|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   carski rez
13.9.2005 9:38:48   
Knif
Dobro jutro!
Včeraj sem zasledila temo o carskem rezu, pa o tem, koliko CR lahko imaš.
Tudi jaz sem rodila s CR. Moja Ana se je čisto spustila, jaz pa se nisem odpirala. Glavico je imela že stisnjeno, tako da je bil CR nujen! Šok, ko so mi povedali!!! Nisem hotla sploh podpisat dovoljenja za CR. Je mož to naredil!! Zato pravim, da je dobro, da ga imate poleg ob takih trenutkih. Tudi po CR je bil on tisti, ki jo je imel prvi v naročju, ne jaz!!
Svojo gin.sem vprašala, ali bom tudi drugič imela CR, pa je rekla, da ja! Pogovarjala pa sem se s sosedo, ki dela v operacijski na ginekologiji in mi je povedala tole: Lahko imaš 3 CR . Ne ve, da bi jih katera imela več. Včasih je bil CR nevaren, vendar danes ni več tako. Ni priporočljivo imeti veliko CR zaradi same maternice - ker jo prerežejo. Danes ti zašijejo tudi mišice, kar včasih niso delali. Otrok je zunaj takoj, nekaj dalj časa potem traja šivanje in drugo. Če pa izraziš željo, da želiš roditi po naravni poti, te tudi upoštevajo. Če pa se slučajno zakomplicira, potem.....CR. Pravi tudi, da velikoooo žensk prosi za CR (v tistem trenutku, ko je najbolj hudo).
Uf, kako sem se razpisala. Tudi zame je ta tema zelo zanimiva, saj bi rada imela 3 otroke, zato sem bila firbčna in poizvedovala.
Ja, tako, 5 otrok ne pride v poštev. No, lahko, ampak ....ni priporočljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   carski rez
13.9.2005 12:10:22   
nejcko

Če si enkrat rodila s CR, ni nujno, da boš tudi v drugo. Vse je namreč odvisno od tega, zakaj je prvič do CR sploh prišlo. Če gre prvič recimo samo za prečno lego, (pre)velikega otroka, predležečo posteljico, ni nujno, da se ti ista stvar ponovi tudi v drugi nosečnosti, kar pomeni, da lahko potem rodiš po naravni poti. tudi zdravniki skušajo v takih primerih drugi porod izpeljati naravno. Poznam kar nekaj primerov, ko so ženske drugič rodile po naravni poti, celo eno, ki je imela 2 CR, tretjega in četrtega otroka pa je rodila po naravni poti.

Če pa so težave bolj fizične narave, recimo ozka medenica, potem je seveda CR predviden tudi v drugo in tretje. Tudi če si že imela 2 CR, je samo en mali delček možnosti, da v tretje rodiš po naravni poti. Sploh če so nosečnosti bolj kot ne zaporedne.

Jaz sem rodila 2x s CR, ker se nisem nič odpirala. Prvič sem rodila 12 čez rok, odprta pa sem bila le pol prsta. Drugi porod so sicer načrtovali po naravni poti, vendar ko so videli, da sem kljub svojim popadkom in 5 dni čez rok popolnoma zaprta, so se odločili za ponovni CR.

Je pa res, da je nekako priporočljivo, da nimaš več kot 3 CR, saj je tveganje po vsakem večje. Priporočljivo je tudi, da po CR počakaš vsaj dve leti z novo nosečnostjo oz. da je med prvim in drugim otrokom vsaj 2 leti starostne razlike.

(odgovor članu Knif)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   carski rez
13.9.2005 15:33:30   
lijalija
Ne mešati nosečnosti in starosti otroka. Če je razlika med prvim in drugim otrokom dve leti si ponovno noseč že kmalu po otrokovem prvem roj. dnevu. Če pa počakaš z ponovno nosečnostjo dve leti ima prvi otrok že skoraj 3 leta. Katero varianto zdravniki priporočajo za CR?

(odgovor članu Knif)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   carski rez
13.9.2005 21:33:42   
bobek05
Ja, ta tema tudi mene ful zanima, ker sem ena izmed tistih, ki so imele CR (se mi zdi, da nas je zadnje čase vedno več.. ) - moj razlog: moj sonček se ni obrnil in je lepo pridno sedel na ritko in očitno tako nameraval tudi ven, pa so se odločili za CR (v MB kaj drugega sploh ne pride v poštev). Sicer pa po naravni poti z ritko naprej ne bi rodila - v to me noben ne bi prepričal, ker me je bilo preveč strah komplikacij (npr. da bi se lahko zadušil, ker glavica gre zadnja)..

