Hope2
|
Jaz sem se kar sama pri njegovih 3 letih odločila, da mu vzamem vstran. Ker sem imela pol K.... njegovega nespanja, premočenih plenic... v glavnem ni bil zrel v nobenem pogledu. Njemu sem rekla, da tako velikih plenic več ne prodajajo in jih ni več. Sprejel je. Odločila sem se, da gre lulat tik pred spanjem in potem ga bom še jaz zbudila, ko bom jaz šla spat in ko se ponoči zbudim- sem bila lena za preoblačenje postelje in nenaspana za non stop klicarjenje ali dežuranje. Pa sem prvo noč videla, da to ni pametno. Kljub temu, da je imel slab spanec in se non stop zbujal, po večkrat na noč... je ravno takrat tako trdno spal, da je spal na kahli z glavo naslonjeno na moji rami. Sploh ne vem ali je kaj lulal ali ne. Drug dan je padla odločitev, da ga pustim spat. Pred spanjem lulat in ob lahko noč sem ga opozorila, da nima plenice in me mora poklicat. Prvo noč 1x lulanje v posteljo, druga noč suhi, in tako izmenično vsak drug dan, 1 teden, potem pa je ostal suhi. Proti večeru smo pazili koliko spije, ker naš je bil čist nor na vodo, je žlempal tudi če ni bil žejen, po 2-3 litre na dan in ponoči je tudi non stop pil- plenice vedno premočile. Ampak nočno žlempanje smo že prej začeli ukinjat. Zdaj pri 4 letih spi kar trdno, ga pomoje ne zbudi niti petarda ob postelji, ampak še vedno se zbuja in kliče (0-2x na noč), zelo, zelo redko pa pride noč, ko me pokliče za lulanje. Skoraj nikoli ne gre ponoči lulat (razen ko se zvečer ornk nažlempa- zdaj več ne pazimo količino), drži do jutra in še zjutraj kdaj pogleda kako risanko ali poje zajtrk in šele potem gre lulat. V glavnem zbujanje in ga dajanje na kahlo nam ni palilo oz se mi je takoj zdelo brezvezno mučenje. Tudi otrok se nič ne nauči iz tega, saj sploh ne ve kaj počne oz da sploh kaj počne. In vztrajanje, ko se enkrat odločiš probaš vzrajat malo dlje časa- otrok je do zdaj lulal v plenico, to mu je prišlo v navado, rabi čas da mu pride v podzavest, da več nima plenice. Seveda so izjeme kot otikina punca in mislim da tudi mateyka ima tako punco, ko se ne zbudita niti mokri. To pa pač pol vidiš, ampak če ne probaš in ne vztrajaš ne veš. priporočam 2 nepremočljivi podlogi (1 na jogiju, ena rezerva) in rezervno posteljino oz kouter ter gate in pižamo tik ob postelji. Vse pripravljeno, da je na dosegu rok in čim manj dela ponoči.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 4.1.2013 5:45:09 >
|