|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   S partnerjem sva si različna
5.11.2012 9:07:44   
cebelica_m
S fantom sva skupaj 4 leta, spoznala sva se v kraju, kjer sva oba študirala. Jaz sem si želela nazaj v rojstni kraj po končanem študiju, ker mi mesto v katerem sem študirala ni bilo všeč. Fant pa je tudi prišel od drugod. Po končanem študiju je dobil službo in se ni želel vračat domov. Ko sem se želela preselit nazaj domov, ker imam tam tudi večje možnosti za zaposlitev in imam prijatelje in socialno mrežo, me je prepričal, da sem ostala z njim. Hkrati pa je dal vedeti, da če grem domov, nima upanja, da bova ostala skupaj. Ker sem ga in ga še ljubim, sem ostala z njim, šla naprej študirat, tudi delo dobila, vendar mene je vedno bolj razžirala misel, da se žrtvujem za to vezo in vedno samo jaz prilagajam, nič pa ne počnem kar me veseli. V rojstnem kraju sem namreč vse pustila, šport ki mi je dajal energijo, prijatelje, družino... In tako sem vedno globje tonila, tako daleč, da sem čisto razdražljiva in tudi zbolela sem na želodcu. Tako sem prišla do spoznanja, da tako več ne gre naprej, da nekaj moram narediti zase. Končala sem študij in iščem službo v bližini doma. Zdaj se je tudi sam malo zmehčal in rekel, da ko dobim službo, jo bo tudi on začel iskati in da se bova skupaj preselila. Vse skupaj se mi je tako zamerilo, vedno sem gledala, da sem naredila kar si je on želel, da je bil srečen, tako sem bila tudi vzgojena, da moram gledat na druge ljudi, hkrati pa sem pozabljala nase in se tako čisto izgubila, zdaj niti ne vem več kaj si želim. Zadnje čase imam izbruhe jeze in sva se pogovorila. Prišla sva do zaključka, da sva si zelo različna. On je optimist, včasih si prav zatiska oči, da nebi videl resnice, jaz zaradi težkega otroštva realist. V ničemer se ne strinjava, ko kaj rečem, on vedno razmišlja ravno obratno. Ne da se mu poslušati, živi v svojem rožnatem svetu in moram priznati da mu odlično uspeva, ker on je res srečen in zadovoljen, vedno si naredi tako, da mu je prav. Ko si kaj jaz zaželim in njemu ni za to, pa si vzame čas, da me prepriča. To sem se šele zdaj začela zavedati, da v bistvu manipulira z mano. Kot oseba je zelo dober in skrben človek. Tudi čustven, vendar če želiš pri njemu kaj dosečti terja hud napor, ker se ga ne da premaknit z lepa. Npr. jaz rada potujem, on pa je rekel, da si želi. Tako se mi je ponudila priložnost za potovanje in sem mu predlagala, da gre zraven ni hotel, pa sva se pogovarjala par dni in je vztrajal na svojem. Potem sem pa poklicala prijateljico, če bi šla zraven in ko je to slišal, je rekel, da hoče jit on. In vse pri nama tako poteka. Ko pa si on kaj zaželi, pa uredi vse takoj in tako, da grem zraven, tudi če mi ni všeč. Počutim se tako nemočno, čisto sem izgubila svoj jaz. Vse je pripeljalo tako daleč, da sem se odločila za psihoterapijo, sama si ne znam več pomagat. Ljubim ga, tudi on mene, včasih sem bila usmerjena k ciljem, tudi lepo sem se imela ko sem bila sama, ampak on je prvi, s katerim se nekako vidim, tudi želim si ostati z njim, vendar če bom videla, da so najine razlike nepremostlive, bom šla svojo pot.
Zdaj pa me zanima vaše mnenje. Kakšne so vaše izkušnje, ste si s partnerjem različni? Kako premagujete različnost? Vsakega mnenja bom vesela user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: S partnerjem sva si različna
5.11.2012 11:28:57   
mateyka
imo je super je da si začela psihoterapijo, če ti bo pomagala zjasnit določene stvari pri sebi. mislim, da sploh ne bi bilo slabo, če bi šla tudi v kakšno skupno - ker ti to rabiš, ne on. ti rabiš, da on uvidi kaj ti rabiš, ne zato ker "je z njim kaj narobe". da bosta uigrana kot je treba in da bosta OBA imela občutek da dobivata od vajine veze.
je pa tako, jaz in moj mož recimo - oba imava mnenje da je treba spoštovat partnerja in da je treba upoštevat njegove želje. npr. če bi imela podoben problem kot ga imaš ti, bi se vsedla, pogovorila in tisti ki ga kaj moti bi jasno povedal kaj ga moti in bi se drugi tudi trudil to popravit (ne pa prepričevat da je tako kot je čisto ok in da je drugi preobčutljiv, si domišlja ipd.). je pa težko popravit stare vzorce v življenju, ker jih moraš ozavestit in potem bit skoz pozoren naje, da jih odpravljaš v momentu, ko začnejo prihajat v dejanja - ponavadi se to zgodi, ko pride določena situacija, ki ga avtomatsko sproži. zato je težko; ker moraš bit v bistvu vedno "na preži" ali skoz moraš delat s pozornostjo, ne avtomatsko.

