|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali daste dosti za rože 1. 11
1.11.2012 20:37:41   
mikina
Mi nismo letos naročili ikebane. ker smo nesli kar rože v lončkih. Pa bomo potem decembra en suh aranžma. Ampak se pa na pokopališču najdejo ikebane tudi od 200 pa do 500€. Seveda vse te ikebane imajo romi. Kakšna je pa navada pri vas?
evo še link od nekaj ikeban na pokopališču.

www.pomurec.com/vsebina/13101/FOTO:_Kljub_dezju_pokopalisca_polna_cvetja_in_svec
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali daste dosti za rože 1. 11
1.11.2012 20:44:47   
Tippi
Jaz sem že lani prižgala samo eno svečko in suho cvetje sem položila točno na prvega novembra. Letos enako, vendar ne za prvega, ampak že en teden prej. Naš grobek je z moje strani obiskan večkrat na leto, če pa za prvega novembra ne gori svečka, in ni frišnega šopka, mi je pa malo mar kaj pravijo sosedje.

jaz se pokojnim, ki so in še vedno zasedajo mesto v mojem srcu, poklonim večkrat na leto, s svojo prisotnostjo in ne z dragimi ikebanami in mogočnimi šopki. prižgem svečko, tudi kakšno rožico prinesem, nikoli pa ne pretiravam. jaz sem tam, s spomini na očka in ne zaradi tega, ker se spodobi in ker mora biti grob lep. naš je lep, s plastiko, ali brez.

mirne praznike!

(odgovor članu mikina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.11.2012 23:10:11   
takotako
Jaz sem letos malo bolj aktivna v urejanju groba, ker nam je letos umrla tašča ki je prej skrbela za grob z babico od mojga. Ker mi je blo škoda dat za en aranžma od 60evrov gor-še posebej ker sem opazila da so kar skup nametani nekje, sem se odločla da ga naredim sama. Pol pa ko sem delala osnovo, je še mami pristavla lonček pa sem naredila še za grob, ki ga ureja moja mami oz.moja babi. Vse skup sem dala 30evrov in sicer 3 ikabane in dva šopka. Kar se mi ne zdi veliko.

Za grob kjer je moj dedek pokopan, ponavadi skrbi babi, ampak za ta praznik pa dajo otroc skupaj denar in kupijo ikabano.

Sta pa oba groba obiskana vsaj 1krat tedensko, in urejena - s šopkom in posejenimi rožami.
Je pa tako da sva z mojim enkrat prišla na grob-po pogrebu in je bil za moje pojme zanemarjen, in od takrat naprej midva skrbiva za grob in mi je lažje, ko pridem in vidim da je urejen grob-pa ne zaradi sosedov, ker itak tam ni nobenga ki bi mene poznal, sam ne vem grozen mi je da bi bil grob bližnjih zanemarjen. Ker pravprav ni dela kaj preveč s tem.
sem pa res aranžerka in tud doma morjo bit vedno posejene rože, v vazi rože, itd.

tako da ja za ta praznik vedno damo gor ikabano plus šopek-tako malo drugačen. Sam cenovno se mi pa res ni zdelo veliko.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2012 7:18:08   
josephine27
Mi nimamo navade naročat ikeban za prvi november. Jih itak takrat že drugi sorodniki prinesejo. Tako, da nesemo takrat samo samo svečke. Tudi drugače mi je en mali šopek čisto dovolj. Mislim, da naši pokojni ne rabijo tega. Raje bi dala 600 eurov v dober namen nekomu ki nima za jest kot pa za rože, ki segnijejo v enem tednu.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2012 8:01:18   
jabi babi
jaz se tako strinjam s tippi da se bl ne morem!točno tako je pri nas!

(odgovor članu mikina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2012 8:18:14   
Stanislava_
Vsako leto kupim krizanteme, ker so mi všeč user posted image , in ne za na grob. Na grob jih ne nosim, ker jih ne rabim - za to poskrbijo drugi, se pa pri tem ne gremo, kdo bo jači.
Btw, ciganski grobovi so mi vedno všeč, ker imajo, vsaj pri nas, vedno veliko sveč in cvetja, ne samo za praznike.

Ikeban ne maram, sploh. Na grobovih so mi grozne, še bolj pa na poročnih avtih.

< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 2.11.2012 8:24:45 >

(odgovor članu mikina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2012 8:35:26   
kajajaka
Krizanteme nam zrastejo na vrtu in šopek teh potem nesemo na pokopališče. Včasih jih napikamo v ikebanico.
Svečko prižgemo po 1 na grob (moji stari starši, njegovi stari starši in moj oče).

Mislim, da ne pretiravamo. Tudi se ne držimo tega, da mora biti glih na 1.11....

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2012 9:17:20   
petea
Ali daste dosti za rože 1. 11.?

Ne.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2012 14:48:18   
tečla
Za moje pojem je 1.11 praznik za tiste ki se svcojih bližnjih ki so umrli spomnijo en krat letno. Zato ne za 1.11 ne kupujemo nekih blaznih rož..Grob je utrejen in obiskan celo leto...Na tiste ki so mi blizu pa jih žal več ni med nami pa se spomnim skoraj vsak dan...In prav je tako.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.11.2012 16:26:07   
HANYBANY
Ikebana cca. 20 eur, + 10 eur za nageljčke, ki jih odneseva po grobovih.... sveč za 1. novembra ne prižigava, ker je tumač te plastike, (res da zdaj obstajajo tudi take ekološke, sam midva ne prakticirava) tako da na vsak grob neseva 1 nageljček in ga položiva.... prižgem pa eno čajno svečko doma z namenom za vse najine pokojne.

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.11.2012 16:31:57   
Anonimen
Nismo vsi v blizini grobov in ne moremo obiskovati grobov redno, se pa umrlih ki so mi bli blizu gotovo spomnim vsaj 1x na dan. Imamo tudi obletnico smrti malo pred 1. novembrom zato je vedno ikebana gor, pa svece tudi gorijo. Se pa zaradi tega ne zapufamo, nikoli ni vec kot 50 evrov.

(odgovor članu HANYBANY)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?