|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: homoseksualnost in pogovor
4.4.2013 9:26:47   
malaMravljica
Te lahko vprasam v kateri, ocitno nemsko govoreci drzavi, imas moznost, da imata dva istospolna partnerja otroka? Kolikor poznam, se mi zdi to skor nemogoce.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.4.2013 9:47:05   
mateyka
kaj pa veš, lahko da sta se preselila v nemčijo s tamalo pupo naknadno..
In 2013, Germany's highest court ruled that if one partner in a same-sex relationship has adopted a child, the other partner has the right to become the adoptive mother or father of that child as well, in what is known as "successive adoptions."
http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Germany

dejmo še mal pošpikat - mene pa zanima a sta posvojila al ubodla surogatko (sarkazem alert) user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.4.2013 10:01:00   
Masha_M

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

S partnerjem živiva v istospolni vezi in imava družino. Pri nas se seveda o tem pogovarjamo, vendar zgolj v smislu, da se imamo pač radi in da zato živimo skupaj. Ne govorimo pa o teh detajlih "zakaj" in "kako intimno".

Ojla Lukka!

Najprej dobrodošel na RR. Prav žal mi je, da s svojo družinico ne živiš v Sloveniji, da bi nam malo pomagal razbijati tabuje. Tukaj imamo namreč čisto premalo out-of-the-closet istospolnih parov. user posted image
user posted image Jaz bom svojima fantoma to temo razložila takrat, ko jo bosta načela. Ker je meni to nekaj čisto normalnega in sprejemljivega se na to nič posebej ne pripravljam, nimam naučenega govora itd. Jima bom razložila tako kot sama dojemam stvari, prilagojeno za njuno starost. Najbolj mi je itak všeč misel: "Ljubimo osebo, ne pa spola", in tako jima bom skušala razložiti, da se eni pač zaljubijo v moške, drugi v ženske. Večkrat smo že imeli na obisku dve lezbični prijateljici, ki sta se tudi pri nas na obisku počutili domače in sprejeto in sta se držali za roke, se objeli in si dali lupčka. Pa ta starejši (2 leti in pol) ni nič vprašal oz. posebej opazil. V kratkem računam tudi na obisk lezbične družinice z dvema otročkoma. Bom videla, če bo takrat kaj zanimanja.

Si me pa spomnil na to, ker grem ravno jutri v vrtec na govorilne ure, da povprašam ali so pri nas v prejšnjem mesecu ob temi družin kaj obravnavali istospolne družine in ostale različne sestavljene družine. user posted image Pa vidim, da so očitno skoraj vsi slovenski vrtci prejšnji mesec obravnavali temo družine.

Vse lepo želim vama in vajini punčici! In da bi bili vrstniki prizanesljivi do nje, med vami pa vladala sreča in cel kup ljubezni! user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.4.2013 10:09:47   
malaMravljica
Hmm.. sam v Nemciji vem, da istospolni partnerji se ne morejo posvojit, da bi nemski socialni center dal otroka ocetu je pa ze znanstvena fantastika, mora mama ze res na centru po trepalnicah skakat in zraven se kaksno neumnost pocet. Ravno zadnje leto se se kar govori o tem, ker bi rad uni anglez Ross al kaj je ze, prvi kralj dzungle, on bi rad s partnerjem posvojil, pa ne more. In ker sta oba angleza mislim, da v Angliji tudi ne mores, ker on bi drugac zihr gor sel.
Mogoce pa dovoli to Nizozemska, oni bi znal bit tok liberalni, pa se ociju znajo Papi rect. Pravi detektiv sem a,... Ma ne, me sam zanima kje vse recejo ociju Papa in so se tok odprti zraven. Nemcija odpade, sem zihr da Avstrija in Svica tudi. Nizozemska bi znala bit prava.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.4.2013 10:43:48   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
Mogoce pa dovoli to Nizozemska, oni bi znal bit tok liberalni, pa se ociju znajo Papi rect. Pravi detektiv sem a,... Ma ne, me sam zanima kje vse recejo ociju Papa in so se tok odprti zraven.

na švedskem rečejo pappa - naša tamala tko kliče očija. norvežani tudi. nizozemci, finci in danci pač ne afaik.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.4.2013 11:32:52   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Dobro da ne živiš na Slovenskem podeželju kjer te postrani gledajo že, če otrok nimaš krščenih. Da bi prišla družina z očkom in papijem bi završalo, da bi blo veselje. V naši lepi je lahko mama za šporhetom, oče pijanec in tiran, pa družina paše v te kvazicerkvene okvire, očka in papi sta pa velik tabu.

