|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Previjanje fantkov
11.9.2005 15:54:40   
nejc@
Mene pa zanima, kako je s tem. Tiste, ki imate sinčke, a uporabljate pralne pleničke ali pamperske - slišala sem, da se v pamperskah zaradi gela segrevajo moda, kar lahko povzroči neplodnost.

Meni so pamperske bolj praktične, vendar ne bi rada tvegala. Izkušnje??
Lp,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Previjanje fantkov
11.9.2005 15:57:19   
KiSsMyAsS
Ves kok bi jih pol blo neplodnih na svetu - sam zarad plenic? OMG kdo je to izjavu

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Previjanje fantkov
11.9.2005 17:24:10   
Pajaca
Ne vem mi bomo v vsakem primeru uporabljal pamperske (če bo fant al punca). Sem pa tudi jaz slišala nekaj o tem, vendar s to razliko, da naj bi bil problem ko ima otrok visoko vročino, ker pač je potem ful pregret in v pamperski rata bolj vroče kot v normalni plenici. Tako da pač lahko takrat uporabljaš navadne, drugače pa pamperske.

Ampak po moje je to en bla bla ki ga širijo proizvajalci bombažnih plenic. Tako kot pri mnogih drugih anti reklamah???

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Previjanje fantkov
11.9.2005 17:47:40   
Teni_
Upam, da ne zameriš, da sem temo prestavila, ampak se mi zdi, da bolj paše sem, kot na nosečnosti in porod oz. boš tukaj dobila več odgovorov. Lp,Mojca

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Previjanje fantkov
11.9.2005 18:01:01   
CatJa
A se pamperske sploh ze uporabljajo dovolj dolgo, da bi lahko na dovolj podatkih (beri testirancih) dokazovali plodnost oz. neplodnost?

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Previjanje fantkov
11.9.2005 19:56:30   
2ursae
pri nas pričakujemo fanta in to je bil eden od razlogov, zaradi katerih sva se odločila za pralne plenice.

O tem se je sicer že dosti razpravljalo na RR in vse sem z zanimanjem prebrala. Priznam, da konkretnih dokazov o škodljivosti Pampersk ni (vsaj ne da bi jaz vedela zanje), ravno zato, kot pravi CatJa - premalo časa so na tržišču, da bi lahko testirali efekte na odraslem uporabniku.

Meni osebno zdi, da že nekako tisti "common sense" napeljuje na pralne bombažne plenice. Dandanašnji itak vsi iščemo natur hrano (brez aditivov ...) pa naravne materiale (bombaž!) in če se zase toliko potrudim, da pogledam, kaj kupujem za prehrano, kaj uporabljam v gospodinjstvu, skratka pazim, da uporabljam čimmanj kemije, potem mi ne bo težko to prakso nadaljevati tudi pri sineku.

Argumenti so za in proti, na koncu se itak odločiš sama in kakorkoli se odločiš, je pravilno

pozdravček

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Previjanje fantkov
11.9.2005 19:57:04   
sabini
če mene vprašaš pamper ima samo IME pa nič drugega moj je vedno polulan , uporabljam Baby plenice pa so mal debelejše saj čez ne pride, isto je z pampers robčki full so odišavljeni in trdi,to je moje mnenje preizkusila sem

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Previjanje fantkov
11.9.2005 21:37:38   
Minkaa
absolutno pamperske

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Previjanje fantkov
11.9.2005 22:03:47   
Pi-kica 1
Mi uporabljamo pralne plenice. Uporabljali bi jih tudi, če bi imeli deklico. Tako smo se pač odločili zaradi smeti. Eden od faktorjev je bil tudi, da so otroci, ki uporabljajo bombažne pleničke, prej suhi, pa tudi dejstvo glede temperature v plenički.
Kakorkoli se boš že odločila, bo zate in za tvoje dete najbolj prav.

