ronja
|
ups, pardon, nisem vedela, da imaš dva:). Čestitke sinu, upam, držim pesti za tekmovanja, sicer pa je tak glavno, da uživa:) Po raznih pogovorih z ljudmi z izkušnjami sem na koncu ugotovil, da je pri klasičnih kitarah velik rizik. Niti cena očitno več ni garant dobre kvalitete. Ja, to je res, poznam par kitar, ki so bile salamensko drage, pa niso ravno vzor kvalitete... Sama imam 2 yamahi in mi všeč ta firma ravno zato, ker so večinoma še kar dosledni pri kvaliteti - veš približno kaj dobiš, vsaj tako je bilo baje takrat, ko sem dobila kitaro (a while ago - beri cca 10-20 let:D), vem, da se to lahko hitro spremeni... Sem zadovoljna z njo in sem preigrala celo osnovno in 3/4 srednje glasbene z njo (en letnik mi ša manjka, samo ni prvo na listi žal). Prej sem imela sestrino Melodijo al kaj vem kaj, pa je bila razlika ooooočitna, se še zdaj spomnim tiste trikotne škatle pod smrekico, kaj sem bila vesela! Eno najlepših daril ever! Samo kot si rekel - yamahe niso glih poceni... 100€ pa je malo veliko, če še ne vem, a jo bo to držalo (sicer jo pol leta že drži in si navadno niti ne premišljuje, pa mogoče bi jo tudi tamaladva kasneje kdaj vzela v roke... meh, bolj ko razmišljam, manj vem:D). Moj učitelj pa je rekel, da če že kupujem tamalo, potem naj eno poceni, ker jo bo tako kmalu prerasla in da on svoji mali (enako stara kot moja:) še ni dal kitare v roke. Samo njegova mu ne teži, da bi ful rada, moja pa:D. In se potem matra z uno veliko in ne more nič in mi je mal hudo jo matrat ali pa zabit, da je pač premala, pa konc (vem, da to ful ni fajn, ko nečesa ne moreš/ne smeš, ker si premali:D). Problem je, ker sem poklicala po moje v vse bližnje trgovine in nikjer nimajo kake otroške za poizkusit - da jo lahko vzamem v roke in vsaj vidim, kako je narejena, iz česa je kobilica, kako natančno so prečke narejene... Prek spleta nekaj naročit, česar še vidla nisem, mi je mal riski, že tako je loterija, kot si sam napisal... Za poizkusit imajo samo eno za 400€, toliko pa res nimam, tok moji obe skup nista stali . Sicer pa enkrat, ko se zvlečemo iz krize, pa tamali mal zrastejo, da bom mela čas... dobim pa saksofon - šparam zanj že od srednje šole, pa je vedno nekaj bolj pomembnega ... Imela sem sicer še tretjo idejo - da kupim ukulele ali banjo - ta bi bil potem tudi za nas čisto uporaben, zanjo pa tudi, ker je pač original velikost manjša...