Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: šrimpf men se je tudi pojavil izcedek prejšnji teden, ko sem bila 6 tednov noseča, trajal je ene 5 dni, zdaj je pa čisto ponehal. bil je pa rjave barve, pa tudi kaka kepica je bila vmes. v ponedljek sem šla h ginekologinji in je vse ok, dobila sem pa dabroston in 14 dni bolniške. glede na to, kako zelo slabo mi je, mislim, da nosečnost poteka normalno. lani se pa ni dobro končalo, po rdeče rjavih izcedkih v devetem tednu je plodek odmrl. pojdi se pokazat, lahko je eno ali drugo, lahko ne pomeni nič, lahko da so izcedki, ker se maternica širi, lahko pa je tudi splav oz. odmrtje. je pa dejstvo, da v tako zgodnji nosečnosti ne morejo nič. ne dviguj težkih stvari, počivaj, pa dabroston naj bi pomagal pri boljši vgnezditvi. V bistvu tudi to ne pripomore k boljšemu izidu, gre bolj za to, da mislimo, da je bolje, če počivamo. Je pa tako, da so si G zelo neenotni, eni te dajo takoj na bolniško, npr. Pušenjak pa ves čas poudarja, da počivanje v tako zgodnji nosečnosti ničesar ne reši. Ko sem šla v 2. nosečnosti v 5. tednu na urgenco ker sem se pač prestrašila zaradi temnega izcedka, ki je bil kar obilen, mi je G razložil, kako je s tem ter vseeno predlagal hospitalizacijo - na lastno odgovornost sem jo zavrnila in je bilo vse ok. Dabroston pa nič ne pomaga pri boljši vgnezditvi - če je test pozitiven, se je vgnezditev že zgodila in tu ni več kaj "pomagat". Dabroston pomaga le, če rumeno telesce popušča in je to vzrok za splav. Se pa kar precej predpisuje ne da bi ginekologi sploh vedeli, ali RT dejansko popušča ali ne ampak ga pač predpišejo preventivno, dejansko pa prepreči le majhen % splavov - pač tiste, ki bi bili posledica popuščanja RT, teh pa procentualno ni veliko oz. je za splave v zgodnji nosečnosti precej več drugih vzrokov (kromosomske napake ipd.) kot pa ravno popuščanje RT.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 2.5.2013 18:27:57 >
|