recimo jaz sem se odločila (leta nazaj), da bom čisto skenslala kakršnekoli kletvice iz mojega besednjaka - je trajalo pol leta do 100%, vmes je bilo veliko prekinjenih stavkov, na začetku sem bila veliko bolj tiho (sem čenča user posted image ) in vsak stavek sem morala premislit preden sem ga rekla, ni šans da bi bleknila, ker bi ziher zafurala user posted image podobno je z vedenjskimi vzorci - zahteva veliko truda, samo imho je vredno. ker popraviš nekaj na boljše. to je vedno vredno truda. samo to je življenska filozofija ali prepričanje - in za veliko ljudi je to "preveč dela" (lenoba), včasih preboleče.. samo če tega ni, potem je pa življenje na dosti nižjem nivoju, ni duhovne rasti.
moje skromno mnenje user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 5.11.2012 11:40:07 >

(odgovor članu cebelica_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2012 13:48:06   
Katjuska986
Tudi midva sva si zelo različna. jaz sem bila optimist (in sem v večji meri še), on je realist. PO 8ih letih veze ugotavljam, da sem jaz postala zelo realistična, on pa precej bolj optimističen user posted image Pa se nisem trudila ga spreminjat. samo svoje mnenje sem povedala ob določeni situaciji in za njim stala. :) on pa enako. dva zorna kota pri kaki zadevi sploh ni tako slabo. Velikokrat mi je prišlo prav ko je zadevo pogledal precej bolj realistično in obratno. Ni vse črno ali belo. user posted image
Glede drugih stvari pa je tako: če je meni kaj res pomembno, potem stojim za tem in me ne premakneš. In tega se je navadil. Lahko se drži grdo, lahko počne karkoli. Če si ene stvari res želim, pa mi je dosegljiva, potem jo dobim. In po tem času se je tega navadil in točno ve, kdaj me drži samo "enodnevna muha" in kdaj gre za mojo željo. In me ne ovira. Če le lahko gre z mano, če ne grem s prijateljicam, mami, sama.. Jaz pa naredim enako. Če vidim da mu je neka stvar pomembna (tudi če je meni bedna) se potrudim in grem z njim in mu ne dajem občutka da sem tam pod prisilo. Tako seveda ni od začetka. Na začetku sem se samo jaz prilagajala (tako kot ti) in je bilo vse fino in prav. Dokler nisem tudi jaz dobila občutka da me veza ne osrečuje, da samo dajem in nič ne dobim v zameno, da me obremenjuje vse skupaj. Po hudem prepiru in dolgih pogovorih sva prišla do spoznanja, da bova oba se mogla malo potrudit za vse skupaj, če hočeva peljati vse skupaj naprej. Zadeva je po tem ko imaš otroka lahko še bolj problematična, če nekdo misli samo na svoje potrebe.
Če se vidiš z njim in ga imaš rada bi ti svetovala pogovor - saj moraš postaviti meje, povedati kaj ti je pomembno in kaj rabiš ti kot človek za tvoje normalno življenje. Če te ima rad bo razumel, da tudi ti rabiš pač določene stvari zase, da te izpopolnjuje!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
5.11.2012 15:19:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katjuska986)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2012 18:05:39   
cebelica_m
Hvala za mnenja. Zavedam se, da predvsem sama kriva, ker ne znam vztrajat pri tistem kar si želim. Si me kar malo razvedrila Katljuška986 user posted image To mislim,da bom pridobila na terapiji in se zavedam da ne bo šlo kar "čez noč". Je pa res, kar je napisala Christih, da je egoist, to sem mu tudi že povedala, vendar glede na njegovo mladost in ukazovalno mamo, mu ni preostalo drugega, kot da gre čimprej na svoje in poskrbi zase. To je sicer odličen način za preživetje, v vezi pa je ovira, če neko deluje v razmerju kot individualist. Je pa v najini vezi predvsem to, da s pogovori ne prideva nikamor. Niti se ne premakneva. Obda se s ščitom in se vrtiva v krogu. Zelo je močen karakter, ki vztraja pri svojem. Do sedaj sem uspela samo enkrat, da sem ga pripravila na pogovor, ki je bil učinkovit. Se pa zaveda, da ni vse samo na meni in da bo moral sodelovati, če bo želel, da ostaneva skupaj oz da imava vezo v kateri bova oba zadovoljna, samo to udejaniti je pa druga zgodba.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?