|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanja za tiste z vsaj dvemi otroci
20.1.2013 15:09:33   
abc123
Pričakujemo drugega člana, pa se mi postavlja nekaj vprašanj:

1. Ali vam je šlo drugič lažje od rok?
2. Koliko časa ste imeli prvega otroka doma (ne v vrtcu)?
3. S katerim otrokom ste se po rojstvu več ukvarjali - starejšim ali mlajšim?
4. Kako ste organizirali večerno rutino?
5. Na kaj naj bomo pozorni....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanja za tiste z vsaj dvemi otroci
20.1.2013 15:19:34   
LuLu
1. Ali vam je šlo drugič lažje od rok? DA
2. Koliko časa ste imeli prvega otroka doma (ne v vrtcu)? 2,5 leta, potem oba skupaj v vrtec. (razlika med njima 1,5 leta)
3. S katerim otrokom ste se po rojstvu več ukvarjali - starejšim ali mlajšim? Z obema isto. Za vsakega to, kar je bilo potrebno.
4. Kako ste organizirali večerno rutino? Nič kaj posebnega, glede na potrebe.
5. Na kaj naj bomo pozorni.... Da si ne zakomplicirate preveč  in se ukvarjate preveč časa s takimi vprašanji. Pri vsaki družini je drugače. In bodite pozorni na to, da boste čimveč uživali z obema, ker se tisti čas ne bo povrnil. user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.1.2013 15:55:30   
K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: abc123

1. Ali vam je šlo drugič lažje od rok? Neprimerno.
2. Koliko časa ste imeli prvega otroka doma (ne v vrtcu)? Nič. Bil je v vrtcu.
3. S katerim otrokom ste se po rojstvu več ukvarjali - starejšim ali mlajšim? Mlajšim, ko je bil starejši v vrtcu, sicer s starejšim.
4. Kako ste organizirali večerno rutino? Ves čas se mi je postavljajo vprašanje zakaj smo pri prvem tako komplicirali!?

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.1.2013 15:59:03   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i
4. Kako ste organizirali večerno rutino? Ves čas se mi je postavljajo vprašanje zakaj smo pri prvem tako komplicirali!?
  Pogost pojav user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.1.2013 16:00:06   
Doll

1. Ali vam je šlo drugič lažje od rok? Ne
2. Koliko časa ste imeli prvega otroka doma (ne v vrtcu)? Normalno je hodil v vrtec
3. S katerim otrokom ste se po rojstvu več ukvarjali - starejšim ali mlajšim? Z nobenim
4. Kako ste organizirali večerno rutino? Nič posebnega,enako kot s prvorojencem
5. Na kaj naj bomo pozorni.... Na nič,uživajte

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2013 16:08:52   
Paštetka

1. Ali vam je šlo drugič lažje od rok? veliiiiiiiko lažje.
2. Koliko časa ste imeli prvega otroka doma (ne v vrtcu)? ni še hodil v vrtec. Čvuvala ga je babica do pol leta 2. otroka, potem je šel v vrtec
3. S katerim otrokom ste se po rojstvu več ukvarjali - starejšim ali mlajšim? dopoldne z dojenčkom, popoldne z večjim. Obvezno sva imela 1x na teden popoldne samo zase. To pomeni,da sem ga šla iskat po kosilu in sva šla samo midva na sprehod, v trgovino....torej, da me je imel samo zase. To mu je veliiiiiiko pomenilo.
4. Kako ste organizirali večerno rutino? najprej manjši, potem večji. Dojenčica ni bila zahteven otrok. Položil si jo v posteljico in je sama zaspala
5. Na kaj naj bomo pozorni.... da starejši ne občutil razlik ali odrinjenosti. Slišati mora tudi, ko po poveš dojenčku, da ga imaš rad. Vedeti mora, da med njima ne bo nikoli razlik. Mislim v ljubezni, pozornosti ipd. Ker pa večji vseeno težko se spopade stem, da imaš enako rad tudi dojenčka kot njega, sem jaz starejšemu še dodala: tebe pa imam dalj časa rada in ga takrat malo "pomečkala"

