|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gnojni mozoljščki v lasišču
23.4.2013 19:02:42   
Paštetka
A je imel kateri otrok gnojne mozoljčke v laseh?

Jaz bom znorela. Cela glava je v mozoljih, čez par dni v groznem prhljaju. In to traja že mesec pa pol odkar smo se končno znebili 3tedenske kure z antibiotiki - streptokokna angina.
Dobila sva gel, antibiotično kremo, kupila blagi šampon od eucerina... Nič ne pomaga. Non stop se ponavljajo ciklusi rdečica, gnojni mehurčki, plahte prhlaja. Jaz tega še nisem videla.

Luskavica ni. Prehrane nismo spremenili, niti pralnih praškov,

http://album.ringaraja.net/index.php?page=image1&ID=164392#imageShow

http://album.ringaraja.net/index.php?page=image1&ID=164393#imageShow

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.4.2013 19:11:04 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gnojni mozoljščki v lasišču
23.4.2013 20:26:46   
nusi
sicer teh mozoljčkov ne poznam, ampak a je to pri istem otroku kot tista zelena bulica na ličku? A si pomislila, da bi mogoče probala s kakšno drugo varianto, mogoče kakšna bioresonanca? Če daš kaj na to seveda.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.4.2013 20:54:05   
zelda35
Glej, pri nas isto. Tudi jaz sem že ob pamet. Sem ji prala lase z oronazolom pa je bilo vredu. Potem sem pa nekje prebrala, da je oronazol preagresiven za otroke. Zato sem kupila ducray kertyol p.s.o. pa so mozolčki in srbeče lasišče polno prhljaja spet nazajuser posted image zdaj ne vem več, če ji lase še naprej perem s tem (terapija bi naj trajala 6 tednov) ali naj s tem prekinem in naredima kuro z oronazolom...
Paštetka, ali se pri vas tudi pojavijo na lasišču rdeči fleki-zaplate, ki se luščijo? Tudi jaz sem že spraševala, če je možno, da bi to bila lahko luskavica, pa so mi rekli, da bi naj bil seboroičen dermatitis...
Tako da je tudi pri nas zaželjena kakšna ideja kako se tega znebiti, ker je res zoperno

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.4.2013 21:26:54   
Anonimen
Jaz sem imela isto ... rdecica, mozoljcki, potem pa luscenje ... blazno grdo ... samo da sem imela jaz to okrog ust ... diagnoza dermatitis perioralis. Antibioticna krema je vse skupaj samo poslabsala, zato so mi na dermatoloski predpisali 2-mesecno kuro z AB in je pomagalo ... hkrati sem se pa mazala z beograjskim Malemom in se se zdaj, ce se mozoljcki slucajno zacnejo spet pojavljat in je ok.

(odgovor članu zelda35)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
23.4.2013 21:34:12   
Paštetka
Enako. Sem pa vse slike prevledala od luskavice in ne zgleda tako. Najprej je rdečica, potem nastanejo gnojni, vodeni mozoljčki in potem, ko se posušijo se koža lušči- prhljaj. Mora pa biti ta mehurček 100% nalezljiv, ker je hčera tudi fasala. Sem zdaj videla, da je polna mehurčkov. Bojim se, da sem dva našla tudi pri sebi. Jutri grem nazaj k P z obema. Mi smo pred dobrim mesecem dobili Elocom tekočino, ki se mi zdi, da nič ne pomaga. Se mi zdi, da je koža spodaj še hujša. Pa Flucidin antibiotično mazilo. Ampak to mazilo je tako majhno, da gre skoraj pol tube za celo glavo, če ima po celi. Kako mu naj potem 3x na dan mažem. Pa las ne morem oprati 3X na dan preden nanesem mazilo. Se mi zdi, da se te po moje bakterije samo še bolj v tej kremi razmnožujejo. Poleg tega takšen masten ne more v šolo.

Zelda, meni je gudi priporočala oronazol, pa haed&shoulders. Pa je v lekarni rekla, da oronazol ni za otroka v kombinaciji z elocomon. Kdaj se je vam to pojavilo? A tudi po antibiotiku oz. angini?

(odgovor članu zelda35)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.4.2013 21:42:53   
Anonimen
Pelji ju k P in zahtevaj napotnico za detmatolosko ... jz sem jo dobila pod nujno in sem bila naslednji dan ze na vrsti.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.4.2013 21:54:34   
zelda35
Rdeče zaplate sem opažala že dlje časa, s tem, da so ji vmes izginile in se čez čas pojavile.
Ti mozoljčki so pa nastali zdaj po teh virozah, ki so razsajale. K zdravniku je zaenkrat še nisem peljala, ker sem povezovala malenkost tudi s terapijo in padcem imunskega sistema (dolgotrajno bolan otrok). Pri nas jih tamlajša nima, pa pogosto tiščita glave skupaj.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.4.2013 22:12:11   
Paštetka
Zelda, po moje niso tak zelo nalezljivo, je pa . Pri malem se je to 1. pojavilo nekje januarja. 3 pikice (takrat smo bili pri P zaradi angine) pa je rekel, da ga glava srbi in je imel res par rdečih krastic na vrhu lasišča. Po tednu dni, pa celo glavo v takem prhljaju, da tega še živi dan nisem videla. Pa smo mazali...in če mesec dni pol glave, zdaj aprila po celi glavi.
Mala je pa imela rdečino na spet na vrhu lasišča par tednov nazaj. Sem malo namazala vsake toliko. Evo danes pol glave v mozoljih , in vidim, da se že dela k prhljaju. Spita pa skupaj v isti postelji.
Evo in mene tudi matra na vrhu lasišča že nekaj časa. Si pa ne morem pogledati sama kaj se dogaja. Mož pa itak nič ne vidi. on še pri malem, ko ima celo glavo v mehurjih reče, da nič ne vidi in da je to zanj normalno user posted image user posted image

