kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin IZVIRNO SPOROČILO: blev Pelin ,hodim po otroka po kosilu.Ko mi že nevem kolikokrat reče da ni jedu jo vprašam ,A,ga sprašujete kaj bo jedu? mi vzgojiteljica odgovori ,Sploh ne pride iskat takrat jo jaz prosim naj mu v vsakem primeru ,da hrano na krožnik.Tako ,da prosim ne napadaj mene in ne ščiti vrtca kot nevem kakšno zlato. Tako da brez veze ne govorim. Tudi druge stvari se dogajajo,pa jih tu ne bom pisala .Če ste vi super vzgojiteljica ne pomeni ,da so vse . Lep večer. Pelin ,hodim po otroka po kosilu.Ko mi že nevem kolikokrat reče da ni jedu jo vprašam ,A,ga sprašujete kaj bo jedu? mi vzgojiteljica odgovori ,Sploh ne pride iskat takrat jo jaz prosim naj mu v vsakem primeru ,da hrano na krožnik.Tako ,da prosim ne napadaj mene in ne ščiti vrtca kot nevem kakšno zlato. Tako da brez veze ne govorim. Tudi druge stvari se dogajajo,pa jih tu ne bom pisala .Če ste vi super vzgojiteljica ne pomeni ,da so vse . Lep večer. Blev tu se ne gre, kot sem razbrala iz tvojega pisanja, za enega 1-2 letnika, temveč otroka, ki je dejansko pred šolo oz. bo šel v šolo drugo leto...to ni en nerazvit nebogljen dojenček, ki ne zmore jiti po hrano....očitno so tu druge težave, ki sem jih že naštela prej, ki jih moraš s fantičem v prvi vrsti rešiti ti....ne pričakuj tega od vzgojiteljic, kajti to , da le tvoj otrok v celi skupini kljub opominjanju, motiviranju in opozarjanju ne pride po hrano one tam ne morejo rešiti....Verjetno mu dajejo same od sebe hrano na krožnik, saj dam roko v ogenj, da ga ne puščajo stradati dva meseca....in potem, se boš ti najverjetneje oglasila čez kakšen čas , da se dete pritožuje, da mu dajejo jesti tisto kar on ne mara in spet bo tu na površju siljenje s hrano in takšno in drugačno nasilje in spet te bomo najbrž vso objokano brali tu gor....veš...v vrtcu so vedno nekateri ( tako kot v življenju na sploh), ki jim vedno nekaj ne paše...ki vedno nekoga drugega krivijo za svoje težave....in tu je očitno ta situacija....ti in tvoj otrok imata težave glede prehranjevanja....ne vzgojiteljica....ona te je temu primerno opozorila...na tebi pa je sedaj da z otrokom in seveda z njo poskušaš rešiti problem...ne le čakati in jokati....podobno kot tvoj otrok čaka, da ga strežejo od spredaj in zadaj... Aknela....moja dva sta oba nosila kozarčka...pa tudi drugi otroci kar jih poznam....pa to ni bistveno....nekako sem to navrgla kot nek primer, koliko ravnotežja...orientacije naj bi imel toliko star otrok, če seveda nima kakšnih razvojnjih težav....lenoritis in trma recimo do danes še nista spadala med nje... Mari....pelin, a si jezna? Ti tako zgleda?...ne moj otrok nima teh težav... Glej, tvoje mnenje izredno spoštujem in točno vem, s kakšnimi usekanimi starši, ki vidijo samo svojega piškotka, se moraš dnevno ukvarjati. Delo naših vzgojiteljic spoštujem in zelo, zelo, cenim, kar počnejo z mojimi otroci. Od objemov za dobro jutro, do vseh malih in velikih stvari, ki jih počnejo z njimi čez dan, tudi na lastne stroške, zato jim tudi velikokrat spregledam pametovanje okol vnetja ušes, kašljanja in podobnega. To je pač pomanjkanje izkušenj z lastnimi otroci, ki jih vsaj najmlajši in najbolj predani dve še nimata. Prosim pa, da se zavedaš, da po svetu hodi tudi veliko vzgojiteljic, ki niso tako zelo predane svojemu poklicu in zanj niti pod razno niso sposobne in mogoče je takšna tudi v tem primeru. Vem, jih poznam nekaj pri katerih mi gredo lasje pokonci in moja hči je pri dveh takšnih začela vrtec.
|