Anonimen
|
Pozdravljene, zgodilo se je , da sem zanosila ob jemanju antidepresivnih tablet. Tablete sem že zmanjševala (1/2 tablete na dan). Seveda sem takoj, ko sem naredila test, klicala svojo ginekologinjo. Ko sem ji povedala katere tablete jemljem mi je rekla, da jih naprej ne smem jemati in me napotila na svojo zdravnico, ki mi jih je takrat tudi predpisala. Moja zdravnica je klicala psihiatrinjo, ki je svetovala zmanjšanje oz. postopno prenehanje jemanja, v kolikor pa bi imela slabše počutje bi mi predpisali ene druge tablete. Sama sem bila takoj za prenehanje in svoji zdravnici izrazila skrb zaradi teh par tednov, ko pa sem vendarle jemala te tablete, čeprav polovičko.Psihiatrinja je rekla, da naj me to ne skrbi, prav tako moja zdravnica. Da se prenehanje svetuje še zlasti v prvem trimesečju, ko se formirajo organi pri otročku. Prav tako mi je rekla, da je že imela pacientke, ki so celo nosečnost jemale AD-je in pa npr. ženske z epilepsijo, ki morajo prav tako jemati tablete za svojo bolezen... Moja ginekologinja je imela potem dopust, sama sem še istega dne po obisku pri moji zdravnici opustila tablete, počutje čisto OK. Ginekologinjo sem klicala ji povedala kaj so mi rekli, dejansko mi je rekla še, da če računa ovulacijo itd. sem tablete jemala 3 tedne. Z njene strani to ni indikacija, da bi mi svetovala splav, da je OK, če so mi tako povedali, vendar, da nihče 100% ne more zatrditi, da ne bi mogle imeti tablete kakšnega vpliva na plod. Kolikor me je zdravnica pomirila in niti najmanj nakazala kakšen strah v tej smeri, mi besede ginekologinje ne dajo miru. Otroka bi z veseljem obdržala in po eni strani si rečem, da sploh ne smem razmišljat, da bo kaj narobe-tudi moj partner pravi vse ob OK. Vem pa, da bi v primeru, da bi bilo z otrokom kaj narobe živela s tem, da sem jaz za to kriva oz., da sem imela vse možnosti odprte (upam, da sem razumljivo napisala). Odločila se bom tako sama, ampak me vseeno zanima ali ve koga poznate z meni podobno zgodbo oz. kaj bi v moji koži naredile ve? Hvala že vnaprej za vaše mnenje.
|