tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil mateyka, to kar delaš je zafrkavanje iz njenih čutenj. Ne zna ti povedati, ampak to zelo dobro čuti (pa čeprav ti tako ne misliš). Otroku moraš pomagati, da najde vzrok, ne pa da mora čutenja potlačiti. in to zato, ker ravno tista, ki naj bi jo najbolj razumela, se iz njih "norčuje". ne, ni. to da na RR forumu humorno zapišem en del situacije, ...to da jaz ne jokam realno ampak preden res pride do tega, je samo moj prikaz (njej) kako to izgleda. se mi zdi to bolje, kot da me zares v jok spravi. in s tem ji skušam prikazat, da določena njena dejanja ... Mateyka, ne razumeš. Besedo zloraba uporabljaš sama. Jaz sem uporabil besedo "zafrkavaš". Si tudi nisem mislil, da se zraven smeješ, točno sem si predstavljal to, kar si opisala, da ji hočeš pokazati, kako to izgleda. Ker sem tudi sam to delal. Dejstvo je da otrok joka. Joka iz razloga da je žalostna. Navadno pri otroku tudi ni nekega racionalnega razloga za jok, razen iz užaljenosti. Ampak kljub temu ne pomeni, da ne čuti žalosti. Razumeš. Ne gre toliko za to, kako jo oponašaš, gre za to, da ne dobi tolažbe. In ker dobro ve (otroci niso neumni) da ti nisi žalostna in dobro ve, da jo oponašaš je to za njo zafrkavanje. Čeprav se ne smeješ zraven je to norčevanje iz njenih čustev, pa čeprav ji hočeš le pokazati, kako to izgleda. Bom dal primer. Ti si žalostna, v solzah zaradi nečesa kar te je prizadelo, ampak za drugega se to ne zdi sploh pomembno. In ti hoče pokazati, da to res ni pomembno in se zraven tebe dela, da joka. Da ti pokaže, ako to izgleda če jokaš za brez veze. Te bi to potolažilo ali užalilo? Bi to razumela kot prikaz ali kot norčevanje? Da, ti ne jokaš za vsako figo, ampak kadar jokaš, jokaš ker si žalostna. Ampak ona tudi joka ker je žalostna. In doživlja enako, kot bi ti doživljala v svojem primeru. Veliko drugih načinov je, ki bi otroka (ali pa tebe) potolažili. Ta način pa ne naredi nič. A kljub temu ga radi izberemo, ker si ne vzamemo časa, ker vsi drugi načini vzamejo čas. Ampak čas je tisti, katerega otrok (ali mi) potrebuje. Ne pravim, da bo zato "trpela posledice". Pravim SAMO IN LE, da to ni primerno in da to ne delaj.
< Sporočilo je popravil tehnofil -- 19.10.2012 0:54:42 >
|