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.1.2013 16:09:38   
Katy78

1. Ali vam je šlo drugič lažje od rok? Veliko lažje, ker nisem imela časa toliko komplicirat kot pri prvemu.
2. Koliko časa ste imeli prvega otroka doma (ne v vrtcu)? A to misliš po rojstvu drugega člana ali na splošno? V vrtec je šel s 3 leti po rojstvu 2. člana pa je bil doma do dojenčkovega 3. meseca ker so bile vmes ravno poletne počitnice.
3. S katerim otrokom ste se po rojstvu več ukvarjali - starejšim ali mlajšim? Od začetka ko je dojenči več ali manj samo jedel in spal, sem se dosti ukvarjala s starejšim, sva se skupaj igrala, sva sama šla ven ali v trgovino, kasneje, ko pa je dojenči postal čez dan več buden, sploh pa potem, ko je postal mobilen, sem se pa posvečala obema po potrebi, kolikor je kateri pač rabil.4. Kako ste organizirali večerno rutino? Od začetka je hodil dojenček spat kasneje kot starejši sin in ni bilo težav, najprej sem zrihtala starejšega, vključno s pravljico, potem pa še dojenčka. Zdaj hodita spat skoraj istočasno in najprej se stušira in umije zobke starejši. Potem vmes ko se on igra z očijem ali gleda risanko jaz skopam dojenčka nato greva s starejšim v posteljo prebrat pravljico, ko končava, pa dojenčka samo še podojim in že oba spita. V bistvu brez posebnosti, enostavno in na hitro se zrihtamo. Vmes je bila tudi "oči faza" in je mož rihtal starejšega zdaj pa spet rad vidi, da me ima zvečer samo zase. user posted image
5. Na kaj naj bomo pozorni.... Jaz sem vedno poslušala, da se moraš po rojstvu 2. člana več posvečat starejšemu otroku ampak dejansko je to težko izvedljivo, od začetka, ko dojenček še veliko spi, še gre, potem je pa težje. Vsaj pri nas, ko dojenček plazi za menoj kot kužek in me vleče za hlače. user posted image Saj boste sami videli sproti, kakšne so vaše potrebe oz, potrebe obeh otrok in boš točno vedela, na kaj moraš biti pozorna. Jaz edino pazim da kadar imam dojenčka v naročju, kar je zelo veliko, da ga ne lupčkam in stiskam pretirano, kadar je zraven starejši, da ne bi izzvala ljubosumja, saj morda ga ne bi, ampak sem raje previdna. Itak imam z dojenčkom čas za cartanje dopodlne ko je starejši v vrtcu.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 20.1.2013 16:11:55 >

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.1.2013 17:07:47   
Najaa
1. Lažje ja. Ker sem bila še "sveža" v vsem tem baby stuffu.
2. Tavečja je bila zaradi bolezni takrat doma kakšen mesec potem pa je šla v vrtec. Tamala je bila še nedonošena pa so mi takrat v P rekli, da naj ne kompliciramo in živimo normalno naprej.
3. Mislim, da z obema enako. Vsaj trudila sem se. Sem pa tavečja uvedla v vse kar se je dogajalo okoli tamale, recimo kopali smo jo skupaj, pomagala mi je pri previjanju, peljala je voziček na sprehodu ipd...
4. Tavčeja je bila stara ko se je mlajša rodila cca 2 leti in malo je že razumela, da ima dojenček vseeno prednost, ker ne bo nehal jokat. Tako sem najprej podojila mlajšo in potem tavečji naredila večerjo. Ali pa s tamalo na joški skakala po kuhinji... user posted image ja se zverziraš tudi za to. Potem je mala počivala in sem večjo stuširala, zobke oprala, pižama in spanje... kaj vem, nam je kar gladko teklo.
5. Podpis pod LuLu. Šele ko so malo starejši ugotoviš, kako si kompliciral in delal big deal iz nekih nepomembnih stvari... čim bolj uživat in na izi, pa bo. user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.1.2013 17:24:43   
josephine27