Razloži mi, v čem se razlikuje  nestrpnost do vernih od nestrpnosti do homoseksualnih?

Pomoje se najde tudi kdo s podeželja in/ali vernik, ki ima toleranco do istospolnih partnerjev in/ali nevernih.
In se najde kdo, ki je istospolno usmerjen in/ali neveren pa je lahko pijanec in tiran no ali pa samo kreten....

< Sporočilo je popravil hedviga -- 4.4.2013 11:33:38 >

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.4.2013 11:41:03   
hedviga
Lukka, pri nas doma se sicer še nismo  o tem pogovarjali, ko bo naneslo bom pojasnila nekako po zdravi pameti.
Kar se vrtca tiče, sem prepričana, da bo vzgojiteljica pozorna nekoliko bolj, ker je z razmerami v družinah svojih otrok do neke mere seznanjena.
Mislim tudi, da imajo dovolj širine in znanja za soočenje s situacijami, ki recimo temu odstopajo od "običajnega".

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.4.2013 11:56:50   
astrid1
Pri nas bo to potekalo spontano, ker imamo v sorodstvu dve istospolni zvei. Starjši sem to razlagala pri njenih 7. letih, pa se ne spomnim več, kako je to potekalo. Je že predolgo nazaj.user posted image

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 33
4.4.2013 12:04:58   
astrid1
Nekako se spominjam, da sem razložila, da se ljudje zaljubimo drug v drugega. Zaljubita se lahko moški in ženska, dva moška, dve ženski, najpomembnejše pri tem pa je, da se imamo radi...Nekaj v tem smislu.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.4.2013 12:54:19   
Lukka
Dan dan :)

Evo, pri nas smo imeli že kar burno dopoldne. Najprej iščemo sosedovo kužiko, ki je ušla od doma, na koncu jo pa stegne še naš kuža. Ni panike, vse dobro. Razen histeričnega joka, da kužka ni, nič hujšega. Zdaj smo že vsi lepo tam kjer je treba. Mož v službi, mala v mižalah, pes pa pri svojem kosilu. Jaz pa... Jaz pa končno malo časa zase.
Hvala za odgovore, neketerih še nisem v celoti prebral, jih bom pa zdajle še enkrat.

Aha, mogoče samo za nesporazum. Ne, jaz ne živim v nemško govoreči deželi. Ravno to je bil tudi problem, saj se angleško nisem dosti učil, prvi jezik mi je bil pač nemški. Partner je Norvežan. Oni pa nemško ne govorijo. To je bil kar velik minus za naju, vsaj na začetku, enostavno nisva znala komunicirat user posted image . No danes se temu sicer smejeva, ampak vseeno je bilo kar zaguleno...

Kar se pa tiče (Kalbo je napisal) o tem, da je v Sloveniji to drugače - ja. Vem, da je drugače. Mene je recimo presenetilo nekaj drugega tukaj. Evo, da povem kar konkreten primer.
Na enem od sprehodov srečamo eno izmed mojih znank z možem in dvema otrokoma. Tamala je imala (bilo je lani) tri leta, sinček pa mislim, da pet ali šest.
Skratka ona se dela tam liberalno na fertik. Pa še tko sem ji rekel - Daj nehaj, saj ni važno kdo kje kako - ona pa kar nabija: O super, da ste taka družina jaz to spoštujem, res tudi moj... Full fajn...
Potem dejansko slišim dober teden dni kasneje od svoje mame, kako me je ta ista gospodična nasajala nevem kje vse... Skratka, presenetilo me je to, da dejansko pred mano se vsi delajo oh in sploh in ni tega vidnega neodobravanja ali česar koli že, temveč je pa tisto "od zadaj".

Kar se pa tiče besede Papi hahahahaha, ja to je pa bla precej fora no. Midva s partnerjem trenutno komunicirava tako barvito, da ni šanse da naju kdo razume. Ena osnova zdaj seveda je angleščina (ki sem se jo hvalabogu naučil nekako za silo) on potem zraven še svoj jezik, jaz pa tudi svoj slovenski jezik. Ko sva razmišljala kaj in kako klicati sva pač rekla, da res mogoče najboljš - da ne bi po imenu - temveč nekako nadimke. Brez težav sva se odločila, da bo mala klicala Oči (dejansko v slovenskem jeziku) in Papi (sicer v njihovem jeziku Pappa).

