|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni otroci
9.7.2013 20:01:38   
TomTaylor
prvič gremo z družino kampirat, pa tudi sicer nisem nikoli kampirala, če ne štejem dan ali dva spanja v šotoru. Verjetno kompliciram, ampak se želim čimbolj opremiti in pripraviti.. Gremo za 10 dni, dva mlajša otroka (3,7)...

- Kaj moram biti v kampu pozorna, predvsem kar se izbire parcel tiče (moj vztraja, da ne rabimo imet "parcelirano" parcelo z elektriko, jz pa vztrajam, ampak argumentov nimam)
- kako izgleda najem hladilnika? Ga potrebujemo? (moj pravi da ne, jz pravim, da ja user posted image )
- ali lahko pridemo nenapovedano v poljubni camp brez predhodne rezervacije (seveda ob tveganju, da je vse zasedeno) ali je v campih tudi tako kot v app. - menjave samo ob sobotah npr.)
- kateri kamp na relaciji Cres - Lošinj (lahko tudi rab, krk) priporočate
- kaj kuhate/jeste v kampih?

....

prepričana sem, da se bo pojavilo še kkšno vprašanje.. :-)

Hvala za odgovore :-)

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 9.7.2013 20:02:37 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
9.7.2013 21:23:39   
Anonimen
Odvisno kaj hočeš od kampiranja ... če želiš prvo vrsto za vodo v točno določenem terminu, potem si par mesecev prepozna z rezervacijo ... če pa ti bližina morja ni najbolj pomembna, potem je pa ponavadi v prosti (neparcelirani) coni vedno prostor. Seveda pa tam ni vode takoj zraven pa vprašanje če bo imela omarica za elektriko poleg vašega izbranega kotička še kak prosti vtič (se je zgodilo kolegom).

Potem za s seboj je zelo fino imet hladilnik ... mlačna pijača, sadje, zelenjava niso ravno apetitlih, pa še ponavadi so v teh trgovinicah v kampih tako tako založeni in čez dan zmanjka naprimer čevapov itd. in je fino za večerjo material že zjutraj nabavit ... mi imamo kar enega pisarniškega in je špica ... nekaj v tem stilu: http://www.lovecnacene.si/gorenje-rb-4095w-prostostojeci-hladilnik-mini/m/1539756/

Potem rabiš kaj za kuhat, pribor, mizo, stole, kako večjo posodo v katero zložiš umazano posodo in jo greš oprat, šotor, Evro-adapter za elektriko, kak podaljšek, za ležišča priporočam turbomaksimuse (pejdi jih nabavit v Jysk, kjer so precej cenejše kot v kaki kamping trgovini), to je pa za moje pojme tanajtanujnejše user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
9.7.2013 22:29:08   
patrino
Mi to počnemo že od nekdaj- v smrkavih časih midva solo, sedaj že leta z otroci. Otika je izčrpno napisala in se podpišem pod vse. Mi sicer nikoli ne rezerviramo parcele, ker si v garmina vnesemo nekaj kampov na relaciji kjer se želimo ustavit in potem se enostavno zapeljemo od enega do drugega in ostanemo tam kjer nam je najlepše. Včasih se zasidramo že pri prvem kampu, če nam sede, če ne pa zagotovo dlje od tretjega ne izbiramo. Nikoli nismo naleteli na kamp, ki bi bil tako nabasan, da nas ne bi vzeli not. Tudi mi vozjakamo s seboj podoben hladilnik kot Otika in bi , če bi bilo treba izbirat, raje pustila doma vse stole kot pa njega. To je pa tako nujno potrebno v kampu ( sploh, če imaš deco ala termite, ki so na morju skoz lačni), da bi brez njega res težko. Pri kampiranju je vedno tako ( vsaj pri nas), da bi nam vedno še kaj prav prišlo kar nimamo sabo,ob enem bi pa brez skrbi lahko tretjino stvari pustili doma...
So pa to super počitnice, predvsem za deco. Mi gremo vsako leto tudi v hotel ali v apartma, vendar si vedno nekaj dni kampiranja privoščimo prav zaradi njih.
Hrana v kampu? Mmmm, sama nisem prevelik mesojedec, vendar je roštilj s sto in eno zadevo ob večerih v kampu zadetek v polno. Samo tam tako fino diši, samo tam tako nebeško paše.
Bili smo pa že v kampih Na Rabu, Krku in Cresu. Vsak po svoje super ( osebno mi je najbolj pri srcu Rabska Padova, vendar tam zna biti zelo velika gužva. Na Rabu se da jiti tudi v San marino, vendar imaš te mivke že po parih urah vrh glave (vsaj mi smo hitro spokali), saj ti dojadi škrtanje pod zobami, ko samo odpreš usta...Na krku so Njivice en izmed redkih kampov z veliko sence zaradi listnatih dreves, imaš pa tam toliko grlic, da znajo bit kar tečne, ko zjutraj grulijo okrog šotora. Na Cresu smo bili pred večimi leti v malem kampu Beli, ki je tašen skromen in preprost in res zelo robinzonski. Poleg male trgovinice in stare oštarije tam nimaš veliko zabave. Gledaš pa lahko njihove znamenite bele orle, kar pa tudi ni od muh. Nam je bilo tam kar všeč, slaba stran tega kampa pa je zelo veliko pomanjkanje sence.
Skratka kampov je na tem območju, ki si ga označila kar precej, odvisno kaj ti je pri srcu in kakšnega iščeš. V veliko pomoč ti je lahko tudi internetna stran avtocampi.si, kjer so le ti dobro označeni, opisani in je možno videti tudi komentarje ljudi, ki so bili v njih. Ponavadi kar držijo.


