|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odločitev za drugega otroka
1.4.2013 19:08:27   
Anonimen
Pozdravljene!
Brala sem temo o želji po tretjem otroku in o nihanjih med "za in proti".

Sama sem malce v drugačni situaciji, ker sem namreč razdvojena in v dvomih kako naj se odločim v zvezi z drugim otrokom...

Doma imamo skoraj 4-letno krasno punčko. Bila je kot "po knjigi" - spala od prvega meseca dalje skoraj celo noč, jedla lepo na tri ure, lepo napredovala in bila res pridna. Tudi danes je tako. Z možem imava stalni službi, živimo v hiši in smo zadovoljni in srečni s svojim življenjem. Tamala je že itak tako velika, da ni nobenih težav, rada hodi v vrtec in skupaj se imamo super. Prvo leto sem govorila, da je to to, da ne bomo imeli več nobenega in bomo pač "veseli trio". Tudi sama sem edinka in češ, saj mi nič ne fali.

Hja, pa ni čisto tako... Pred časom me je začel najedati črviček, da bi čisto lahko imeli še enega in bi bili še srečnejši. Otroka bi imela drug drugega, predvsem, ko enkrat odrasteta. Začela sem se tega zavedati, ko smo lani doživeli velik šok, saj je ožji družinski član zbolel za rakom. Naenkrat se zavedaš minljivosti življenja in tega, da si naenkrat lahko sam. In če nimaš bratov ali sester nimaš nikogar več. In ravno zaradi te bolezni se po drugi strani strašno bojim imeti še enega... Kar take neumne misli mi blodijo, češ, kaj če otrok kaj zboli, kaj če se kaj groznega zgodi meni ali možu, kaj če.... Ko je zdaj tista mala punčka iz Hrvaške umrla, me je čisto strlo. Nisem mogla nehat mislit o tem in se bat, da se kaj takega ne zgodi mojemu otroku. Bojim se bolezni, bojim se vsega... Ne vem zakaj.

Po drugi strani pa sem kot razvajen otrok... Tako zelo me črviči, ker ne vem kako naj se odločim. Moj mož si zelo želi še enega in že itak je krasen z najino hčerko. Vse delo si deliva 50/50, in veliko se ukvarja z njo. Kje je potem težava, mi boste rekle. Ni je.... Počutim se razvajeno. A hkrati tako razdvojeno in v dvomih, ker vem, da mi bo nekoč žal, če se ne bom odločila za še enega.

Saj vem, da so vse to le trapaste misli, ampak resnično bi želela, da se javi katera, ki se je soočala s čim takim. Je katera med vami, ki je s tako brezveznimi in čudnimi dvomi kolebala za drugega otroka? Vsi ti strahovi so popolnoma brezvezni in mogoče rabim, da me nekdo brcne v rit in "mi da vetra".

No, lažje se počutim, da sem vsaj to povedala... Marsikdo sprašuje, kdaj bomo imeli še enega, nekatere prijateljice so že počasi drugič noseče.. Tudi sama nisem več najmlajša, saj sem že kar nekaj čez trideset. Enako mož. Butaste misli, saj vem... Želim si imeti še enega takega malega srčka kot je bila naša ta prva. A po drugi strani se tako težko odločam. Že prvič sem se nekako težko odločila in ko je uspelo v prvem poskusu sem bila grozno šokirana. Potem ob porodu pa kar naenkrat neznansko srečna in ne predstavljam si življenja brez hčerke. Verjamem, da bi bilo tudi v drugo tako, samo kako naj se znebim vseh strahov... Strahov pred nosečnostjo, pa če bi bil splav, pa če bi bila kakšna prirojena napaka, ali kakšna bolezen iz moje strani, ali težak porod, ali težki prvi meseci po porodu itd... Kako naj se znebim tega.

Hvala, da ste me brale, mogoče se res najde katera, ki je imela podobna čustva in res me zanima kako ste rešile. In že vnaprej hvala za vse nasvete.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odločitev za drugega otroka
2.4.2013 10:39:16   
ada2
Nekako razumen tvoje strahove in se mi zdijo dokaj normalni. Sama imam tri otroke in strah me je bilo vedno.... no, ok, prvič ne, ker niti nisem vedela, da lahko gre kaj narobeuser posted image
bila sem še zelo mlada, internet ni bil na vsakem vogalu, zanosila sem nepričakovano in nisem imela neskončnih priprav na to, da bom zanosila. Za nosečnost sem izvedela šele v 3 mesecu in se v trenutku sprijaznila. Pa če zdaj pogledam za nazaj je bilo v bistvu najbolj rizično ravno pri prvem otroku... sicer ne v nosečnosti ampak tam po porodu. ok, ne z otrokovim vedenjem, ampak zdravjem..... kar neke diagnoze, ki jih nisem razumela, večanje strahov o tem, kaj se lahko zgodi in najbolj me je na realna tla postavil en zdravnik, ki mi je rekel naj pozabim na vse skupaj.... naj gledam na to kaj moj otrok zmore in se veselim vsakega uspeha. zdaj je moja prvorojenka čisto normalna najstnica, kar je bilo je potisnjeno v najbolj temen kot mojega spomina, ker čisto izbrisat se pa ne da....
no, potem druga nosečnost, ko sem imela pred očmi samo bolnišnice in aparate in vse možne črne scenarije in za sabo že nekaj življenjskih izkušenj in zdravstveno šolo in nekaj let prakse v zdravstvu in.... eh, strah je bil nepopisen, ampak odveč. in v tretje... no, resnici na ljubo ni bilo časa premlevat o tem, samo včasih me je zabodlo kaj pa če bo kaj narobe.... ampak ni, na srečo.....
hočem ti povedat, da so taki strahovi normalni in niso brezveze. odražajo tvojo skrb in to, da ti ni vseeno. seveda ne morem reči, da 100% ne bo nič narobe, vendar take stvari se vzamejo v zakup. glej, če sta z možem zdrava, nimata nekih strupenih razvad, sta oba za, si oba želita in zmoreta .... ne vidim razloga zakaj ne bi. 
veliko sreče!