Kakorkoli že - moja želja je bila že od nekdaj, da bi imela 3 otroke in šele po CR sem izvedela, da imam lahko samo 3 CR, če bi slučajno prišlo do tega, da bi spet moral biti CR. Če sem odkrita sama s sabo, sem bila na koncu kar zadovoljna, da je bil CR (četudi je bil potreben), ker ne jaz in ne Anej nisva imela nobenih posledic, ni bilo nobenih popadkov ali porodnih bolečin (razen seveda ko spusti narkoza), nobenega x-urnega mantranja (me je kar stisnilo, ko sem ležala na intezivni in poslušala ure in ure kako so nekatere ženske vreščale - kot da bi jim kožo odirali), seveda so pa tudi negativne strani, kot npr. to, da še sedaj (3 mesece po porodu) nisem sposobna iti na aerobiko, pa da svojega sončka nisem mogla prijet v naročje, ko je prijokal na svet ali ga imet ob sebi po porodu, pa tudi to, da mož ni bil zraven... Sem se pa odločila za spinalno narkozo tako da sem vsaj bila budna in čisto prisebna, ko so ga potegnili ven in bila deležna vsaj njegovega prvega joka in za nekaj sekund sem ga celo videla... To so bili najleši trenutki v mojem življenju - NIKOLI mi ne bo žal..

Sem pa tudi slišala, da če je ženska imela prvič CR, da ga drugič lahko ZAHTEVA, četudi ni potrebe po njem.. Je to res??? Mogoče se bom prepričala, da je tudi naravni porod vredu, a rada bi vedela, če imam vsaj to opcijo.. Drugače pa o naslednjem še ne razmišljava - mogoče čez 2 ali 3 leta (tako da bo razlika med otrokoma 3-4 let)..

(odgovor članu Knif)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   carski rez
13.9.2005 21:36:49   
bobek05
Aja, zdaj sem se spomnila - mislim, da je ena 1x na forumu celo omenila, da za nas, ki smo imele CR epiduralna pri naravnem porodu ne pride v poštev - sicer sem že pozabla zakaj, ampak to je še eden izmed razlogov, zakaj me je strah naravnega poroda...

(odgovor članu Knif)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   carski rez
13.9.2005 22:05:22   
Anonimen
To, da če enkrat rodiš s CR, ne moreš drugič imeti epiduralne, prvič slišim in ne najdem popovezave. To, da pa upoštevajo željo porodnice po ponovne CR, pa v Kranju nit pod razno ne drži. Še celo grdo se obnašajo (nekatere babice) ob panični mamici, ki rojeva drugič naravano, po tem, ko je prvilč imela CR.

(odgovor članu Knif)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   carski rez
13.9.2005 22:10:11   
bobek05
Joj, Splišni to je pa grozo za slišat...

Glede povezave med CR in epiduaralno - mislim, da je bilo govora o tem, da če ti spodaj vse na pol omrtvijo potem res ne čutiš toliko bolečine, naj pa ne bi čutila tudi če bi se od sile od znotraj kaj "paralo" - to se pa res čudno sliši, ampak zdi se mi, da je bilo nekaj v tej smeri (ker je pač pri nas to bolj občutljivo, pa ne bi čutile če bi se od znotraj kaj dogajalo)

(odgovor članu Knif)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   carski rez
13.9.2005 22:10:41   
dix
Epiduralna ne pride v poštev zaradi tega ker porodnica ne bi čutila če bi prišlo do raztrganja maternice.

(odgovor članu Knif)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   carski rez
14.9.2005 9:07:56   
Knif
Poznam primer, ko ima ženska 13 mesecev starega otroka, pa je že drugič rodila (oba s CR). Vse je bilo ok. Po mojem je to različno od ženske do ženske.
Sama se ne bi odločila za epiduralno! Sem brala, da se lahko zgodi, da te narobe špiknejo in je lahko fajn narobe. Je pa res, še enkrat povem, da sem zelo vesela, da je bil mož pri meni. Ano sem dobila, ko sem se zbudila iz narkoze. Tako, da sem jo lahko takoj dala na prsi! Povem vam še to, da jo še vedno dojim, pa ima že 15 mesecev.
Tudi sama sem imela po CR malo težav z dvigovanjem, tudi vozička nisem mogla vozit. Sedaj je vse ok, samo črtica je še ostala pod trebuhom.

(odgovor članu Knif)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   carski rez
14.9.2005 14:36:52   
Jessy
Jaz sem bila tista, ki je omenila, da po CR ne dajo EA, oz. jo nič kaj radi ne dajo. Točno zato, ker ne bi čutila, če bi se začela maternica trgati. Tako nam je povedal anesteziolog v Postojni, ko smo šli na razgovor za EA. Prav tako ti je nič kaj ne marajo dati, če rojevaš po naravni poti z medenično vstavo, saj spet ne bi čutila, če bi bilo kaj narobe s tabo.

To, da te pri EA lahko "narobe špiknejo" pa sploh ne drži, da bi bilo lahko kaj narobe. Jaz sem dobila spinalno anestezijo za CR na točno istem področju, kot bi dobila EA, pa ni bilo nič narobe. Tudi če greste na operacijo spodnjih okončin, dobš le spinalno anestezijo in ni nobenih pomislekov okrog tega.
Sploh te pa anestezist sprašuje, če imaš čuden okus v ustih, ko ti vbrizgava anestetik, saj tako prepozna, če ni prišel v prav prostor in potem to popravi.
Ne vem, zakaj vsi toliko poslušajo druge o stranskih učinkih EA. Najbolje je, da se gre na predavanje, kjer ti točno povejo, za kaj je dobra EA in tudi kakšni so možni stranski učinki, ki pa so takoooo poredki, pa še ti niso nevarni, saj se jih da odpraviti.

(odgovor članu Knif)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?