|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ce po porodu se kaj ostane notri...
2.11.2012 19:01:07   
Anonimen
Vem, da tema ne sodi na spolnost, ampak vpliva pa na mojo spolnost ze:)

Rada bi ostala anonimna pac. Pojma nimam o teh zadevah, ker do zdaj nisem imela nikoli tezav. Zdaj pa je 8 tednov od poroda in kar ne neham krvavet. Imela sem kontrolo po porodu in ocitno je ostal en koscek notri. Velik ca. 2.5 cm x 2 cm.

Ginekolog je rekel, da se moram sama odlocit ali za operativni poseg ali pa cakanje. In seveda ce zacnem krvaveti ali se zacnejo bolecine, da se javim. Seveda sem takoj rekla, da bom se pocakala, ker sem se ustrasila. Zdaj pa ne vem...razmisljam...to je kar velik koscek. Ce bo se naprej se samo cistilo, se bo se dolgo. Vsak dan pride ven se sluz z nekaj rjave in vcasih malo sveze krvi. Prejsni teden sem bolj krvavela in bolj je bolelo v predelu jajcnikov, zdaj spet samo rjava sluz, malo krvi.

Mi lahko kaj svetujete kaj naj? Naj cakam? Kako je z dojenjem, ce mi opravijo poseg? Je res, da lahko zacnem kar naenkrat mocno krvavet? Saj vem, da to ni taka velika stvar, ampk me je vseeno strah in ne vem kako vse skupaj organizirati.

Hvala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ce po porodu se kaj ostane notri...
3.11.2012 22:56:55   
Anonimen

Ma kaj res nobena nima kaj  svetovat? Nobena kaksnih izkusenj s tem?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.11.2012 9:15:38   
ronja
Nisem bila na tvojem mestu, ampak če se ti že nobena ne javi, bom poizkusila pomagat. Ni mi nikoli nič not ostalo, sem imela pa dva spontana splava, ki sem ju tudi želela naravno speljat in sem pač krvavela in počakala, da je nehalo samo od sebe, nisem šla na čiščenje, kar so mi dali na izbiro. Naravno vedno dlje traja, ni pa nujno slabše (prvič mi je g., ki je potem preverila z uz, kako se je sčistilo, rekla, da se je samo lepše kot bi mi oni....) To je sicer drug primer, podobno je samo krvavenje, vem. Torej ti povem, kaj bi naredila, če bi se mi to zgodi: še 1x bi poklicala g. On ti je rekel, da ga pokličeš, če začneš krvavet - ti krvaviš že ves čas, včasih je tudi bolj sveža kri, vendar zadnji teden pa ne (to bi mu povedala, mogoče bi on sam potem povedal, kako in kaj). Odločit se res moraš sama, pri meni bi na odločitev vplivalo naslednje:
- ali še misliš imet otroke (v tem primeru se rajši malo manj zezaš, prej pokličeš, pač ziher je ziher)
- ali te boli (nisi nič navedla, predvidevam, da ne)
- ali si že fejst izčrpana - od take krvavitve 2 meseca si lahko...
- koliko se bojiš operacije - ni pa treba, da si v popolni narkozi, lahko si med operacijo prisebna, še boljše je, mimogrede; če se odločiš zanjo, prosi za spinalno blokado in boš ves čas pri zavesti, takoj po operaciji boš lahko dojila, itd... je fajn zadeva:) Ni to luštno, je pa vsekakor boljša možnost.
- ali si na vložku našla kak večji kos - če si ga, se je lahko sam od sebe ven spravil, v tem primeru bi še malo počakala
- kar se dojenja tiče: mislim, da bi morala met neko možnost, da imaš dojenčka zraven, sicer so pa te operacije navadno dop. in greš pop. že ven, vsaj tako je zgledalo, ko sem bila na g. kliniki - čiščenje maternice navadno ni zahtevalo večdnevnega bivanja v bolnici
- če nisi v pop. narkozi, lahko gotovo dojiš praktično takoj, ko prideš ven, ker bo tvoj zgornji del popolnoma intakten in ker narkotik v tem primeru ne gre v kri, ampak direkt v hrbtenični kanal, tako da ne bo vlival na otroka
- da lahko začneš močno krvavet je možno vedno, kadar se fejst poškoduje sluznica/stena maternice, kot vsaka druga rana - torej med m., ko se sluznica lušči, pa pri odstopu posteljice, pa če bi se recimo ta kos odtrgal dol, pa še zadaj malo pobral. V tem primeru je gotovo boljše, da se greš pomagat, več kot da te pošljejo domov in so mal zoprni, ne morejo, če pa se ne pokažeš, se ti pa lahko kaj zakomplicira (tu bi spet pri meni precej 1. točka vplivala)
- pokliči jutri g., pa se še enkrat pogovorita, on točno ve, kaka je situacija in ti bo verjetno najlažje svetoval, pa lahko ga vprašaš, koilko časa se splača še čakat, koliko to navadno traja, če gre po naravni poti, itd...

