sajablue
|
Mamice in očki pozdravljeni! Sem teologinja-katehistinja s 5 let izkušenj, kmalu bom tolmačka slovenskega znakovnega jezika, namen imam študirati področje posebnih potreb. Prepričana sem v dejstvo, da je v Sloveniji premalo ponudbe verouka/kateheze za otroke s posebnimi potrebami in zato vas sprašujem, kaj o tem menite vi, starši otrok s pp? Bi otroka peljali k verouku, če bi vedeli, da bo zanj prilagojen, da ne bo obvezen, bo pa dobrodošel obisk? Da je cilj otroku skozi igro, ustvarjalnost, poslušanje ali le gledanje, pogovor približati Sveto pismo, Boga in predvsem dejstva, da smo vsi Božji otroci, nas ima vse rad, ne glede na to, kakšni smo? Vsi smo njegovi . S posebnimi potrebami zajemam vse-učne težave, motnje v razvoju, duševnem razvoju, motnje sluha, vida, gibalno ovirani, dolgotrajno bolni otroci, otroci z motnjami vedenja in osebnosti,... Prosim za mnenja, karkoli! Želim narediti premik v tej smeri na tem področju ampak potrebujem Vašo pomoč z mnenji. Naj povem, da sem delala raziskavo za diplomsko nalogo in izvedela, da velika večina želi imeti na voljo katehezo za opp v svoji župniji. Žal pa se to ne izvaja povsod, zato je potreben premik v tej smeri! Lepo pozdravljam! Sara
|