|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vnetje ušes
8.9.2005 22:40:59   
ma19teja
Naš mišek ima že drugič rahlo vneto levo uho, sem slučajno izvedela na pregledu pred testiranji na alergije. Star je 7M. Patronažna mi je rekla, da lahko pri dojenju leže steče malo mlekeca v uho in to povzroči vnetje. Midva se dojiva še 4x na dan in večinoma res leže. A je imela mogoče katera podobno izskušnjo?
Drugače je videti zdrav, vročine nima, prehlajen ni. Se je pa res vlekel za uho, vendar se vedno, ko se hrani po steklenički ali ko se je dojiva
Kako vi pomagate svojim otročičkom pri vnetju. Meni je mami v jajčni lupinici pogrela oljčno olje in mi s konico prstev kanila kapljivo v uho, tudi grela mi je s termoforko... Slišala sem za natresk, da tekočino iz lista stisneš v uho... Zdaj pa baje vse to odsvetujejo
Hvala vsem za pomoč.
Mateja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   vnetje ušes
9.9.2005 7:29:22   
darjatimci
Tudi naš fantič ima pogosta vnetja ušeska,nam stalno priporočajo neprestano čiščenje nosa s fiziološko,če gre pa predaleč z vnetjem pa operil in dexametazon kapljice,res so ta vnetja nadležna še posebej ko pride do gnojnega izcedka.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   vnetje ušes
9.9.2005 9:31:55   
Andra
Vnetje ušes ni hec, zato je to potrebno konkretno pozdraviti.
Natresk je rastlina, ki res zelo pomaga, res pa je , da zelo zapaca ušesa in jo zato odsvetujejo.

ma19teja, zasledila sem, da sta bila z malim na testiranju za alergije, pa me zanima kako to izgleda in za kaj so vaju testirali? Namreč našo deklico to še tudi čaka, ker je alrgična na antibiotike, pa me zanima kaj več.

Hvala za odgovor.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   vnetje ušes
9.9.2005 10:03:10   
mišek
Kot delavec s izkušnjami problemi mladih mamic in kot mlada mamica sončka ti svetujem, v uho spadajo samo zdravila, ki ti jih predpiše zdravnik in nobeno "domače" zdravilo kot so:toplo olje, natresk. Tako kot je že napisala ena od mamic vnetje ušes ni hec in se mora pozdravit, zato ti svetujem obisk zdravnika.

Lp mišek.

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   vnetje ušes
9.9.2005 12:17:19   
sabini
Kakšni pa so znaki da veš da ima vnetje ušesk?

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   vnetje ušes
9.9.2005 13:35:48   
Ezi
Bodi pozorna na to, če se otrok grabi za uho ali če ob rahlem pritisku na uho, umakne glavico ali se skremži ali kaj podobnega .

LP, Ezi

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   vnetje ušes
9.9.2005 17:23:34   
ma19teja
darjatimci
pri nas na srečo "še" nismo imeli gnojnega izcedka ima pa veliko ušesnega masla. So mi rekli, da ga moram pucat vendar ne pregloboko. Fiziološko (za nosek) sem pa res malo zanemarila bom takoj skočila ponjo... res je bilo bolje ko sem jo redno uporabljala, čeprav mu ni bilo všeč.

Za kam (nosek ali ušesa) pa so dexametazon kapljice? Jih dobiš samo na recept.

Andra
Ja na žalost vem, da vnetje ušes ni mačji kašelj, ker sem sama kot otrok imela velikokrat vnetje... zato še predobro poznam bolečino in bi še toliko bolj rada pomagala našemu mišku. Ko je imel prvič vnetje sva dobila   "Hiconcil" (ne vem če sem prav napisala). Če pa se le da bi se mu izognila, ker je dobil takoj drisko po njem. Zato sprašujem, kako omiliti oz. najbolje preprečiti vnetje. Res pazim, da ni na prepihu, vendno ga brišem in preoblečem takoj, ker se zelo poti... odgovor paronažne pa me je kar zaskrbel. Sva res fasala od dojenja leže??? Kakorkoli... se bom pa potrudila da bova samo sede dojena.

Testiranje za alergijo - bili smo na Jesenicah pri dr. Tolarjevi. Naročena za ob 8h, domov pa smo šli ob 17h.
8.30 so nas sprejeli (še ostale malčke s starši) na oddelek in okoli 9.30 smo bili na preventivnem pregledu pri pediatriji. Pregled je podoben posvetovalnici. Vse te vprašajo o alergijah v družini, kakšni znaki so pri otroku, na kaj sumiš, kaj je jedel, če se dojita je seveda pomembna tudi tvoja prehrana. Pregleda očke, ušeska, grlo, pretipa trebušček ter zabeliži vse izpuščaje, pikice... Potem smo bili do cca. 12h frej, da je mali malo pojedel in podremal. Okoli 12h so ga testirali (vbodni testi - na obeh rokicah) na mleko, beljak, rumenjak, jabolko, paradajz, pšenično moko, janež. Test je pokazal na beljak in malo na rumenjak in tako sva dobila dieto - brez jajc in izogibati se raznim E-jem. Test traja 5 min, rezultati so v 15 min, ko malčka pregledajo po celem teleščku. Ena punči je bila potem še enkrat testirana na druge stvati, pa še kri so ji vzeli - res je bila boga. Čisto na vse živo je alergična. No, nam so rekli, da je zaenkrat TO in da se morava držati diete do cca. roj.dneva, ker je takrat 4.cepljenje (ošpice, mumps) na osnovi beljaka. Cepljen bo na oddelku in pod celodnevnim nadzorom. Seveda če se vmes pojavijo ponovno izpuščaji jih moram poklicati.
Po kosilu (kosilo pripada samo otroku, zato imejte sabo kaj za jest) smo se pa samo premetavali iz čakalnice v sobo in bili naveličani za znoret. Vendar so rekli, da zaradi preventive, če bi bila kakšna reakcija na testiranje. Okoli 15h sem šla še do zdravnice, ki mi je vse razložila in naročila k dietologu.
Če te še kaj zanima kar vprašaj. Veliko sreče na testih. (Zelo dobrodošlo je, če je oči tudi zraven, da ti vsaj na WC v miru zletiš )

mišek
saj vem in bova tudi takoj šla, če bo potrebno. Zaenkrat ni še nič jokal in nič ne kaže da bi kaj bolelo. Prvič je bilo res grozno. Ko mu kaj ni, vedno pokaže, zato bom malo počakala.

sabini
taki kot je napisala Ezi. Lahko pa tudi zavrača hrano, ker pri požiranju boli (pogoltni slino - čutiš pritisk v ušesih), če je vneto je kriza.
Pa še to so mi rekli, da vnetje malokrat pride direkt samo na uho. Največkrat se razširi iz nosa ali grla.

Hvala vsem in čimmanj vnetih ušesk.

Mateja in Cene

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   vnetje ušes
9.9.2005 21:30:50   
mišek
Če še dodam nekaj čisto majčkenega. Jaz pri mojem sončku, ko joka (se trudim, da čim manj joka)brišem solzice, ker mu drugače kapljajo naravnost v ušesa. Kar se pa tiče Hiconcila omeni težave zdravnici in ga ne bo več pripisala, bo napisala drug antibiotik napr.: Amoksiklav, Zinat, ...

Lep pozdrav
Mišek

(odgovor članu ma19teja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?