1. Ali vam je šlo drugič lažje od rok? Ja precej lažje
2. Koliko časa ste imeli prvega otroka doma (ne v vrtcu)? Sicer ga nisem nameravala imet nič ampak se je zaradi bolezni oz. ponavlajočih se streptokok angin obrnilo tako, da je ostal doma.
3. S katerim otrokom ste se po rojstvu več ukvarjali - starejšim ali mlajšim? Skušala sem se z obema enako. Je pa starejši tudi zdaj bistveno bolj zahteven otrok, ki zahteva pozornost hočeš nočeš. Mali je pa bolj nezahtevne narave in hitro zadovoljen tako, da ko zdaj gledam nazaj imam občutek, da več moje energije in časa vzame večji.
4. Kako ste organizirali večerno rutino? Za starejšega smo ohranili tako kot jo je imel prej, ker nismo želeli še več sprememb. Ta malemu smo se pa prilagajali sproti oz. se je rutina spreminjala, ko je rasel vsakih par mesecev.
5. Na kaj naj bomo pozorni....da si mama kljub vsemu privošči nekaj časa zase, brez otrok. jaz sem pri tem naredila največj o napako, ker sem se v tistem letu, ko sem bila na porodniškem precej zanemarila. tako, da ko bo na vrsti tretji te napake ne bo več.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2013 18:43:18   
hubi
Drugič je veliiiiiiiko lažje, vse ti je jasno. Meni samo ni bilo jasno, zakaj v prvo nisem znala izkoristiti otrokovega spanca in manj komplicirala.
Prvi je bil doma 1 teden, potem je šel v vrtec.
Zvečer smo imeli rutino za oba enako: večerja, tuš, kopanje, pravljica, spat.
Je pa prvi rabil kar nekaj več pozornosti vsaj prve mesece.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.1.2013 8:23:19   
Ploha

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

1. Ali vam je šlo drugič lažje od rok? DA
2. Koliko časa ste imeli prvega otroka doma (ne v vrtcu)? 2,5 leta, potem oba skupaj v vrtec. (razlika med njima 1,5 leta)
3. S katerim otrokom ste se po rojstvu več ukvarjali - starejšim ali mlajšim? Z obema isto. Za vsakega to, kar je bilo potrebno.
4. Kako ste organizirali večerno rutino? Nič kaj posebnega, glede na potrebe.
5. Na kaj naj bomo pozorni.... Da si ne zakomplicirate preveč  in se ukvarjate preveč časa s takimi vprašanji. Pri vsaki družini je drugače. In bodite pozorni na to, da boste čimveč uživali z obema, ker se tisti čas ne bo povrnil. user posted image

enako

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.1.2013 9:41:13   
petea

1. Težko reči - lažje je s stališča, da si že navajen rokovanja z dojenčkom, težje, ker se moraš posvečati dvema malčkoma.

2. Otroka sta bila oba doma, saj nam je bilo takrat to iz več razlogov najbolj smiselno.

3. Starejši otrok se nekako samodejno vključi in pomaga pri mlajšem, se igra z njim, tako se čas ukvarjanja z enim hitro pokrije s časom ukvarjanja z drugim. Ko pa se moraš ukvarjati samo z enim, se drugi hkrati uči, da mora včasih malo počakati in da mora deliti stvari in ljudi z drugimi.

4. Predvsem sem pri drugem otroku ugotovila, da pomoč partnerja, sorodnikov ... pride zelo prav. user posted image In da mame hitro najdemo rešitve, kako se bolje organizirati in kako rešiti določene do tedaj nerešljive težave (npr. kako se organizirati kljub večjim obveznostim in številčnejšim nalogam tako, da narediš vse, da življenje družine kolikor toliko normalno teče user posted image )

5. Da si ne kompliciraš življenja. Da ko rabiš čas, si ga le vzemi, otroka pa za nekaj časa prepusti drugim, četudi ne bodo v vsem ravnali po tvojih željah.
Verjetno boš tudi ugotovila, da sta otroka lahko zelo različna in da določeni pristopi, ki so se obnesli pri prvem, pri drugem niso uporabni. In da bo starejši otrok hotel biti starejši brat/sestra, ter da bo mlajšega določenih stvari želel on/ona naučiti. Sploh pri hranjenju radi sodelujejo. user posted image

Dela z dvem otrokoma je sicer več kot samo z enim, ni pa ga dvakrat več.
Srečno!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.1.2013 9:45:26   
HHH

