ronja
|
Nisem bila na tvojem mestu, ampak če se ti že nobena ne javi, bom poizkusila pomagat. Ni mi nikoli nič not ostalo, sem imela pa dva spontana splava, ki sem ju tudi želela naravno speljat in sem pač krvavela in počakala, da je nehalo samo od sebe, nisem šla na čiščenje, kar so mi dali na izbiro. Naravno vedno dlje traja, ni pa nujno slabše (prvič mi je g., ki je potem preverila z uz, kako se je sčistilo, rekla, da se je samo lepše kot bi mi oni....) To je sicer drug primer, podobno je samo krvavenje, vem. Torej ti povem, kaj bi naredila, če bi se mi to zgodi: še 1x bi poklicala g. On ti je rekel, da ga pokličeš, če začneš krvavet - ti krvaviš že ves čas, včasih je tudi bolj sveža kri, vendar zadnji teden pa ne (to bi mu povedala, mogoče bi on sam potem povedal, kako in kaj). Odločit se res moraš sama, pri meni bi na odločitev vplivalo naslednje: - ali še misliš imet otroke (v tem primeru se rajši malo manj zezaš, prej pokličeš, pač ziher je ziher) - ali te boli (nisi nič navedla, predvidevam, da ne) - ali si že fejst izčrpana - od take krvavitve 2 meseca si lahko... - koliko se bojiš operacije - ni pa treba, da si v popolni narkozi, lahko si med operacijo prisebna, še boljše je, mimogrede; če se odločiš zanjo, prosi za spinalno blokado in boš ves čas pri zavesti, takoj po operaciji boš lahko dojila, itd... je fajn zadeva:) Ni to luštno, je pa vsekakor boljša možnost. - ali si na vložku našla kak večji kos - če si ga, se je lahko sam od sebe ven spravil, v tem primeru bi še malo počakala - kar se dojenja tiče: mislim, da bi morala met neko možnost, da imaš dojenčka zraven, sicer so pa te operacije navadno dop. in greš pop. že ven, vsaj tako je zgledalo, ko sem bila na g. kliniki - čiščenje maternice navadno ni zahtevalo večdnevnega bivanja v bolnici - če nisi v pop. narkozi, lahko gotovo dojiš praktično takoj, ko prideš ven, ker bo tvoj zgornji del popolnoma intakten in ker narkotik v tem primeru ne gre v kri, ampak direkt v hrbtenični kanal, tako da ne bo vlival na otroka - da lahko začneš močno krvavet je možno vedno, kadar se fejst poškoduje sluznica/stena maternice, kot vsaka druga rana - torej med m., ko se sluznica lušči, pa pri odstopu posteljice, pa če bi se recimo ta kos odtrgal dol, pa še zadaj malo pobral. V tem primeru je gotovo boljše, da se greš pomagat, več kot da te pošljejo domov in so mal zoprni, ne morejo, če pa se ne pokažeš, se ti pa lahko kaj zakomplicira (tu bi spet pri meni precej 1. točka vplivala) - pokliči jutri g., pa se še enkrat pogovorita, on točno ve, kaka je situacija in ti bo verjetno najlažje svetoval, pa lahko ga vprašaš, koilko časa se splača še čakat, koliko to navadno traja, če gre po naravni poti, itd... Upam, da ti je to kaj pomagalo, nije baš nešto, ker na srečo nimam te izkušnje, vem... Ampak kakorkoli se odločiš, je ok: - če se ti ne da več čakat, naj ti to dajo ven, vzami spinalno, da boš prej pri sebi in da boš lahko takoj po operaciji normalno dojila in to je to - če boš še čakala, bodi pozorna na bolečine, svežo kri in si daj en rok: počakam še 1 ali 2 tedna, potem pa grem, da ne boš vsak dan tuhtala... - pa v vsakem primermu pokliči g., da ti pomaga odgovorit na vprašanja, ki se ti bojo porajala. Vso srečo!