Upam, da ti je to kaj pomagalo, nije baš nešto, ker na srečo nimam te izkušnje, vem... Ampak kakorkoli se odločiš, je ok:
- če se ti ne da več čakat, naj ti to dajo ven, vzami spinalno, da boš prej pri sebi in da boš lahko takoj po operaciji normalno dojila in to je to
- če boš še čakala, bodi pozorna na bolečine, svežo kri in si daj en rok: počakam še 1 ali 2 tedna, potem pa grem, da ne boš vsak dan tuhtala...
- pa v vsakem primermu pokliči g., da ti pomaga odgovorit na vprašanja, ki se ti bojo porajala.
Vso srečo!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.11.2012 10:30:50   
josephine27
pokliči jutri g., pa se še enkrat pogovorita, on točno ve, kaka je situacija in ti bo verjetno najlažje svetoval, pa lahko ga vprašaš, koilko časa se splača še čakat, koliko to navadno traja, če gre po naravni poti, itd.

podpis.

Nisem bila v podobni situaciji ampak bi na tvojem mestu enako naredila. Sploh, če gre za svežo kri.

Kar se tiče dojenja pa ne skrbi. Vse bojo zrihtali tako kot je prav. Jaz sem imela en lažji poseg tri mesece po porodu pa je bil otrok z mano. Podojila sem ga tik preden smo me odpeljali, potem sem dobila lokalno. Ta čas je bila pri otroku babica. Če nimaš nikogar ga dajo na pediatrijo. Po posegu sem po nasvetu zdravnikov eno dojenje izpustila ( mali je dobil en obrok po flaši), potem pa normalno naprej. Tako, da če imaš samo zaradi tega kako bo z otrokom pomisleke nič bat.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.11.2012 11:11:06   
Anonimen
Najlepsa vama hvala punce! Ronja, ti se pa res vedno potrudis. bdw. danes ravno delam tvojo lecino pito, je redno pri nas na jedilniku. Pa za vege goste je idelna....torej hvala ti ob tej priliki se za to:)

Ne vem, ce je mozen ambulanten poseg. Rekel je, da je za ca. 10 min dela in da rabim bit v popolni narkozi. Pa ni nek za svetom dohtar zato mu verjamem, do zdaj je bilo vse tipitop. Pred ene dvema, 3 tedni je prisel ven kos v velikosti malo vecje pinkponk zogice. Ves cas manjsi. Tako, da bi vedela, ce se bo ta zdaj odluscil...

Najlepsa vama hvala za potrditev, da gre lahko tudi samo ven. S potrpezljivostjo. Bojim se le nenadne krvavitve, ker sem veliko sama z  otrokoma. In ja, bolecine...so skozi, manjse (ampak imam kar visok prag), ampak sem mislila, da so od dvigoovanja vecjega otroka. Vem, da se ne sme prevec, ampak ima on tudi krizo. Utrujenost...ja ne vem...meni se ne zdi tako kriticno. Kaksna pa naj bom ob vsem tem kar je za narest in otrocih...se grem malo v spegu pogledat:)

Hvala vama! Jutri pa poklicem dohtarja. Si je vse narisal in premeril. Verjetno si misli, da bo rabil...no, bomo videli.

