ronja
|
Pa koliko potem tale poštnina pride? Samo nebo zna - odvisno od prodajalca - od kod je doma in kakšno ima "policy". Klikneš na prodajalca (je modro obarvan), tam pogledaš po "international shipping" in najprej pogledaš, če zadevo sploh pošiljajo tudi izven meja in če ja, pogledaš, koliko te pride). Moraš pa vedno pogledat celo tabelico, ker ponekod zaračunavajo in na pošiljko in na artikel in na kg, včasih samo eno, večinoma pa na pošiljko in na kilo. Mene recimo praviloma vedno pridejo ceneje nove knjige na amazon.de, ker tja lahko dobim brez poštnine kot pa stare, kjer vedno plačaš poštnino. Sicer pa - ja, poštnino zaračunavajo pošte tako kot pri nas - beri: obupno drago! Sem parkart hotela kupit kako reč, ki je stala par dolarjev, pa je bila poštnina recimo 5xnik vsote... Seveda nisem kupila... Da ne boš tople vode odkrivala: obstaja več amazonov in pošiljajo iz različnih koncev: - amazon.com je iz zda in temu primerna je tudi poštnina, pa še to moraš računat, da so tam cene brez davka, ti ga boš pa seveda plačala na naši carini (oz. direkt pri pošti, ti zaračunajo) zato je to praviloma najbolj neugodna varianta, čeprav izgleda krasno in se vsakič jezim, koliko je vse pri njih cenej, pa majo bojše plače (vsaj tisti, ki delajo to, kar delam jaz) - amazon.de - ta je iz Nemčije in knjige, cdje in dvdje (nove) pošiljajo zastonj v Nemčijo in Avstrijo: tako da če koga od tam poznaš, naroči k njemu, pa potem ti on prinese. to se potem navadno najbolj splača. Lahko si tudi naročiš poštno ležeče, če veš, da boš recimo šla v Celovec (eni hodijo pogosto) - amazon.it - italijanski, spet ista fora - nekateri si naročajo poštno ležeče v trst - amazon.fr - majo včasih kako reč ceneje oz. je cenejša poštnina, sama sem že naročala prek njega, ker je bil pentablet pač tam najbolj ugoden (sem primerjala s poštnino vred - moraš it pa skoraj čisto do konca, da zveš, koliko bo vse skup prišlo - ko že vtipkaš kreditno not, zgleda kot da je že vse gotovo, takrat zveš, koliko bo, vendar da res naročiš, moraš še 1x potrdit) itd... skratka štekaš;). preglej vedno povsod. Rabljene knijge pridejo navadno dražje (s poštnino), na mojo veliko žalost. Boljše izkušnje imajo ljudje z ebayem, ne vem, kako to, da je tam poštnina nižja, vendar ni tako astronomsko draga (očitno tu pač računajo še pakiranje, tam pa ne, ne vem). Upam, da sem ti kaj pomagala:).
< Sporočilo je popravil ronja -- 4.3.2013 15:39:51 >