|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrsta skupine v vrtcu
9.11.2012 20:22:35   
alina3
Prosim za pomoč oz. razlago.

Zanima me, v kakšno skupino lahko vrtec oblikuje skupino otrok, v kateri je v šolskem letu 2012/2013 5 otrok, rojenih v letu 2010, 14 otrok je starejših. V sklepu občine sem zasledila, da imajo oblikovano ceno za skupine homogena mlajši, homogena starejši ter kombinirana skupina. Cena za kombinirano skupino ter homogeno mlajši je enaka.
Pogledala sem Pravilnik o normativih in kadrovskih pogojih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje, vendar sestave konkretne skupine ne znam uvrstiti v eno izmed skupin.

Je komu to znano?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
9.11.2012 20:36:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu alina3)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrsta skupine v vrtcu
9.11.2012 20:42:19   
pelin
IZVIRNO SPOROČILO: alina3

Zanima me, v kakšno skupino lahko vrtec oblikuje skupino otrok, v kateri je v šolskem letu 2012/2013 5 otrok, rojenih v letu 2010, 14 otrok je starejših. V sklepu občine sem zasledila, da imajo oblikovano ceno za skupine homogena mlajši, homogena starejši ter kombinirana skupina. Cena za kombinirano skupino ter homogeno mlajši je enaka.
Pogledala sem Pravilnik o normativih in kadrovskih pogojih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje, vendar sestave konkretne skupine ne znam uvrstiti v eno izmed skupin.

Je komu to znano?

Hvala!

Koliko starejši so ti ostali otroci? V homogeno skupino jih ne morejo oblikovat, ker naj bi bili v takšni skupini otroci istega letnika, ti pa praviš, da je nekaj starejših ...kombiniran je takrat, ko so v oddelku otroci iz 1. in 2. starostnega obdobja (npr.1, 2, 3- letniki in  4,5, 6-letniki), najverjetneje bo to heterogen oddelek, kjer so vključeni otroci enega starostnega obdobja (od1-3 ali od3-6)...

(odgovor članu alina3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.11.2012 20:42:51   
*bubi*
Po moje je to kombiniran oddelek, saj so skupaj otroci 1. in 2. starostnega obdobja.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.11.2012 20:44:56   
*bubi*

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

najverjetneje bo to heterogen oddelek, kjer so vključeni otroci enega starostnega obdobja (od1-3 ali od3-6)...

ali ne velja v tem šolskem letu, da so otroci letnik 2011 in 2010 1. starostno obdobje, letniki rojstva 2009 - 2007 pa 2. starostno obdobje?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.11.2012 20:46:52   
pelin
Za kombinirano skupino mora biti po pravilih v skupini vsaj 6 otrok iz prve starostne skupine...

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.11.2012 20:51:31   
pelin
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

ali ne velja v tem šolskem letu, da so otroci letnik 2011 in 2010 1. starostno obdobje, letniki rojstva 2009 - 2007 pa 2. starostno obdobje?

Ja velja, vendar jih je v tem primeru ( če je le 5 otrok iz prve starostne skupine) premalo za kombiniran oddelek...razen če bodo malo prikrojili pravila...

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.11.2012 21:12:36   
Zoja Lara

IZVIRNO SPOROČILO: alina3

Je komu to znano?

Hvala!

Homogena skupina: vanjo so vključeni otroc v starostnem razponu 1 leta
Heterogena: otroci prvega ali drugega star. obd.
Kombinirana: otroci prvega in drugega star. obd.

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu alina3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
9.11.2012 21:21:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.11.2012 21:30:48   
alina3
V skupino so vključeni otroci, rojeni od 2007 do 2010, torej otroci 1. in 2. starostnega obdobja. V kolikor otrok do konca koledarskega leta dopolni tri leta starosti, se ga pri oblikovanju skupine smatra kot otroka 2. starostnega obdobja, tako da je v našem primeru 5 otrok za v 1. starostno, 14 otrok za v 2. starostno skupino.

Zmotilo me je, ker je bilo v lanskem šolskem letu enako razmerje otrok 1. in 2. starostne skupine in je bila skupina tretirana kot homogena - starejši, letos kot kombinirana.

2. odstavek 35. člena prej omenjenega pravilnika:
"Če sta v oddelku prvega starostnega obdobja 1 ali 2 otroka, ki presegata starostni razpon enega leta, oziroma 4 otroci ali manj v oddelku drugega starostnega obdobja, se pri oblikovanju oddelkov uporablja normativ za homogene oddelke."

Kaj pomeni starostni razpon enega leta v tem kontekstu?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.11.2012 21:37:04   
alina3
pelin... po kakšnih pravilih? V Pravilniku so normativih ne zasledim.

Za kombinirano skupino mora biti po pravilih v skupini vsaj 6 otrok iz prve starostne skupine...

(odgovor članu alina3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
10.11.2012 10:27:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu alina3)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.11.2012 12:06:16   
pelin
IZVIRNO SPOROČILO: flower
pelin od kod ti to, da mora bit za kombiniran oddelek 6 otork iz 1. starostne.. mi imamo na podružnici kombiniran oddelek, kjer je skupaj samo 7 otrok.

Sori prav imaš malo sem  zabluzla user posted image ...največ 6 iz prve starostne skupine in ne najmanj...najmanj so trije...drugače pa je to navedeno v zakonodaji vrtca in v uradnem listu...je pa tudi res, ko praviš glede teh zakonov...da se jih razumet na sto in en način...mi si s tem vsako leto belimo glavo pri vpisu in oblikovanju oddelkov, posebej zadnja leta, ko so čakalne vrste in bi radi vzeli kar največ otrok...ja v takšnem primeru bo tudi po moje najbrž kombinacija...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?