|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tablete tifol
28.1.2013 13:07:10   
Kimmie
pozdravljene, rada bi vas prosila, za važno informacijo. S fantom si želiva otroka, in ko mi je prijateljica svetovala naj pričnem z jemanjem tablet tifol. 5.januarja sem imela zadnji dan konec menstruacije, ko sem 9.ga začela z jemanjem teh tablet, pa sem ponovno začela krvaveti. potem ko sem vse pojedla, sem imela še 2 dni krvavenje. tri dni nazaj, pa sem jih ponovno kupila in jih spet začela jemati isti dan, pa se mi je krvavenje ponovilo. je s tem kaj narobe? bi jih morala nehati jemati, ker mi mogoče telo ne sprejme teh tablet?

hvala za odgovor. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tablete tifol
28.1.2013 14:50:18   
Anonimen
Najbolje, da vprašaš dr.Pušenjaka: http://med.over.net/forum5/list.php?19

(odgovor članu Kimmie)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.1.2013 15:18:32   
Anonimen
Če jaz prav razumem, so tablete tifol itak samo vitamini, ki jih sicer dobiš tudi z zelenjavo ipd, tako da pomoje nebi smeli imet nobenega vpliva na M in ti jo meša kaj drugega... si mogoče ravno prenehala s kt ali kaj podobnega?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.1.2013 16:15:33   
Kimmie
prenehala sem z KT, že septembra 2012. in mi res ni jasno, kako lahko začnem krvaveti, par dni po redni menstruaciji in to že drugi dan po prvih dveh tabletkah.

< Sporočilo je popravil Kimmie -- 28.1.2013 16:16:08 >

(odgovor članu Kimmie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.1.2013 20:12:36   
mateyka
tifol vsebuje folno kislino ki je = vitamin B9. ta pomaga pri zgodnjem razvoju zarodka, da se določenim zelo drastičnim deformacijam plodu izognemo. zdej, močno dvomim da bi ti en vitamin škodil. razen če nisi zdrava in bi določene zadeve, ki zdravega človeka krepijo, tebe naredile bolano.
pokliči svojo ginekologinjo in vprašaj. ne vem zakaj ne, stane te samo nekaj telefonskih impulzov..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 28.1.2013 20:13:35 >

(odgovor članu Kimmie)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2013 9:27:05   
Anonimen
kaj pa če kupiš kakšne druge tablete s folno? npr. Elevit ali Femibion...?

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2013 9:32:17   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Kimmie

pozdravljene, rada bi vas prosila, za važno informacijo. S fantom si želiva otroka, in ko mi je prijateljica svetovala naj pričnem z jemanjem tablet tifol. 5.januarja sem imela zadnji dan konec menstruacije, ko sem 9.ga začela z jemanjem teh tablet, pa sem ponovno začela krvaveti. potem ko sem vse pojedla, sem imela še 2 dni krvavenje. tri dni nazaj, pa sem jih ponovno kupila in jih spet začela jemati isti dan, pa se mi je krvavenje ponovilo. je s tem kaj narobe? bi jih morala nehati jemati, ker mi mogoče telo ne sprejme teh tablet?

hvala za odgovor. user posted image

Jih pač nehaj jemat,saj ne bo nič narobe. pač speti sam da dajete denar. farmacija že ve kako igrati na strune da bodo nosečke vse kupovale.
mateyka,četudi tifol jemčješ ,to ne pomeni da otrok ne bo dobil bifido ;)

(odgovor članu Kimmie)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2013 10:01:08   
Shana86
Ne, ne pomeni, ampak zelo zmanjša možnost. Si že videla otroka s spino bifido? Vredno preprečiti za tistih par evrov...

Sicer je pa bolj smiselno jemati Femibion z aktivno obliko folne - če že nimaš encimov za pretvorbo folne iz hrane, ti tudi neaktivna oblika v Tifolu nima kaj pomagati. Če se že odločiš za tifol in se ti zdi, da ti škodi, je mogoče res vseeno, če se potrudiš pojesti več hrane s folno - če se prav spomnim, jo imajo npr. pomaranče veliko. Malo poguglaj.
In pa dvomim, da lahko vitamin vpliva na krvavitev. Hormoni po prenehanju KT lahko začnejo nagajati tudi šele po več mesecih. Si klicala G, vprašala Pušenjaka? Se krvavitev pojavi po SO? Imaš kratke cikle in je možno, da gre že za ovulacijsko krvavitev?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2013 10:12:44   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Shana86

Ne, ne pomeni, ampak zelo zmanjša možnost. Si že videla otroka s spino bifido? Vredno preprečiti za tistih par evrov...

Sicer je pa bolj smiselno jemati Femibion z aktivno obliko folne - če že nimaš encimov za pretvorbo folne iz hrane, ti tudi neaktivna oblika v Tifolu nima kaj pomagati. Če se že odločiš za tifol in se ti zdi, da ti škodi, je mogoče res vseeno, če se potrudiš pojesti več hrane s folno - če se prav spomnim, jo imajo npr. pomaranče veliko. Malo poguglaj.
In pa dvomim, da lahko vitamin vpliva na krvavitev. Hormoni po prenehanju KT lahko začnejo nagajati tudi šele po več mesecih. Si klicala G, vprašala Pušenjaka? Se krvavitev pojavi po SO? Imaš kratke cikle in je možno, da gre že za ovulacijsko krvavitev?

Nekoč nismo imeli pojma o potencialnem pomeni folne kisline in so se vseno otroci rojevali živi in zdravi. V resnici lahko folna kislina prepreči 3 od 4 primerov nezaraščene hrbtenice pri plodu, vendar ne smemo pozabiti, da se to itak zgodi le 1x na cca. 1000 porodov. Če torej folno kislino jemljete ali ne, bistvene razlike ne bo.
Kopirano z Pušenjakovega foruma

(odgovor članu Shana86)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2013 11:52:04   
mateyka
jaz bi raje jemala ene izi vitamiske tablete (z malo fone že not) in veliko sadja ter zelenjave - po moje je to dovolj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.1.2013 14:34:52   
Shana86
Statistično se res ne izplača, če pa gre kaj narobe, pa vsaj jaz rada vem, da sem naredila vse, kar sem lahko. Ker imamo že tako ali tako zelo malo vpliva na vse skupaj... Smo si pač različne.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.3.2013 11:17:37   
littlestar5
Živjo. Zaradi načrtovanja nosečnosti že od oktobra jemljem Tifol, po predlogu ginekologa. Nosečnosti še ni, oz. sem pravkar imela spontani splav v 6 tednu. Saj nima biti kaj narobe, da ga že tako dolgo jemljem, ali pač? Kaj menite?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.3.2013 15:15:04   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: littlestar5

Živjo. Zaradi načrtovanja nosečnosti že od oktobra jemljem Tifol, po predlogu ginekologa. Nosečnosti še ni, oz. sem pravkar imela spontani splav v 6 tednu. Saj nima biti kaj narobe, da ga že tako dolgo jemljem, ali pač? Kaj menite?

ne.

(odgovor članu littlestar5)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?