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 0:18:57   
nananaja
tudi mi že nekaj časa kampiramo, tudi z takrat 10 mesečnico smo šli.
nam so mnogo bolj kot turbomaksimusi pri srcu samonapihljive blazine debeline 5cm, čisto zadosti mehko, pa ni tistih lukenj in guganja, je pa fajn imet tud povštre.
mi imamo vedno hladilnik, pa eno omarico, ki jo tam sestavimo, kjer imamo gor električni kuhalnik in na policah hrano in posodo. V Italiji smo ugotovili, da elektrika ni najbolj primerna za kuhanje, saj so bile varovalke le 3A, zato je uporaben tudi mali plinski kuhalček.
na Cresu sta poleg Beli še Kovačine in Slatina. Kovačine super kamp, le fraj so bolj tiste parcele stran, se pa da dobit veliko parcelo, pred leti je bil kar ugoden po ceni. Tudi Slatino pohvalijo, a mi nismo sprobali.
na Pagu smo bili v Straško, pa se nam ni zdel prav poceni.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 7:29:10   
LuLu
Lahko se za kamp opremiš z vsem, kar imaš doma, lahko pa le roštilj (dobro za sveže ribe) in hladilna torba.
Hladilnik je že luksuz, in elektrika. Vse se da sveže in hladno dobiti. Torej, če tega ne bo, še ne pomeni, da boš pila toplo pijačo user posted image  se pač drugače znajdeš.
Dobro je biti pod senco, dobro je imeti s seboj nekaj proti komarjem, špago in klupice za perilo obešat, kuhalnik za kavo, če sta kofetarja pa sploh.
Meni je kampiranje sistem "go with the flow" Nikoli nisem preveč stvari s seboj peljala, ok, to je bilo, ko ni bilo otrok. Mi je bolj všeč, tako malo divje, da se znajdeš, kot pa vso stanovanje s sabo vlačit in imeti čisto vse pri roki.
V takem primeru bi raje apartma najela user posted image

Se strinjam s tvojim... hladilnik in elektrika na parcelirani parceli ni nujno potrebno za nepozabno izkušnjo kampiranja user posted image

< Sporočilo je popravil LuLu -- 10.7.2013 7:31:45 >

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 8:41:37   
skuštrana
Hladilnik in el. nista ravno nuja, pravzaprav lahko v večini kampov hladilnik tudi najameš če vidiš da ga res rabite.
Turbomaximusov jst tud ne maram, koma so mi za spat. Men je že čisto navaden armaflex ok, tamalim tudi, edino možek malo bolj komplicira (če njega vpraša on rabi tudi hladilnik, he he)...

Drugače pa šotor, spalke, kakšno igračko, kuhalnik in posode (mi smo v dechatlonu kupili komplet za kampiranje iz aluminija ker se te posode lepo zložijo ena v drugo in pa dober prevodnik toplote so kar pomeni da se v njih hitro skuha kar je kar pomembno če imaš tiste mal plinske bombice), plastično galanterijo(kozarci, žlice, itd..) kakšno mizico če želite (lahko pa jeste tudi na tleh - piknik varianta)...

Ma, kampiranje je lahko full na easy ali pa s full opremo - pač odvisno kakšne človek si. Mi smo bolj na easy, pa še zunaj kar dosti jemo tako da kaj preveč nam ni treba trogat s seboj.