Ne, ker sva oba z malim imela precejšnje zdravstvene težave. Če pa jih ne bi imela, mislim, da bi bilo mnogo lažje, ker v drugo veliko manj kompliciraš.
Ccca 1 mesec. bilo je poletje in smo imeli rezervacijo v vrtcu
Z obema, ker sem starejšo vključila v vsa opravila v zvezi z malim. Je pa res, da ji je bilo v veselje in je hotela biti pri vsem zraven.
Eden enega, drugi drugega
Na to, da bo imela mama vsaj 0,5 ure na dan zase user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.1.2013 13:25:43   
ronja
1.) Odvisno kaj. Drugič mi je bilo težje, ker sem imela doma dve, ki sta bili stari manj kot leto in pol:D. Mi je šlo pa lažje: porod, dojenje, dajanje lulat, vedet, kaj hoče, jo dat spat (to je tudi ona sama taka, da lažje zaspi kot taprva).
2.) Ves čas, obe sta šli v vrtec ko je šla tamala. Tudi v 3. enako.
3.) Več s taveliko. Tudi pri tamalem:D. Ona je imela večjo krizo kot tamala, tudi ko se je bratec rodil (Sicer pri njem ni bilo neke hude krize, sta bili že "veliki" 3 leta in 4,5 let). Mala je mela krizo kasneje, ko sva zginila v bolnico (nenapovedano).
4.) Prilagajala sem se dojenčici, ki je šla zeloooo pozno spat, pa če sem se na zobe vrgla. Isto pri tamalem. Jaz jih ne morem prepričat, sami najdejo svoj ritem. Sicer se držim rutine zvečer, kdaj bojo pa potem zaspali, je pa drugo vprašanje:D.
5.) Na starejšega otroka, da ima vsak dan vsaj pol ure na dan mami SAMO ZASE! Da ima takrat oči dojenčka in da gresta z mami ali ven ali v drugo sobo. Deluje kot magija vsakič, preverjeno:).

Veliko sreče in uživanja z dojenčkom in velikim bratom/sestro!

PS: eden najlepših občutkov na svetu je, ko se otroci objamejo med sabo in si rečejo, da se majo radi! Nikoli ti ne bo žal in kadar bo hudo, se spomni na to, kako da večji dojenčku lupčka, pa kako je nežen do njega, pa bo lažje:) Krize pridejo in grejo, ljubezen pa ostane!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.1.2013 21:17:41   
ZmajTolovaj
Več pozornosti starejši, ko je bila tamala stara 6m, je šla velika v vrtec (prej nismo dobili). Zvečer eno dojit, drugi pa knjigo brat. Lupčka in spat.
Pa več sem si privoščila v smislu spanja, nepospravljnja, da so mi kaj skuhali ... Ne pa ko da se bo svet podrl, če ne bom sama vsega.
Vsakič je lažje user posted image , mi zdaj čakamo četrtega.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.1.2013 21:18:36   
ZmajTolovaj
...

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.1.2013 10:58:54   
alda

1. ja in ne!
2. drugi se je rodil v času šol. počitnic, tako da je v njegovi starosti enga mesca in še malo, starejša morala normalno iti v šolo/2.razred/
3.z obema enako, z enim več dopoldne drugim pa popoldne
4. malega skopat, podojit, tavelka" se je sama umila, al pa jo tata, pojedla, potem pa skupaj poslušali pravljico, gledali risanko, al pa se mečkali,
5.da ne boste padali na finto starejšega:njega pa imate rajši kot mene,izsiljevanje ...ker potem se pa znamo počutit krive in še takrat ko bi ta veliki lahko kaj sam naredil, mu bomo samo zato, da se ne bo čutil odrinjenega ustregli

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.1.2013 15:01:32   
vsenajnaj
Pozdravljeni,
sem Kaja in bi vas prosila, če si lahko ogledate in rešite mojo anketo o otroških rojstnodnevnih zabavah. Odgovore rabim za srednjo šolo- predšolska vzgoja.

Že v naprej se vam zahvaljujem,
Kaja user posted image

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dFRMRWszajBLZkZ3cXlEeXczV2QtTlE6MQ

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.1.2013 12:37:39   
klavdika
1. ja lažje in manj kompliciranja
2. prve 3 mesece potem pa do njegovega 1 leta je starejša hodila v vrtec ampak sem jo po kosilo prišla iskat
3. vsi so mi govorili, da se moram z večjo sedaj več ukvarjat kot z malim, ampak mi smo prilagodili situacijo kdo je več potreboval, je pa res da sem vsake toliko šla z večjo sama kam ali na sprehod, k prijateljicam ali kam je si je ona želela
4. večern rutina nič posebnega starejša mi je pomagala pri pripravi in kopanju malega nato sem se njo uredila potem jo je pa navadno ati dal spat jaz pa malega podojila in dala spat
5. čim manj kompliciranja in vzemi si tudi čas za sebe ker ga potrebuješ  in čim več cartanja in uživanja

(odgovor članu vsenajnaj)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?