Paštetka
|
Sem že x krat napisala pa bom še enkrat. Zakaj se otrok zbuja je lahko x razlogov. Sanjajo in v sanjah stokajo, jih kaj začrviči, si zaželijo mamine bližine oz. preverjajo, če je vse Ok, se zbudijo in ne znajo nazaj zaspati, zobki...potem pa gre lahko že spet od začetka. V glavnem imate možnost: A) da jih malo pustite, da ga ne rukate skoz, ko malo zastoka (otroci tudi jokajo med sanjanjem, spanjem, ko podoživlajo slike prejšnjega dne), ker obstaja velika verjetnost, da ga boste zares zbudili...pustite ga torej kakšnih pet minut. Če se ne umiri, ga NAUČITE kako sam zaspi nazaj.Torej ga na kratko pomirite in položite nazaj v posteljo. Ne takrat ,ko že spi v vašem naročju, ampak prej. B) lahko vstanete in mu za vsak prdec in stokec v usta porivate flaško (z mlekom, čajem) in ga navajate -učite, da se nazaj zaspi le tako, da ima skoz nekaj v ustih. No tukaj ste na dobri poti, da boste čez par mesec spraševali, kako ga odvati nočnega hranjenja, še malo kasneje pa zakaj ima vaš otrok slabe zobe ali še vedno ponoči lula. V primeru, da se odločite za A, naj vam povem, da vas prvih par dni čakajo hudičeva pot in svetle noči, vendar naj vas še potolažim, čez teden dni boste že opazili prve spremembe in bo vedno boljše, poleg tega bo otrok hitro ven iz plenic ponoči. Naj vas ne preseneti, če bo mož na začetku uvajanja sprememb, polnoči treskal z vrati in še on tulil zraven, da mu dajte že 1x to ferdamano flaško, da bo mir, ali da boste na kraju z živci...to vse spada zraven, ko so potrebne spremembe. Vi otroka samo lepo mirno umirjajte...in si govorite boljše bo... Primeru B, gre po mojih izkušnjah za sizifovo delo. Sicer je super, da mu na hitro nekaj porinete v usta, pa potem v roku 10 minut nazaj zaspi, vi pa tudi, vendar ste na zelo dobri poti do faz, ki sem vam jih že zgoraj napisala. Še dejstvo: dojenčki SO sposobni prespati celo noč brez vmesnega hranjanja že okoli 6 meseca. Pomeni, da vaš otrok ziher ne rabi vsaki dve uri v ustih nekega cuclja. Sploh pa ne sladkega čaja. Noči so za spanje, dnevi za hranjenje. Če mu že morate nekaj dati mu ponudite vodo. Noče? Potem že ni žejen. Govorim za zdrave otroke! Pa srečno pot, za katero koli se boste odločili. Jaz sem se za A, ker mi ni preostalo drugega več.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 20.10.2012 14:19:12 >
|