Še tole - jaz si vse zložim v plastične škatle, v eno vse za kuhinjo, v drugo igrače, v tretjo stvari za plažo... da potem v avtu lahko najdem. Kufra za obleke imamo ponavadi 2 (odvisno za koliko dolgo gremo).

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 10.7.2013 8:45:53 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 9:06:37   
nyna84
Mi tudi vedno kampiramo. Edini pogoj v kampu nam je, da je šotor v senci (borovci so zakon), da se lahko v najhujšem umaknemo v šotor in takrat kuhamo, počivamo, se igramo ....
S sabo peljemo poleg šotora še paviljon, zaradi sence ali dežja. Imamo mizo, stole, turbomaximuse, zložljivo kuhinjsko omaro, električni štedilnik, tak mini hladilnik, kot ga je že otika pokazala, pica pekač (je super za peko česarkoli), nekaj osnovne posode (lonec za pašto, ponev, kafetiera), škaf za pranje posode ali oblačil, električno luč za zvečer ...
Odvisno, kakšen akomodita si želite user posted image
Nam je hladilnik obvezen, ker nam potem ni treba non stop v trgovino. Npr. imamo noter maslo, jajca, mesnino, mleko, pijačo ... Je ceneje, kot da grem 3x na dan v trgovino po stvari iz hladilnika. Kuhamo pa čisto vse - pašto, mineštro, včasih juho (iz vrečke) in potem kar kaj s kruhom ali solato, meso na žaru, ribe .... kar nam srce poželi.
Mi že dve leti prakticiramo tako, da zakljukamo za avto prikolico in gor naložimo še kolesa, ležalnike in še ogromno enih drugih stvari (celo škatlo z barbikami in barbi hišo).

Naš urnik je pa tako: zjutraj po zajtrku na plažo, dopoldan nazaj v šotor (v senco), takrat skuhamo, midva potem počivava, hčere se igrata, potem ob štirih ali petih pa nazaj na plažo. Tako da se nam cel dan dogaja, otrokom ni dolgčas, hudi uri se izognemo ....

Ne pozabite še na evropriključek za elektriko, pa kakšen podaljšek prav pride, če ni elektrike na parceli.

Če se še kaj spomnem, pa sporočim user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 9:09:28   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Kufra za obleke imamo ponavadi 2 (odvisno za koliko dolgo gremo).

Po večini kampov imajo sicer tudi možnost uporabe pralnega stroja. Včasih je bolje kot gora oblačil, ker se pri malih otrocih nabere v 14 dnevih gora oblačil, da ne govorimo, da so brisače za na plažo že po treh dneh trde od doli in umazanije. user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 9:35:13   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Kufra za obleke imamo ponavadi 2 (odvisno za koliko dolgo gremo).

Po večini kampov imajo sicer tudi možnost uporabe pralnega stroja. Včasih je bolje kot gora oblačil, ker se pri malih otrocih nabere v 14 dnevih gora oblačil, da ne govorimo, da so brisače za na plažo že po treh dneh trde od doli in umazanije. user posted image


Ja, pa brisače imam jaz one tanke, te so super (moram še po takšne kopalne plašče). Ne zavzamejo veliko.
Hm, pri nas od teh 2 kufrov eden odpade na moža, he he..ma, resno, jaz sebe in tamale tri spakiram v en srednje velik kufer, on pa si napakira boga in pol v svoj... user posted image Pol pa jaz ven dajem in na koncu seveda nič ne pogreša...

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 12:00:51   
alda
starejša je šla prvič kampirat pri 16mescih, ta-mali pa že pri 10mescih in razen zdravil, krem in zaščite nič nisem nikoli komplicirala.
Kampirali na Krku, Cresu, Malem Lošinju, Rabu in v Umagu in nismo Nikoli imeli elektrike:plinski kuhalnik, hladilnik nisem imela, saj sem sveže kupovala, le mleko sem imela s sabo,to pa pakiranje po 1/2l alpskega, ki smo ga porabili naenkrat.
Mislim, da ni potrebno nič kaj preveč komplicirat, jaz le tam pazim, da vse temeljito operem, preden sveže pojemo oz. uporabimo.

