Hope2
|
Tole je pa res , uboga revica. Jaz sem mislila, da je naš 4 letnik neustrašen in že sem se spraševala, če je vse ok, ker je lahko pogledal risanko o vampirjih-drakula, pošasti, čarovnice, duhovi..... in nič. Sebe se spomnim, da sem kot otrok 1x za 5 minut gledala drakulo in si še vsaj 10 let nisem upala stopit iz postelje, ker me je bilo strah, da me bo kdo za noge zagrabil. Sem naredila celo disertacijo, kam in kako daleč moram skočit Potem pa en večer bereva čisto nedolžno knjigico o 2 prijateljih, ki sta bila v vsem enaka, še isti mlečni zoek jima je odpadel na isti dan. In mali v jok, solze so lile, nisem ga mogla umirit. Non stop je ponavljal, da njemu ne bodo zobki ven padli in jokal in jokal. Pa sva že parkrat brala drugo knjigo o zobkih, o mlečnih, o stalnih, pozna zgodbo....ampak takrat kot da se mu je svet podrl....po 10 minutah nemogočega joka, sem potem še vzela to drugo knjigo in sva skupaj šla še enkrat skozi izpadanje mlečnih zob, ampak na smešen igriv način, tak da mu je mal smeha na usta privablo. Ampak še vedno je govoril, da njemu ne bodo ven padli. Tisti večer je težko zaspal in ponoči se je non stop zbujal, govoril v spanju, kričal.... prvič nočne more.... in zjutraj je bilo prvo- meni zobki ne bodo ven padli... Je rabil 1 teden da je tole predelal Tak da meni se prav smilite, da tole doživljate . Kaj pa če bi ji pravljico še enkrat prebrala in spremenila konec, oz priredila zgodbico na sprejemljiv šaljiv način? Naš ima na postelji obešenega MINI angelčka. Od vsega začetka mu govorim, da ga angelček čuva in dejansko ima to v glavi, pa ga mogoče zato ni strah teh duhcev in pošasti. Kaj če bi si omislili kako igračo, ki bi jo čuvala. Gresta v trgovino skupaj zbrat, napleteš neko zgodbo, kako nekaj oz nekdo čuva otroke .
|