(odgovor članu zelda35)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.4.2013 22:14:08   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pelji ju k P in zahtevaj napotnico za detmatolosko ... jz sem jo dobila pod nujno in sem bila naslednji dan ze na vrsti.

Bom ja, jutri.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.4.2013 22:25:56   
zelda35
Paštetka, zraven vzami še moža...pod nujno za okulistauser posted image
Sem se odločila, da jo tudi jaz peljem, pa da vidimo kako in kaj... Po moje bo pri nas najboljša varianta oronazol, ker tak hudo mala pa že spet niuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.4.2013 5:23:29   
Hope2
Jaz sem točno tako imela v srednji šoli. Oz cel čas ko sem aktivno trenirala. Grozljivka, srbelo, bolelo, ker sem si mozolje praskala, sram pri frizerju, peklo, če sem kaj takega dala na lasišče, pa zaplate prhljaja, rdečice... Nisem šla k zdravniku, ker smo bili mnenja, da je to od švica in svinjarije iz blazine (saj veš). Mi je pa enkrat mami dala fotrov diprosalic tekočino (ne kremo) in je pomagalo.
Še zdaj občasno dobim to in dejansko samo takrat ko sem bolj aktivna in fejst švicam v glavo.
Pismo me že celo jutru srbi glava, ko tole berem in razmišljam o temuser posted image

(odgovor članu zelda35)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2013 9:19:42   
Leela
a je možno, da so kakšne glivice? Nekje sem brala, da je prhljaj zaradi glivic in to se tudi da povezat z AB. Takrat se bolj razširijo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.4.2013 13:17:41   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Leela
a je možno, da so kakšne glivice? Nekje sem brala, da je prhljaj zaradi glivic in to se tudi da povezat z AB. Takrat se bolj razširijo.

ja, to sem tudi jaz razmišljala. potem bi moral oronazol ali kaj podobnega za otroke (?) pomagat..
samo ne vem, če so to že sprobali in ne vem če je primeren za otroke, nitit ali obstaja kaj podobnega za otroke?

Oronazol vsebuje ketokonazol, ki fungicidno ali fungistatično deluje predvsem proti dermatofitom (Microsporum sp., Trichophyton sp., Epidermophyton sp.), kvasovkam (Candida sp., Cryptococcus sp., Torulopsis sp., Pityriosporum sp.), dimorfnim glivam (Histoplasma capsulatum, Coccidioides sp., Paracoccidioides sp.) in drugim glivam.

obstaja krema in šampon; samo, kot sem rekla, oronazol je kar agresiven..

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.4.2013 13:25:31   
Felicita
jest sem pa pomislila na tole, o čemer smo govorile v tej temi: http://www.ringaraja.net/forum/m_5974460/mpage_1/key_/tm.htm#5974460

po mojih izkušnjah (zadeve imam na rokah in nogah) lahko pride do gnojenja oz. nastanka 'mozoljčkov' zaradi sekundarne okužbe - če si zdeve stiskaš. spraskaš, ... pride do vnetja, ki izgleda kot mozoljček. je pa res, da ta informacija verjetno čisto nič ne koristi, ker izvor cele zadeve (še) ni poznan in pomagajo samo kortikosteroidi.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.4.2013 14:16:08   
zelda35
Felicita...to so drugačni izpuščaji, dejansko so res kot nekakšni mozolji, tako da ne nastanejo po praskanju.
To tvoje je bolj podobno vodenim mehurčkom.

Hčeri sem lase 3x zapovrstjo oprala z oronazolom, pa je imela po njem čisto lasišče, brez ene same pikice.
Potem pa sem prebrala, da bi naj bil oronazol preagresiven za otroke. Zato sem tudi potem kupila ta ducray kerytiol. Tako da ji zdaj trenutno perem s tem. So pa ti mozoljčki ponovno nazajuser posted image
Naj bi pa imel ta šampon podobne sestavine kot oronazol.user posted image Ma, ne vem več, najraje bi spet začela oronazol uporabljat.

Paštetka... si ju peljala k zdravniku? Ste kaj uredili?
Midve grema v naslednjem tednu do njene zdravnice.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.