Sem pa kar do enga 5leta nosila kahlico s sabo za opravljanje velike potrebe za otroke user posted image
malo zaradi strahu, da ne bo stranišče tako kot treba ,malo pa tudi zaradi tega, da imaš pri roki, če je huda sila

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 12:01:07   
caramel
Prednost "parcelirane" parcele je predvsem v tem, da imaš točno določen prostor. Če nisi na parceli, se lahko, ko je res gužva, sosedje precej "zažrejo" v tvoj prostor.

Hladilniki za najem so navadno narejeni podobno kot npr. omarice za prtljago na železniških postajah. Je OK, če imaš šotor v bližini, če ne, pa zna biti malo nepraktično. Se pa strinjam, da je hladilnik (ali npr. vsaj električna hladilna torba), zelo dobrodošla oprema.

Rezervacija praviloma ni nujna, je pa vsaj v dobro obiskanih kampih priporočljiva. Mi hodimo v manjše kampe in se rezervacij ne poslužujemo.

Kuhamo pa bolj nekomplicirano hrano. Žar je seveda zakon, pa kakšne testenine/riž/kuskus/tortilje.. z različnimi omakami. Nekaj idej najdeš tukaj.

Oprema je že zgoraj napisana. Poleg osnovne (šotor, kuhalnik, posoda...) je pri nas obvezna špaga (je ni nikoli preveč) in pa nekaj za senco - paviljon ali ponjava Če po tleh ni trave pride prav tudi kakšna podloga za pred šotorom (da si lahko bos, pa ne neseš takoj umazanije v šotor). No, pa viseče mreže, ampak to je bonus za užitek.

Midva sva, ko sva bila sama, hodila kampirat z ruzaki (na štop ali javni prevoz), pa sva imela vedno vse potrebno s sabo. Ko smo šil pa prvič trije z avtom, smo pa komaj vse v enoprostorca spravili. Je pa res, da smo imeli sabo tudi voziček s košaro (imela je štiri mesece). Pa roko na srce, tudi precej dodatne krame, ki pride prav, se da pa tudi brez nje preživet.


< Sporočilo je popravil caramel -- 10.7.2013 12:03:04 >

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 13:24:35   
Zoja Lara
Nepogrešljivi pripomočki za 3 letnika so zagotovo kanglica, lopatke, grablice ipd. Pa kakšen avtek, papir, barvice in škarje. To je to.

_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 13:35:42   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: caramel

Oprema je že zgoraj napisana. Poleg osnovne (šotor, kuhalnik, posoda...) je pri nas obvezna špaga (je ni nikoli preveč) in pa nekaj za senco - paviljon ali ponjava Če po tleh ni trave pride prav tudi kakšna podloga za pred šotorom (da si lahko bos, pa ne neseš takoj umazanije v šotor). No, pa viseče mreže, ampak to je bonus za užitek.

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 13:45:49   
ronja
Elektrika pride prav za hladilnik, če boste pa hodili ven jest, pa ni nujna (tudi sicer ni nujna, samo si bolj omejena glede kuhanja oz. moraš vsak dan sproti kupovat, da se ti vmes ne pokvari, če ješ kaj pokvarljivega). Za samo svetlobo elektrike ne rabiš, ker zdržijo zdajšnje ledice kar dolgo. Lahko pa se gresta tudi romantiko s svečkami, POTEM KO triletnik zaspiuser posted image No, roko na srce, otroci obožujejo sveče, samo ti boš malo na trnih zraven;).

Odvisno je tudi, kaj jeste zjutraj: če otroci ne preživijo brez jogurtov, potem je fajn met hladilnik, da ti ni treba takoj zjutraj v štacuno letet, če jeste kruh in nekaj gor, je veliko stvari, ki se ne pokvarijo v 10ih dneh (marmelada, čok. namazi, paštet (zaprte, seveda), ribice v konzervi...): če boste itak zjutraj vedno šli v trgovino, potem nima veze, ker boste sproti kupili, kar boste jedli.

Če ne boš imela hladilnika, si lahko pomagaš tako, da v velik čeber natočiš hladno vodo in daš sadje in pijačo tja not in v senco, ko bo voda že preveč topla, pa zaviješ zadeve v mokro krpo in obesiš na veter - bo hladneje kot okolica, seveda pa ne tako kot v hladilniku.

Večinoma so kampi odprti tudi ponoči, majo pa nekateri uradne ure, ko se lahko prijaviš - ponekod te spustijo prej not, potem se moraš pa zglasit ob uradnih urah. Odvisno od kampa.

