Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: višina in teža enoletnika 26.11.2012 11:04:43
|
|
|
|
markicaa
|
Moj sinček je imel pri 1 letu 72,8cm in 8350g. Tudi meni je pediater rekel, da je na spodnji meji, ampak, da še ni tako kritično. Da pa mu bo mogoče treba dodajati rastni hormon. Ampak on zdaj lepo raste pač po eni svoji krivulji, res je da je malo manjši od vrstnikov, ampak razlika je čedalje manj opazna.
|
|
|
|
RE: višina in teža enoletnika 26.11.2012 11:15:15
|
|
|
|
beti 1
|
Sam podatek o teži in višini pri 1 letu ne pove kaj dosti. Pomembnejši je podatek o spreminjanju (naraščanju) tako teže kot velikosti skozi čas, v vajinem primeru skozi prvo leto življenja. Tukaj imaš angleško varianto diagrama rasti: http://pediatrics.about.com/cs/growthcharts2/l/blboysbirth.htm V primeru, da se otrok zdravo razvija naj bi oboje naraščalo nekje po isti krivulji, oziroma na pribl. enakomerni oddaljenosti od zarisanih krivulj. Pozornost naj bi bila potrebna, če se pojavijo večja odstopanja. Vendar moram dodati, da so lahko angleške krivulje drugačne od naših.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.11.2012 17:40:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.11.2012 17:46:20
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: višina in teža enoletnika 26.11.2012 18:31:00
|
|
|
|
cilla
|
Če ni nenadoma nehal rast in pridobivat na teži, potem je larifari vsako modrovanje o njegovih merah. Eni so bolj suhi, drugi bolj okrogli, eni večji, drugi manjši. Točno tko kot je napisala CHRISTIN - različni smo si, pa smo lahko še vedno vsi zdravi in OK.
|
|
|
|
RE: višina in teža enoletnika 27.11.2012 10:15:32
|
|
|
|
tečla
|
Sem šla prav iskat. 10350 g, 74 cm.
|
|
|
|
RE: višina in teža enoletnika 21.2.2013 13:35:26
|
|
|
|
Occiblu
|
Čist odveč strah, meni so v bolnici v pediatriji povedali, da je odvisno tudi od genetike. Drugače pa otroci poglihajo velikost in težo do 7 leta. Moj ima tudi težave, s tem pa čisto odveč. Ne ga filati s temi rastnimi hormoni, to je čisti strup... preberite si, zakaj jih uporabljajo BB in ko so škodljivi. Raje je malo nižji kot pa zastrupljen.
|
|
|
|
RE: višina in teža enoletnika 21.2.2013 14:56:27
|
|
|
|
darhaha84
|
80,5 cm in 10,9 kg je bil pa vedno na gornji meji.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?