Malo zmešnjave sva resda naredila sama, ampak načeloma zdaj enostavno marsikje mislijo, da sem jaz pač njej očka, partner pa nekdo po imenu "Oči".user posted image

LP

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.4.2013 13:04:28   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Dobro da ne živiš na Slovenskem podeželju kjer te postrani gledajo že, če otrok nimaš krščenih. Da bi prišla družina z očkom in papijem bi završalo, da bi blo veselje. V naši lepi je lahko mama za šporhetom, oče pijanec in tiran, pa družina paše v te kvazicerkvene okvire, očka in papi sta pa velik tabu.

Razloži mi, v čem se razlikuje  nestrpnost do NEvernih od nestrpnosti do homoseksualnih?

Pomoje se najde tudi kdo s podeželja in/ali vernik, ki ima toleranco do istospolnih partnerjev in/ali nevernih.
In se najde kdo, ki je istospolno usmerjen in/ali neveren pa je lahko pijanec in tiran no ali pa samo kreten....

Majhen popravek je zgoraj

Si že kdaj videla zbiranje podpisov proti družinskemu zakoniku kje tko na vasi v kakem vaškem domu na dobrodelni prireditvi? Slovenija na žalost ni niti od daleč pripravljena na versko strpnost, do strpnosti do homoseksualnosti in homoseksualnih družin je pa še svetlobna leta daleč, na žalost.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 4.4.2013 13:08:01 >

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 36
4.4.2013 13:08:51   
mateyka
malo pazita kako jo bosta učila trojezično (norveško, slovensko in angleško, če živita v angliji ali/in komunicirata v angleščini). mi imamo situacijo kjer je angleščina vedno prisotna, ni pa materni oz. očetovski jezik dobesedno (ali po birokratskih regelcih). tukaj imamo starši (haha:P) probleme, ker nam v takem primeru ne priznajo angleščine kot materni ali glavni/aktivni jezik. čeprav bi po logiki moral bit tako, ker ga midva aktivno izključno uporabljava za medsebojno komunikacijo in ga s temu tudi ona. ponavadi upoštevajo oba jezika staršev, ne upoštevajo pa da bi bil tretji jezik aktiven (za medsebojno komunikacijo).

trojezično je pa bolj kompleksno kot dvojezično - imo anyway. malo literature ne bi škodilo na to temo prebrat, vama bo prav prišlo. user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.4.2013 13:42:41   
daddy

Razloži mi, v čem se razlikuje  nestrpnost do vernih od nestrpnosti do homoseksualnih?

V tem, da verni za nestrpnost štejejo čisto vse, kar ne sovpada z njihovim verovanjem v eno in edino in sveto resnico. Sicer pa tale tema res nima nobene, ampak prav nobene zveze s kakršnokoli vero ali verovanjem.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 38
4.4.2013 13:46:17   
malaMravljica
Mateyka, a tvoja ta mala govori 3 jezike? In kater je pol njen jezik, mislim v katerem najvec govori?

Aha Lukka, oci, Papi, ocpi ne paoc user posted image moj mali ima pa mamo in Papija in pol ko se mudi je mapa, pama, nee Papa al pa nee mama. No, eno super prednost ze ima tvoj otrok, en kup jezikov se bo naucil tko za salo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
4.4.2013 15:15:06   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

V tem, da verni za nestrpnost štejejo čisto vse, kar ne sovpada z njihovim verovanjem v eno in edino in sveto resnico. Sicer pa tale tema res nima nobene, ampak prav nobene zveze s kakršnokoli vero ali verovanjem.

Se strinjam v delu, da ta tema nima veze z vero ali verovanjem. In zato moj zapis-> beri prvi Kalbov zapis v tej temi. Ta pa ni bil o nobeni eni in edini sveti resnici, ki jo ima vsak pač zase kakršno pač ima, ampak posploševanje.

Lukka oprosti za tole smetenje...

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 40
4.4.2013 16:01:41   
Lukka
@Masha_M

Uf tvoj post me je pa kar malo ganil... Lepo!

Veš taka odprtost pomaga res kot preventiva. Torej boš dala otrokom vedet, da sploh ni panike v koga se zaljubijo. Samo da se, in da so ljubljeni user posted image .

Pri nas seveda ni bilo tako, ker prihajam vendarle bolj iz vaškega okolja. In taka tema je dejansko bila tabu, seveda podkrepljena še z dodatnimi psovkami. Jaz sicer moji ne bom razlagal, da si lahko najde punco :) Bom ji pač rekel, da se vedno najde fante, ker so to tako fejst, da jih punce pa fantje hočejo :)))) Hec, hec.
Ne, seveda mi bo vseeno, če bo domov pripeljala punco, ampak bi pa seveda raje videl (pošteno povedano), da bi bila srečna s fantom... Pa ne zaradi mene, ampak zato, ker bo njej lažje v življenju. To hočem povedat. Njej bo pač lažje, ona bo lažje vozila skozi trenutni sistem. No, v državi kjer živimo je sistem seveda bistveno drugačen od moje rodne grude, pa vseeno med ljudmi še vedno "ni enak". Nič hudega, punca, fant... karkoli, samo da ne bo pločnik. Evo, to je moje iskreno mišljenje.

