krisv
|
Torej, operacijo sem preživela bp. Ko sem se zbudila na intenzivni, sem bila seveda čisto paf, ko so mi povedali, da so naredili laparatomijo. Jaz sem bila pripravljena iti po dveh dneh domov in kr v službo, zgodba se je pa odvila malo drugače... Pet dni na intenzivni, nato še dva dni na oddelku. Prva dva dni sem komaj vstala iz postelje, hoja do umivalnika in nazaj je bila prava muka. Ampak te sestre kr terajo, da migaš, kar je prav. Vsak dan je bilo za odtenek bolje. Itak da sem bila najbolj vesela, ko sem lahko šla domov. Doma sem bila še en mesec. Zravnano nisem mogla hoditi, dvigovati nič, na sprehode sem šla le okoli bloka, kaj več pa nisem zmogla. Doma sem vsak dan malo telovadila - vaje za krepitev trebušnih mišic (ampak res najlažje vaje kar obstajajo) in cirkulacijo nog. Aja, povijanje nog obvezno še kaka dva tedna po operaciji, ko si v pokončnem položaju. V glavnem, vsak dan za odtenek bolje. V službi sem se še kr nekaj časa čuvala, da nisem dvigovala. Trebušne mišice še zdaj čutim (na operaviji sem bila marca lani), da me zategujejo, ko se po telovadbi raztegujem. Imela sem velike težave z mehurjem, ker sem imela kateter ves čas v intenzivni. Brazgotina je keloidna, ampak jaz imam kožo nagnjeno k brazgotinjenju, ampak se skrije pod robom kopalk. Mi je tudi brazgotina delal kr nekaj težav, tako fizičnih kot psihičnih. Cca enih 6 mesecev. Aja, hrana! Ker ti čisto spraznijo črevesje, prvi dan po operaciji dobiš le juho za večerjo, drugi dan še prepečenec zraven, potem pa lahko prekuhano hrano. Jaz sem še kaka dva meseca potrebovala, da sem lahko jedla spet normalne količine hrane. Sem pa fajn shujšala Mi je pa največji problem od vsega skupaj predstavljalo ricinusovo olje, ki ti ga dajo drugi dan po operaciji, da ti prebudijo nazaj črevesle. Groza! To me je bolj zdelalo kot vse drugo. Sem se razpisala Glej, to je moja zgodba. Le ena izmed mnogih, Vsako telo drugače reagira. Če te še kaj zanima vprašaj. Želim ti vso srečo!