Najbolj čisti (beri: otrokom prijazni) so nudo kampi, tako da če vama to ni mimo, priporočam. NI treba, da ste nagci, če nočete, seveda. Tui tam navadno ni toliko pijane študentarije in je malo bolj mirno, kar je za otroke fajn (manj steklovine po tleh na plaži recimo, če ponoči nihče ne razbija flaš itd...)

Na gorilniku se najbolj splača pripravit hrano, ki je hitro kuhana. Super je recimo kuskus, ki ga niti kkuhat ni treba, samo vodo segreješ, pa kake male testenine, ki so hitro kuhane (poglej na škatlo, pa samo take kupi, ki so v par minutah), instant polenta, grisek... Ker za vse to ne rabiš kaj dolgo, da se segreje. Če boš delala grisek, potem daj mleko prej iz hladilnika oz. ga kupi prej, da se vmes že segreje na okolišno temperaturo (je veliko hitreje, če segrevaš od 34 na 100 ali pa iz 8 na 100;). Isto vodo prej namoči, ker iz pipe bo hladnejša in ti narava lahko sama pomaga:). Pasulja glih ne tam kuhat, lahko ga pa s sabo vzameš, če želiš.

Veliko ljudi na kampiranju večinoma kuri žar, gor lahko daš svašta, kot veš;).

Nekateri na kampiranju vedno samo zunaj jejo, odvisno kaj si želiš in kaj si lahko privoščiš.


kaj moraš pazit pri izbiri parcele:
- senca: če imaš male otroke, je res fajn, da ne nabija cel dan sonce na vaš del in da ni šotor čisto razgret navsezgodaj, ker se ti bojo mali zbudili in zbudili še tebe in ne boš mela kaj dosti od dopusta:D
- naklon: če vremenska slika kaže možne padavine, se splača pogledat, da je parcela malo naklonjena, da voda odteče. V vsakem primeru je pametno okoli šotora skopat jarek, da voda odteče.
- sosedje: če se boste poknili zraven kake študentarije, pričakuj, da zvečer ne bo mirno in spanca in bi znali bit tamali sitni, če rabijo it bolj zgodaj spat... Najbolj se splača poknit zraven še kake družine, bojo meli mali družbo in še starši razumemo drug drugega;)
- luksuzi: bližina plaže (vode), tušev in kopalnice (preblizu wcja tudi ni fajn), trgovine... pač kar vam od tega več pomeni. če mora mali ponoči še na wc, potem je fajn met blizu kopalnico, če greste vsak dan 2x v štacuno po hrano za zajtrk in kosilo, je pametno, da niste ravno na drugi strani kampa, če maš m. na dopustu, je tudi fajn met kopalnico blizu, itd...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 13:53:29   
ronja
Za s seboj je fajn met kako reč za na tla - da se lahko valjate z otroci po tleh, tudi če niso glih čista. Pa kljukice prav pridejo, ker dostikrat piha. Ni treba veliko, par pa se splača. Švicar obvezno. Večji lavor, v katerem boste nosili posodo pomivat (če ne boste jedli zunaj). Pa vetrovk ne pozabi. Če je slabo vreme, pride prav pa tista reč za streho in kaka juhica iz vrečke.

Men je že čisto navaden armaflex ok, tamalim tudi

podpis, samo da pri nas je tudi lubiju ok:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 13:59:03   
LuLu
vrečke in gumice. To tudi vedno prav pride user posted image
Kakšno baterijo, če še ni napisana

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 17:28:29   
mala zirafa
Mi brez hladilnika ne gremo nikamor.Sploh pa če imaš otroke s sabo, to pomeni tudi mleko, ki pa mora bit na hladnem.v glavnem mi smo imeli trdo torbo na 12V in vsak dan sem nesla hladilne vložke v trgovino v zmrzoval.nik in jih menjavala.Je kar šlo za silo.Mi brez mlečnih zdelkov ne zdržimo dolgo.pa tudi sadje hitro gre v vročini.
otroci se ponavadi v naravi zaigrajo z naravnim materialom prej kot s kakimi igračami.Lahko vzamete loparje,karte, žogo, morda skiro če vam avto dopušča.Naša mala se je sprehajala po kampu, seveda v naši bližini in iskala gobe ter jih s palčko nabirala.Igrač ni pogrešala, prodajala je storže, školjke,pa je imela 6 let takrat.Jaz prisegam na naravni material.
Ostalo pa so ti že drugi povedali.Ne pretiravat z opremo.Pa srečno.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kaj vzeti s seboj na kampiranje - majhni ...
10.7.2013 19:50:32   
TomTaylor
Super ste, hvala vsaki posebej!

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?