(odgovor članu josephine27)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.11.2012 11:27:01   
Anonimen
Meni je ostalo, je šlo samo ven. Če je posteljica, vedno čistijo, če je kaj drugega, pustijo. Razen, če se ne zakomplicira. Tako mi je rekla ginekologinja in tudi v porodnišnici. Se pa počasneje potem celi. Jaz sem 3 mesece po porodu in imam še vedno občasen temno rumenkast izcedek user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.11.2012 11:38:32   
Anonimen
Kdaj po porodu pa se ti je scistilo?

Ne vem koliko casa naj se cakam....ker se mi pocasi ze vlece s temi vlozki. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.11.2012 18:09:34   
ronja
Rekel je, da je za ca. 10 min dela in da rabim bit v popolni narkozi.

Vsi posegi pod pasom so možni v spinalni blokadi, to ni ambulantna reč, ampak prava narkoza, nič ne čutiš, lahko ti kost žagajo ali vrtajo, pa ne čutiš bolečine (čutiš pa pritiske, ampak nič ne boli) - preverjeno večkrat;). Samo mora anastezist znat naredit blokado (ampak to je njihovo delo;), pač te špikne v hrbtenico namesto v žilo), na splošno so anastezisti veseli, če se odločiš za to, ker je ta narkoza veliko varnejša, manj je zapletov, manj je stranskih učinkov, skratka, so večinoma zelo zadovoljni, če le želiš to:). Nama niso nikoli komplicirali, če sva rekla, da bi mela to, so bili vsi takoj za, celo lubiju za roko, kjer je težje to izvest (in jim ni ratalo zato so ga morali uspavat, ampak v vratu je to res ful težje trofit, v križu je pa zanje rutina:). Tako da to maš lahko brez problema, ne glede na trajanje operacije, je isto kot celotna, to ni lokalna narkoza, ampak blokada enega dela telesa.

probaj se en čas šparat, pa se cartaj s tavelikim bolj na tleh (saj vem, da je užas, sem bila na tem, ampak če moraš itak nimaš druge:D - nisem smela dvigovat nič v nosečnosti z Lejlo..., sva še jedli na tleh, ker je nisem smela dvignit v stolček). Čim več bodi z njima na tleh, pa probaj se kaj naspat, to vedno pomaga pri celjenju ran.

Glede nenadne krvavitve, imej samo mobi vedno blizu, pa bo vse ok. Saj verjetno ne živiš nekje bogu iza nogu, da nihče ne bi do tebe mogel... Od teh reči je najbolj nevarna zunajmaternična nosečnost, tam če raznese jajcevod, potem je res kriza, lahko hitro izkrvaviš, od enega koščka pa mislim, da ne bi smela bit taka štala. Lahko se sčisti, samo lahko še traja, zdaj pa vprašanje, koliko časa se ti še da. Jaz sem taprvič tudi kar dolgo krvavela - več kot 5 tednov.

pa dober tek zalečno pito, super, da vam je všeč,pa res je fajn za vse vegije:). Jaz pa pečem ankičine banane:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.11.2012 18:32:23   
Jassika
Živjo, jaz sem mela zaostanek posteljice. In G sploh ni študirala kaj naj. Je rekla, da je to treba odstranit. In so naredili abrazijo. na žalost slabo, tako da sem morala na reabrazijo. Ampak glede na to,d a sem prvič dobila M 7 mesecev po porodu, nisem hotela tvegat, da se v 7 mesecih že tvori polip in se s 1. M ne bi izločil. Je bilo pa zelo neprijetno to, ker je bila dojenčica stara 1 mesec in potem čez 3 tedne še 1 x -  to pomeni hosiptalizacija za obe. Sva šli pa isti dan domov, pa drugič sem bila deležna VIP sobe (očitno so meli slabo vest, al pa so mislili, da bom kaj komplicirala). Srečno, pa naj se tvorba čimprej odstrani.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2012 21:00:01   
Anonimen
Najlepsa vam hvala!

Bom se eno noc prespala potem pa poklicem dohtarja. Zdaj mu lahko veliko vec smiselnih vprasanj postavim kot v petek. Saj ne, da nisem cutila, da nekaj ne stima, ampak potem je bilo to dokazano.

Zdaj zvecer se je spet pojavila sveza kri. Pa najhuje mi je ker to smrdi. Ne prenesem vec tega vonja in vlozkov. In zdaj krvavim ze 8 tednov. Bojim se, da se dolgo ne bo menstruacije, ker po prvem porodu je dolgo nisem imela.