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2013 11:00:09   
LuLu
Strah je čudna reč... po eni strani pravijo, da je to nekaj votlega, okoli pa nič user posted image  je pa hudič, če se to naseli v tebe, ker te blokira pri vsem. Strah je v glavi. Če si boš dovolila živeti v strahu, si boš zaprla milijon poti v življenju, tudi rojstvo drugega otroka, tudi brata/sestrico tvoji hčeri, kar pa totalno ni fer do nje in do tvojega moža.
Si človek in ljudem se dogaja svašta, ampak ne vse enemu naenkrat, ampak vsem na svetu nekaj malo. Ta zgodba z ono deklico nima nobene veze s tabo. Takih deklic in dečkov je po svetu ogromno... in priznaj, da če ne bi vedla za zgodbo, bi te manj bilo srah za sebe in tvoje otroke. Torej mediji so povzročili tvoj strah... malo brezveze, a ne? Odločiš se, ali boš spremljala tragične zgodbe ljudi po celem svetu, ki jih ni malo in tako živela in si omejila in pokvarla svoje življenje in posledično še družini ne dala eno pozitivno mamo in ženo ali pa boš odpisala vse nesreče na svetu in se brigala za sebe in svojo družino, ki je zdrava in je vse ok.
Samo odločit se moraš, kako boš živela. Na tragedije okoli sebe itak nimaš vpliva... samo zgubljaš dragocen čas svojega življenja, ko razmišljaš o tem.
Malo pozitive najdi, kar ne bo problem, če boš odprla oči in srce tudi za lepe stvari okoli sebe... in postani mamica še enemu otroku user posted image

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2013 11:09:17   
Metuljčica 2013
Ravno zato, da hčerka ne bo "sama na svetu", ko vaju enkrat več ne bo. Saj se sliši grozno, ampak, vidim pri moji mami, je bila edinka, ima samo mene in ateja (starša je izgubila relativno mlada), jaz edinka, imam samo njiju (zaenkrat še, hvala bogu), moja 6 letnica bo pa letos dobila bratca ali sestrico, da ima vsaj nekoga še na tem svetu - mislim od družine, prijateljev in znancev bo verjetno - upam, da imela dovolj user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.4.2013 11:43:55   
Anonimen
Drage punce!
Izjemne težave s forumom imam in nikakor nisem mogla odgovoriti. Kaj naj rečem... kot da ste zadele bistvo! Hvala vam iz srca!
Točno resnica je, da je današnja doba interneta in medijev poleg koristnih povezav naredila tudi veliko slabega. Res je, da kolikor si dopustiš, toliko se te nekaj dotakne. Mogoče sem v ranljivem obdobju, predvsem, ker se soočam z rakom bližnje osebe in se zavedam minljivosti vseh nas...
In res je, da se moram odločiti in razmišljati o naši sreči, o sreči moža, hčerke, sebe in bodočega otroka, če bo. Ker pomembni smo mi in ne neka okolica iz interneta in televizije. Bolezni, smrti, vojne... so vedno bile in bodo, le včasih se ni dalo toliko poročati o tem, ker nismo bili v IT dobi.

Hvala res vsaki posebej. Mislim, da si bom te besede večkrat "predvajala" v glavi in mi bodo zelo pomagale pri odločitvi.

(odgovor članu Metuljčica 2013)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.4.2013 11:47:03   
Anonimen
Aja, še nekaj... tudi sama sem edinka in moj oče je edinec. Sorodstvo se s tem strašno zredči. In tudi moja hči zaenkrat nima bratrancev/sestričen. Po moji strani jih itak ne more imeti, svak in svakinja po moževi strani pa se očitno niti ne bosta odločila za otroke. Tako, da je naša punčka zaenkrat res sama. In ker se sama zavedam, da je lepo, da imaš ob sebi družino, ko si enkrat star, bi bilo res krivično zaključiti samo pri enem otroku zaradi nekih mojih neutemeljenih strahov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.4.2013 14:53:18   
Anonimen
Avtorica prvega zapisa - zdi se mi, da te razumem tako s strani negotovosti ob odločanju za še enega otroka kot s strani nekdanje edinke.