Tisto o veri pa... Ah ja... Ne vem, jaz ne mešam nič s temi verami. Res nič. Z mamico sva dva dni nazaj ene dve uri slonela na skypu pa se malo pogovarjala, pa pravi da se je sosedi menda zmešal. Zato, ker je vsak dan ne vem pri kakšnih bogoslužjih in tako urejeno konzervativna da je kar grozno, zdaj je pa hčerka rodila in se odločila, da otroka ne bo dala h krstu. In soseda joka ko utrgana in hodi od župnika do župnika in sprašuje kaj bi se dalo narediti, da bi se kar na daljavo krstilo in ne vem kaj še vse... No naj pa pripomnim, da je ravno ta soseda moji mamici pred tremi leti rekla, da če bi ona imela tako sramoto (torej mene) bi se ne upala več pred fajmoštra prikazat :)
No, torej vsakemu svooje, pa vsakemu tam kjer najbolj zapeče.

Skratka to je to user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 41
4.4.2013 19:59:50   
Tippi
a pravi da se je sosedi menda zmešal. Zato, ker je vsak dan ne vem pri kakšnih bogoslužjih in tako urejeno konzervativna da je kar grozno, zdaj je pa hčerka rodila in se odločila, da otroka ne bo dala h krstu. In soseda joka ko utrgana in hodi od župnika do župnika in sprašuje kaj bi se dalo narediti, da bi se kar na daljavo krstilo in ne vem kaj še vse... No naj pa pripomnim, da je ravno ta soseda moji mamici pred tremi leti rekla, da če bi ona imela tako sramoto (torej mene) bi se ne upala več pred fajmoštra prikazat :)

u bistvu žalostno, pa vendarle smešno user posted image in res! tvoj zadnji stavek podpišem do zadnje pike!

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
5.4.2013 8:18:05   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

@Masha_M

Uf tvoj post me je pa kar malo ganil... Lepo!

Veš taka odprtost pomaga res kot preventiva. Torej boš dala otrokom vedet, da sploh ni panike v koga se zaljubijo. Samo da se, in da so ljubljeni user posted image .

Pri nas seveda ni bilo tako, ker prihajam vendarle bolj iz vaškega okolja. In taka tema je dejansko bila tabu, seveda podkrepljena še z dodatnimi psovkami. Jaz sicer moji ne bom razlagal, da si lahko najde punco :) Bom ji pač rekel, da se vedno najde fante, ker so to tako fejst, da jih punce pa fantje hočejo :)))) Hec, hec.
Ne, seveda mi bo vseeno, če bo domov pripeljala punco, ampak bi pa seveda raje videl (pošteno povedano), da bi bila srečna s fantom... Pa ne zaradi mene, ampak zato, ker bo njej lažje v življenju. To hočem povedat. Njej bo pač lažje, ona bo lažje vozila skozi trenutni sistem. No, v državi kjer živimo je sistem seveda bistveno drugačen od moje rodne grude, pa vseeno med ljudmi še vedno "ni enak". Nič hudega, punca, fant... karkoli, samo da ne bo pločnik. Evo, to je moje iskreno mišljenje.

Tisto o veri pa... Ah ja... Ne vem, jaz ne mešam nič s temi verami. Res nič. Z mamico sva dva dni nazaj ene dve uri slonela na skypu pa se malo pogovarjala, pa pravi da se je sosedi menda zmešal. Zato, ker je vsak dan ne vem pri kakšnih bogoslužjih in tako urejeno konzervativna da je kar grozno, zdaj je pa hčerka rodila in se odločila, da otroka ne bo dala h krstu. In soseda joka ko utrgana in hodi od župnika do župnika in sprašuje kaj bi se dalo narediti, da bi se kar na daljavo krstilo in ne vem kaj še vse... No naj pa pripomnim, da je ravno ta soseda moji mamici pred tremi leti rekla, da če bi ona imela tako sramoto (torej mene) bi se ne upala več pred fajmoštra prikazat :)

Skratka to je to user posted image

No, o tem govorim :).

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
5.4.2013 8:35:14   
daddy
Kalbo, večina nas je razumela poanto tvojega posta in se je mogoče samo strinjat.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?