici, čeprav si nista podobni). Hja, nej bi bilo zato, ker so menda bolj navezani oz. še bolj. V bistvu se kar strinjam s tabo, je pa res da nimam pojma kakšna bi bila interakcija med njima, če ne bi bila dvojčka. Včasih mislim, da bi ju bilo čisto zdravo dati narazen, da bi malo zadihala eden od drugega, saj sta "prisiljena" biti non stop skupaj. Ko pa taka situacija pride, sta pa kar zgubljena. V vrtcu je bilo prvo leto pomoje za njiju super da sta skupaj, jima je bilo lažje. Tudi naslednje leto sta se igrala precej zase, ločeno od ostalih otrok. Je pa res da je bil tista skupina starejša. No, v preteklem letu pa sta že izoblikovala vsak svoja prijateljstva in se zdaj igrata ločeno eden od drugega. Ko ju takole gledam, sta bila res "samo" naključna sostanovalca v mojem trebuhu, saj sta si povsem različna: karakterno, vizualno (Špela je svetlamodrooka in 10 cm in 5 kg ima manj kot Miha, ki je temen rjavook- dokazni material priložen )), ma še okusa za hrano nimata istega... IN.. kar je še posebaj zanimivo .. odkar smo zlezli iz vozička me noben več ne vpraša, če sta dvojčka! Vidim pa tisti napeti zamišljeni izraz na obrazu: "pa kako je lah tolk hitr spet zanosila..."...