Moja starša sta tudi sprva mislila imeti samo enega otroka. In tako sem bila 10 let edinka, po besedah staršev hvaležen in nekompliciran otrok. Sem pa grozljivo pogrešala otroško družbo. Nato sem dobila sestro, ki pa je (še zdaj) precej komplicirano bitje, starostna razlika pa je bila prevelika, da bi lahko imeli vrstniški odnos (bila sem kot mama št. 2). Ni (bilo) fajn.

Sama imam enega otroka (dobro leto je star in je kar prijazna osebica), živimo v mestu, neke zadovoljive družabne mreže v okolju, kjer živimo, ni. Tako razmišljava o še enem otroku, tudi s stališča družbe prvorojencu. Življenje se je po prvem letu z otrokom spet spravilo v približno stare tire, spet kam gremo, fino je biti po enem letu spet v službi in odločitev ni enostavna. Vsekakor si pa niti pod razno ne želim imeti otrok s tako starostno razliko kot smo bili pri nas doma. Mladički morajo rasti v čredici. No, bomo videli, kako bo ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.4.2013 15:04:04   
Lukka
Isto pri meni... Ravno fajn smo shodili, spregovorili, se plenic rešili...

Vse je fino. Zdaj pa še enkrat jovo na novo... Pismo, jaz tudi ne vem, če bi šel še enkrat čez vse to. Cela družina si želi še, še, še, še otrok... Jaz pa nekako v smislu - dost, dost, dost...
Si pa želim ravno obratno od tebe. Nekako malo več starostne razlike. Torej vsaj štiri leta. Zato ker se mi zdi da se pa potem že razlikujejo potrebe otrok in je manjša verjetnost, da enemu daješ premalo, drugemu preveč. Torej, vsakemu svoje, letom primerno.

Prvi uporabnici pa priporočam, da se naj ne obremenjuje z boleznimi in možnimi boleznimi, kajti te pridejo tudi če jih ne "kličeš". Če pa jih kličeš, so pa že pred vrati. Zato nehat, pozitivno mislit in kar pogumno do novega malčka, če si to žellite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.4.2013 18:06:16   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Isto pri meni...

So ti že na drugi temi postavili vprašanje, kako si dobil otroka. Zdaj bi pa še enega. Mene tudi zanima kako...
Odgovori, če želiš, ampak te moram opozoriti, da boš s kakršnimkoli odgovorom mogoče bil deležen komentarjev rr-ovk in če se ti zdi, da boš preživel user posted image  kar na dan z besedo.
Če pa iz drugih razlogov ne želiš o tem pisati, pa tudi ok. Bom preživela user posted image

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.4.2013 21:42:24   
Lukka
@LuLu

user posted image user posted image user posted image , ah komentarjev se pa prav nič ne bojim. Ne, ne, ampak mislim, da ni potrebe razlagat podrobnosti v smislu KAKO.
Nikakor pa polžka nisem dobil na tržnici ali v trgovini s potrošnim materialomuser posted image
Najin polžek se je rodil prav tako kot tvoj, ampak da se je lahko sploh rodil, smo si ga morali hudoooooooo želeti. Evo to je to.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.4.2013 22:00:17   
LuLu
user posted image
Ok, iz tvojega posta nisem nič (novega) izvedela. Zdaj vem, da se vsi otroci na enak način delajo user posted image
Hvala za odgovor.

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2013 22:18:11   
Lukka
LuLu facauser posted image

Kako se delajo, ne vem, ker jaz se matram pa matram, pa nič ne rata :) Hecam.

Ne, dejstvo je, da sva s partnerjem skupaj že kar lepo število let in začuda se je želja (pri meni) pojavila že zelo zgodaj. Kasneje tudi pri njemu in seveda potem iščeš različne možnosti. Hvala bogu, je bila na koncu tudi zakonodaja primerna, da določene stvari vendarle lahko spelješ.
Moram pa priznati, da res partner na začetku ni bil navdušen, zato sem pač mislil, da ne bova nič imela user posted image ...
Zdaj je pa ravno obratno - on bi zdaj imel še... Jaz pa... Ne, da nočem... Nikakor ne želim zdaj spet vse postavit na glavo, ko sem ravno pošlihtal vse skupaj. Poleg tega, pa je pri nas seveda tudi postopek drugačen kot pri vas. Vi se vsedete dol in rečete - še enega bomo imeli, pri nas pa se isto vsedemo, ampak naslednji dan je potrebno it skozi tisočere pisarne, skozi milijone papirjev, pogodb itd. Poleg tega se vse skupaj tako komplicira, da imaš komaj čas se v miru pripravit na novega družinskega člana... No, upam, da koga ne prestrašim, ampak vseeno. Saj, če si želiš seveda ni hudo in se vse potrpi user posted image
No, verjetno bomo res šli na še enega... Pa polžku sem že malo obljubil, da mogoče res dobi bratca :)

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.