|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Laparotomija
1.11.2012 10:40:30   
Anonimen
Pozdravljene punce!

Ali je katera že bila na laparotomiji zaradi odstranitve mioma(ov) in po možnosti po tem še zanosila? Zaradi velikega števila miomov so mi rekli, da histeroskopija ali pa raparoskopija ne prideta v poštev. Histeroskopijo (en miom) in laparoskopijo (endometrioza) sem že dala čez, sedaj me je pa pošteno strah. Nekaj o posegu sem že našla ne internetu, me pa zanimajo vaše izkušnje in mnenje. Hvala za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Laparotomija
1.11.2012 18:05:00   
krisv
Bila sem na laparatomiji zaradi endometrioze. Operacija je bila načrtovana kot laparaskopija, ampak zaradi obsežnosti E so naredili laparatomijo. Bila sem operirana v Trbovljah. En teden na intenzivni. En mesec na bolniški. Operacija ni mačji kašelj. Na žalost.
Če te kaj konkretno zanima, kr vprašaj, lahko tudi na zs.

When the going gets tough, the tough get going.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2012 8:45:32   
Anonimen
Krisv, hvala za tvoj odgovor. Res me malo skrbi kako bo potekala operacija in okrevanje, še bolj pa posledice. Laparo in histero sem prenesla kar dobro. Me je pa pri laparo okoli šiva pri popku še nekaj časa ščemelo, cukalo.. (težko bi rekla da je bila bolečina), če sem dvignila npr. nečakinjo, ko je bila še dojenček ali pa kup perila... v glavnem nič hujšega.
Skrbi me, če bo vse ok z mojo maternico in upam, da bo vsaj enkrat služila svojemu osnovnemu namenu. Dr. mi je rekla, da je operacija kot 'carski rez' in da bi šla lahko v naslednji IVF najprej po 4 mesecih.

Kako si pa ti preživela operacijo oz. kako je šlo okrevanje. Kaj po taki operaciji smeš oz. ne smeš početi? Koliko časa si čutila šive?

Imam še kup vprašanj, vendar si moram misli malo urediti, potem te pa še kaj vprašam, mogoče celo na zs.

(odgovor članu krisv)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2012 8:52:03   
Katy78
Tudi jaz sem imela načrtovano laparoskopijo zaradi endometrioze potem pa so morali izvesti laparotomijo, hkrati so mi morali odstraniti tudi desni jajčnik. Okrevala sem kar hitro, sicer sem bila takrat še študentka ampak kolikor se spomnim, bi mi pripadalo 6 tednov bolniške. Ca. 10 let kasneje sem brez težav zanosila in potem 3 leta kasneje še drugič. Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2012 12:08:29   
krisv
Torej, operacijo sem preživela bp. Ko sem se zbudila na intenzivni, sem bila seveda čisto paf, ko so mi povedali, da so naredili laparatomijo. Jaz sem bila pripravljena iti po dveh dneh domov in kr v službo, zgodba se je pa odvila malo drugače...
Pet dni na intenzivni, nato še dva dni na oddelku. Prva dva dni sem komaj vstala iz postelje, hoja do umivalnika in nazaj je bila prava muka. Ampak te sestre kr terajo, da migaš, kar je prav. Vsak dan je bilo za odtenek bolje. Itak da sem bila najbolj vesela, ko sem lahko šla domov. Doma sem bila še en mesec. Zravnano nisem mogla hoditi, dvigovati nič, na sprehode sem šla le okoli bloka, kaj več pa nisem zmogla. Doma sem vsak dan malo telovadila - vaje za krepitev trebušnih mišic (ampak res najlažje vaje kar obstajajo) in cirkulacijo nog. Aja, povijanje nog obvezno še kaka dva tedna po operaciji, ko si v pokončnem položaju. V glavnem, vsak dan za odtenek bolje. V službi sem se še kr nekaj časa čuvala, da nisem dvigovala.
Trebušne mišice še zdaj čutim (na operaviji sem bila marca lani), da me zategujejo, ko se po telovadbi raztegujem. Imela sem velike težave z mehurjem, ker sem imela kateter ves čas v intenzivni. Brazgotina je keloidna, ampak jaz imam kožo nagnjeno k brazgotinjenju, ampak se skrije pod robom kopalk. Mi je tudi brazgotina delal kr nekaj težav, tako fizičnih kot psihičnih. Cca enih 6 mesecev.
Aja, hrana! Ker ti čisto spraznijo črevesje, prvi dan po operaciji dobiš le juho za večerjo, drugi dan še prepečenec zraven, potem pa lahko prekuhano hrano. Jaz sem še kaka dva meseca potrebovala, da sem lahko jedla spet normalne količine hrane. Sem pa fajn shujšala user posted image Mi je pa največji problem od vsega skupaj predstavljalo ricinusovo olje, ki ti ga dajo drugi dan po operaciji, da ti prebudijo nazaj črevesle. Groza! To me je bolj zdelalo kot vse drugo.

Sem se razpisala user posted image Glej, to je moja zgodba. Le ena izmed mnogih, Vsako telo drugače reagira.

Če te še kaj zanima vprašaj. Želim ti vso srečo!

When the going gets tough, the tough get going.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2012 0:32:07   
Anonimen
Danes sem se naročila na operacijo. Imam jo 10.12. Sestra mi je rekla, naj se kar pomirim in, da ta operacija ni več tako 'huda', kot je bilo to včasih. So rekli, da je v ponedeljek sprejem, torek operacija, če bo vse OK pa grem v soboto domov. No ja bomo videli, ko se zbudim iz anestezije. user posted image Moram pa pogledat še za kakšne recepte ali pa kakšno dieto priporočajo po operaciji, ker imam zadnje čase težave s prebavo oziroma predvsem z napenjanjem. Sicer mi pa kakšna kilca ali pa dve manj tudi ne bo škodilo.
Krisv ali se lahko dogovoriš, da ti po operaciji kateter takoj odstranijo? Kako te pa zašijejo? Klasično ali s 'kamfami'? Kdo ti šive odstrani (tvoj osebni zdravnik)? Pri meni so se šivi po laparoskopiji sami razgradili.

(odgovor članu krisv)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2012 19:49:47   
Anonimen
Sem se že malo nakulirala in sprijaznila z dejstvom, da moram spet pod nož. Našla sem še zanimivo zgodbo in izkušnje (pred in po operaciji). Če katero zanima pripenjam link. Upam, da angleščina ne bo problem. Sicer pa očitno vsaka doživlja operacijo in okrevanje drugače.

http://www.healthboards.com/boards/womens-health/858981-overly-long-list-laparotomy-recovery-advice.html

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

GH
dejzi

Koliko obrokov GH so imeli vaši sončki pri 7m?

1 (25%)

2 (26%)

3 (32%)

4 (7%)

5 (11%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!