|
RE: kakšen poganjalec kupšiti (lesen, kovinski) 21.5.2013 9:30:59
|
|
|
|
ronja
|
zita, mislim, da imamo Hudorinega Joeya: http://www.ceneje.si/za-otroke/igrace-igrala-in-igre/otroska-vozila/hudora-poganjalec-12-lesen_-_CX000DC185?tab=pod Bom preverila danes, ko gremo ven. ne vem, če se točno ta še dobi, mislim, da sem ga kupila v spletni trgovini igrarija, tam ga ne najdem več (tega modela). Na splošno so kovinski in leseni oboji kar zdržljivi:). Kako to veš? Hope, vsi ostali v bloku imajo kovinske (torej naš lesen in 4je kovinski) in ker so otroci iste starosti, si jih kdaj zamenjajo (kadaro smo vsi skup, seveda, ne vzamemo kar tako:D). In malidve pravita, da je tako, poleg tega sta vedno manj časa jokali pri tem, lesenem. Mogoče je fora v dizajnu, da je osrednja letev pač letev, ne pa okrogla palica - pri deski se teža bolj razporedi in ne boli toliko na enem delu... Ne vem, vem samo rezultat. Saj padajo ne veliko, tako da to ni nek strašen problem, samo je pa vseeno fajn, če se samo pobere, pa šiba dalje:). V bistvu ga sploh nismo rabili nosit,ker je mali skoz vozil. Pri nas se po trgovinah po moje ne smeš vozit . Pa v knjižnici tudi ne. Pa v zdravstvenem domu tudi ne. itd... you get the picture:D. Pa recimo po stopnicah iz gradu je tudi mal težje s poganjalčkom... odvisno kakšen življenjski stil imaš, mi mamo precej "razgibanega":D Za po ravnem pa ni problem, se strinjam, samo saj veš, Slovenija je gorata dežela in vse poti niso ravne:D. Tamali bi tako šli povsod, samo včasih moraš prit domov pred temo:D. Pa rajši pripneš poganjalca za tiste stopnice;). Za tamicene se strinjam, je boljši 10'' in ti so samo kovinski. Vendar sta se vseeno kar kmalu navadili tavelikega (res pa je, da mata obe zelo dolge noge glede na svojo višino, tako da sta ga lahko začeli zgodaj uporabljat). Sem pa tudi jaz takrat razmišljala, da bi kar kupila še enega 10'' za prej (no, saj za 3 bi se verjetno že splačalo:)). Za kasneje so pa 12'' veliko boljši, ker se večji otroci naveličajo tistih tamalih (tamali pa tavečjih ne morejo uporabljat, dokler jim noge dovolj ne zrastejo) in jih potem nočejo več uporabljat (vsaj take so izkušnje 5ih otrok tu v bloku, preden me kdo haklja od kod mi info:D). Naš je lesen moram priznat, da jo zelo dobro prenaša, pa je bil že res velikokrat moker, ker kot rečeno, igrač ne šparamo, ker so za divjat, ne za gledat. Eno so tudi mirne punčke ali divji fanti. Eni se res samo vozijo, drugi pa divjajo in zganjajo vragolije- tak da odvisno kolk je potem poganjalček celi ali poškodovan. Hahaha! Ne vem, od kod vam ideje o mirnih punčkah:D. Ko gre tamala kam s poganjalčkom, vsi mislijo, da je fant . Enkrat sem slišala en par v sladkem pričakovanju, kjer sta imela očitno glih debato o spolih in ji pravi on: "Lej, poglej tisto punčko, ta je bolj živa kot katerikoli fant... ne moreš vedet, vidiš..." Sem se režala, ker je valjda šlo za mojo punčko
|