|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amazon za telebane
4.3.2013 13:57:45   
chezAnA
Nekaj mi povejte. Kaj RR ima delovni čas, ko je štacuna na široko odprta, v ostalem času pa se skrivoma in mukoma plazimo skozi straniščno okno noter? user posted image Stanislava naklepa milijon vprašanj tule in na kuhanju, potem pa je limit presežen in ne smemo več, ali kako to gre?

Uf. No, ok, vprašanje. Če bo lahko kdo na njega seveda odgovoril.

Odkrila sem Amazon. Da tu lahko tudi rabljene knjige kupiš. Po bistveno nižji ceni. Ni treba ploskati, vem, da sem blazno hitra pri odkrivanju vseh možnosti, ki mi jih ponuja internet.user posted image No, ampak zdaj me pa zanima, če mi lahko katera pametnejša in bolj izkušena glava razloži, kako stvar poteka. Verjetno mora biti napisano, da je "expedited shipping available." Je tako? Kaj pa potem? Pa koliko potem tale poštnina pride? (Upam, da ne zaračunavajo poštnine po istem ceniku, kot jo naša poštauser posted image )
V glavnem, nakupovanje po Amazonu za telebane, prosim, korak za korakom.
Hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Amazon za telebane
4.3.2013 14:16:30   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

Nekaj mi povejte. Kaj RR ima delovni čas, ko je štacuna na široko odprta, v ostalem času pa se skrivoma in mukoma plazimo skozi straniščno okno noter? user posted image Stanislava naklepa milijon vprašanj tule in na kuhanju, potem pa je limit presežen in ne smemo več, ali kako to gre?

V sodelovanju z RR partnerji je postala srečnica, ki je prejela nagrado Hitro odpri svojih 100 tem, ki je veljalo le en dan user posted image

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.3.2013 14:23:24   
kalbo
Sam za te namene priporočam Amazon Kindle. Knjigo kupiš in v nekaj sekundah je pri tebi brez kakršnekoli poštnine. Ko sem kupil kindle, so mi lepo zaračunalči naše dajatve, poslal sem pooblastilo na DHL na brnik in Kindle je bil v nekaj dneh pri meni doma. Če pa obvladaš Torrent, dobiš pa večino e knjig tam.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2013 15:37:09   
ronja
Pa koliko potem tale poštnina pride?

Samo nebo zna - odvisno od prodajalca - od kod je doma in kakšno ima "policy". Klikneš na prodajalca (je modro obarvan), tam pogledaš po "international shipping" in najprej pogledaš, če zadevo sploh pošiljajo tudi izven meja in če ja, pogledaš, koliko te pride). Moraš pa vedno pogledat celo tabelico, ker ponekod zaračunavajo in na pošiljko in na artikel in na kg, včasih samo eno, večinoma pa na pošiljko in na kilo.
Mene recimo praviloma vedno pridejo ceneje nove knjige na amazon.de, ker tja lahko dobim brez poštnine kot pa stare, kjer vedno plačaš poštnino. Sicer pa - ja, poštnino zaračunavajo pošte tako kot pri nas - beri: obupno drago! Sem parkart hotela kupit kako reč, ki je stala par dolarjev, pa je bila poštnina recimo 5xnik vsote... Seveda nisem kupila...

Da ne boš tople vode odkrivala: obstaja več amazonov in pošiljajo iz različnih koncev:
- amazon.com je iz zda in temu primerna je tudi poštnina, pa še to moraš računat, da so tam cene brez davka, ti ga boš pa seveda plačala na naši carini (oz. direkt pri pošti, ti zaračunajo) zato je to praviloma najbolj neugodna varianta, čeprav izgleda krasno in se vsakič jezim, koliko je vse pri njih cenej, pa majo bojše plače (vsaj tisti, ki delajo to, kar delam jaz)
- amazon.de - ta je iz Nemčije in knjige, cdje in dvdje (nove) pošiljajo zastonj v Nemčijo in Avstrijo: tako da če koga od tam poznaš, naroči k njemu, pa potem ti on prinese. to se potem navadno najbolj splača. Lahko si tudi naročiš poštno ležeče, če veš, da boš recimo šla v Celovec (eni hodijo pogosto)
- amazon.it - italijanski, spet ista fora - nekateri si naročajo poštno ležeče v trst
- amazon.fr - majo včasih kako reč ceneje oz. je cenejša poštnina, sama sem že naročala prek njega, ker je bil pentablet pač tam najbolj ugoden (sem primerjala s poštnino vred - moraš it pa skoraj čisto do konca, da zveš, koliko bo vse skup prišlo - ko že vtipkaš kreditno not, zgleda kot da je že vse gotovo, takrat zveš, koliko bo, vendar da res naročiš, moraš še 1x potrdit)