LP

PI-kica

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Previjanje fantkov
12.9.2005 13:12:49   
kati1
ojla ... eno je res - teh pleničk za enkratno uporabo ni dovolj dolgo na tržišču, da bi morebitno neplodnost dokazali ... drugo je, da neplodnost raste (ampak tudi pri punčkah - tako, da pleničke in pregrevanje mod po mojem res niso razlog), pa se mi zdi, da so v "starih" časih veliko manj posvečali pozornost pokakanim in polulanim dojenčkom kot danes ... tretje je pa - edini problem pri pleničkah za enkratno uporabo je (bil) ta, da so jih mamice zaradi lažnega občutka suhosti premalokrat menjale - tu pač ne smeš šparat!

sicer pa, če ne bi šli naprej s novostmi ... bi bili še vedno v srednjem veku (nekoč so pisali tudi v vseh svetovnih časopisih, da paradižnik povztroča raka )

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Previjanje fantkov
12.9.2005 13:43:11   
nana 27
Jaz še ne vem, kako bom previjala našega fanta, ampak se vse bolj nagibam k pralnim plenicam. Tole sem našla na spletu, če bo kakšno zanimalo. Ne vem, ali je to le antireklama izdelovalcev pralnih plenic za plenice za 1x-tno uporabo. Trenutno še tehtam, kaj je dobro za malega. Tudi slovenski zdravniki, ki zdravijo neplodne pare pravijo, da najhujše število neplodnih prihaja z generacijo pamperskov (v tujini, kjer imajo te plenice že dalj časa, imajo ogromno primerov neplodnosti - pri fantih in puncah).

"How Dangerous Are Disposables?

Your child will spend the first 2 1/2 to 3 1/2 years of his or her life in diapers. Disposable diapers are an easy way of diapering, but are the possible health hazards these diapers pose worth the simplicity?

MALE INFERTILITY Disposable diapers could be the cause of the sharp rise in male infertility over the past 25 years. It is thought that disposable diapers heat up boys testicles to such a degree that it stop them from developing normal.

SODIUM POLYACRYLATE, which is linked to Toxic Shock Syndrome and can therefore no longer be used in tampons, is the super absorbent gel in disposable diapers. You can find the little "gel balls" on the skin of your baby's bottom. It is interesting to note that employees in factories manufacturing sodium polyacrylate suffer from female organ problems, slow healing wounds, fatigue and weight loss.

TBT (TRIBULYTIN) In May 2000 Greenpeace found TBT in Pampers® Baby Dry in Germany. TBT is one of the most toxic substances ever made. It harms the immune system and impairs the hormonal system. There is speculation that it could cause boys to become sterile.

DIOXIN Traces of the carcinogen Dioxin have been found in disposable diapers. Dioxin causes liver disease, immune system suppression and genetic damage. It is a byproduct of bleaching with chlorine gas and is banned in most countries. Unfortunately, the USA still allows it.

ASTHMA In 1998 a study showed that childhood respiratory problems, including asthma, might be linked to inhaling the mixture of chemicals emitted from disposable diapers.
1999 A study, "Acute Respiratory Effects of Diaper Emissions," in the October issue of Archives of Environmental Health, finds that laboratory mice exposed to various brands of disposable diapers suffered eye, nose, and throat irritation, including bronchoconstriction similar to that of an asthma attack. Chemicals released from the diapers included toluene, ****lene, ethylbenzene, styrene, and isopropylbenzene, among others. The lead author of the study, Dr. Rosalind C. Anderson, advises asthmatic mothers to avoid exposure to these chemicals. Asthma rates are on a sharp incline in the US and worldwide, particularly among poor and inner-city children. Six leading brands of cotton and disposable diapers are tested. Of these, three are found not to affect the breathing of mice: American Fiber and Finishing Co., Gladrags organic cotton diapers, and Tender Care disposable diapers. Cloth diapers are not found to cause respiratory problems among mice

UTI INFECTIONS IN BABY GIRLS also seem on the rise with an increased use of disposable diapers.

BABIES POORLY DEVELOPED OUTER SKIN LAYER ABSORBS ABOUT 48 CHEMICALS if you use disposable diapers & wipes and standard baby products. This can be greatly reduced by using cloth diapers and natural baby products."

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Previjanje fantkov
12.9.2005 18:16:30   
Spicy Black
Mi uporabljamo enkrat Pamperske enkrat Lumpi..kar je. Rita ni občutljiva ..Je pa res, da ga ne puščam v isti plenici več kot 3 ure (razen ponoči). Po moje se "mu rita pregreva" če je predolgo moker al kaj

(odgovor članu nejc@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?