Hvala Ronja, se bom poskusala malo bolj pazit. Res je tezko, ampak bo treba malo bolj nase gledat. Najbolj srecna sem, da je z otrokom vse uredu in da se nikoli nisem imela splava itd. To je veliko hujse. To bo pac treba ustimat...druzga ni.

lp vsem

(odgovor članu Jassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
4.11.2012 21:16:53   
liliana
Jaz sem po porodu krvavela skoraj 3 mesece....če je kaj ostalo noter nimam pojma....sem mislila, da je to dolgo krvavenje normalno.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.11.2012 13:36:51   
jesensko listje
Oj!

Povem ti svojo izkušnjo, ampak je pri vsaki ženski drugače, zato le pokliči svojega g.

Mela sem čiščenje že 3krat. Prvič po splavu, drugič mi je po porodu ostal del posteljice notr, tretjič po drugem porodu - preveč krvavela, delčki ostali notri in se vneli. Zmeraj je poseg trajal okoli 10 min pod narkozo. Če imaš bolečine, svežo kri in če smrdi, potem se je pri tebi tudi že vnelo in je potrebno reagirat. Mene po posegu ni nikoli bolelo, kolegico pa, tako da ni pravila pomoje. Je bila pa pri meni ta krvavitev vedno kar konkretna, tako da je bilo potrebno ukrepati.

Vem, da ti nisem pomagala, pogovori se raje z zdravnikom.

lp

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.11.2012 20:53:50   
khurde
meni so ovoji not ostali. so se sami sčistili v roku 7 tednov, je bilo pa na UZ kar veliko videti, nekje slabih 2 cm krat 8 cm... samo mi je osebna ginekologinja rekla, da ovojev ne čistijo, če ne pride do vnetja, bolečine ali pa če ne pride do nove krvavitve, ki kar traja in traja in traja in lije. močno lije. enako so mi rekli v porodnišnici, kamor sem klicala za drugo mnenje. če pa ostane posteljica, pa pošljejo direkt na čiščenje, ne čakajo. aja. če ni posteljica in se ne izloči, obstaja še moznost, da ti dajo injekcijo za krčenje maternice in ostanek ta krč ven iztisne. bi tudi meni najverjetneje to naredili, če ne bi samo ven šlo.

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu jesensko listje)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.11.2012 23:38:06   
Anonimen

Ovoji...hvala. Svasta torej ostane lahko notri. Pri meni je placenta in sem danes klicala, da krvavim (kot recimo sibka menstruacija) in imam rahle krce sem pa tja in je rekel, da pocakajmo zdaj se do srede, ce se bo samo scistilo. Ne vem kaksna so zdaj pravila. Vem, da vcasih sploh niso cakali in so naredili abrazijo se preden si sel domov iz porodnisnice. Saj po eni strani sem vesela, da ne rabim met posega, ampak me tudi ze zivcira pocasi.

Vam javim kako se bo to koncalo. Veliko odziva na temo ni to je fajn, ce to pomeni, da jih nima veliko takih izkusenj.

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
8.11.2012 15:07:18   
maktub
meni je ostal tak košček zaostale posteljice noter in sem čakal oz. dr je čakal in čakala..imela pa sem abnormalne boleče ovulacije, menst. so bileee grozljiveeee kri v potokih resnično... no dr. je reku da to ni nič takega ki bi lahko ogrožalo moje življenje, dojila sem zato je rekkla da naj se malo počakamo.. jaaa hvala bogu sem se po 8m sama sčistila je slo kr samo ven

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.11.2012 15:29:04   
Anonimen

Mislim katastrofa. Ne razumem vas žensk, kako vas je strah jit na operativni poseg zaradi takih stvari...
Kar je za ven, je za ven. Nimaš kej čakat. A ko se bo pa nekaj scimlo noter in bo poseg nujen, boš pa loh šla?
Ženske, ženske. Kje vam je pogum???

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
8.11.2012 15:30:45   
maktub
anonimna.. sje to ni od mene odvisno sej to dr. ve kaj bo in kaj ne

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?