itd... skratka štekaš;). preglej vedno povsod. Rabljene knijge pridejo navadno dražje (s poštnino), na mojo veliko žalost. Boljše izkušnje imajo ljudje z ebayem, ne vem, kako to, da je tam poštnina nižja, vendar ni tako astronomsko draga (očitno tu pač računajo še pakiranje, tam pa ne, ne vem). Upam, da sem ti kaj pomagala:).

< Sporočilo je popravil ronja -- 4.3.2013 15:39:51 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2013 16:36:23   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sam za te namene priporočam Amazon Kindle. Knjigo kupiš in v nekaj sekundah je pri tebi brez kakršnekoli poštnine. Ko sem kupil kindle, so mi lepo zaračunalči naše dajatve, poslal sem pooblastilo na DHL na brnik in Kindle je bil v nekaj dneh pri meni doma. Če pa obvladaš Torrent, dobiš pa večino e knjig tam.

Se globoko strinjam.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.3.2013 11:13:26   
chezAnA
Če povzamemo:
Boljše so spletne izdaje, ker ni poštnine in so takoj tu. Ok.
Če si želim papirnato različico (kar si ponavadi bolj želim) knjige, ki je v Slo pač ne prodajajo, potem je pametneje, če posredujem podatke nekomu, ki me sprašuje, kaj si želim za RD, pa naj se on zafrkava in plačuje poštnino. Razumela. Hvala.user posted image

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.3.2013 11:25:14   
ronja
Kalbo, vijoličarka, odvisno, kakšne knjige bereš... Za romane, statistiko, itd... so elektronske variante super, za razne crafty zadeve pa so papirnate verzije še vedno boljše - navadno je fajn met v barvah, pa da lahko listaš v postelji oz. imaš zraven, ko delaš....

čežana, super si to povzelauser posted image . Bottom line - se velikokrat bolj splačajo nove knjige kot stare, ker pri novih včasih ne plačaš poštnine, pri starih pa vedno (ker te prodajajo samostojni prodajalci prek amazona, ne neke velike zadeve).

Aja, pa obstaja še amazon.uk, iz VB, ta je praviloma dražji, pa poštnina prek kanala je navadno tudi malo več, ampak se pa zgodi, da je kdaj tudi kaj ceneje, spet odvisno od milijon faktorjev. če veš, kaj si želiš, nekaj časa spremljaš na vseh mogočih amazonih in preračunavaš in ko je nekje tako ugodno, da se ti zdi, da boljše ne bo, kupiš. Če prej spremljaš, navadno kar zadaneš timing. Ali pa naročiš nekomu, ki te sprašuje, kaj bi rada za rduser posted image

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.3.2013 1:05:02   
Naja31
Amazon ima po Evropi več skladišč, nam je najbližje nemško, tako da ne glede na to s katere evropske strani naročiš dobiš iz Nemčije.
Jaz vedno naročim na amazon.co.uk, ponavadi dobim v treh dneh.
Papirnate knjige imajo še vedno čar. Vsaj zame.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.3.2013 22:38:41   
ronja
To čisto verjamem, samo vseeno plačaš različno poštnino, če naročaš na fr ali pa na de ali na co.uk. Tako da moraš ipak vse preračunavat.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2013 9:08:47   
šrimpf
book depository, poceni in brez poštnine:

http://www.bookdepository.co.uk/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.3.2013 20:24:33   
urška
jaz veliko naročam na book depository. je brez poštnine, to je res, ampak dokaj dolgo traja, da zadevo dobiš, tako da če potrebuješ nekaj na hitro, je lahko problem. pa knjige znajo bit malček dražje kot na amazonu.
s poštnino na amazonu je pa tako. najlažje je, da izbrano stvar daš v košaro in greš skozi cel postopek naročanja. čisto na koncu, preden potrdiš ti napiše koliko je knjiga in koliko poštnina. če ne pošiljajo v slo, ti to itak javi že prej. dejansko simpl.

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?