bobek05
|
Jaz sem imela - rodila 16.6. v MB... Bila je najboljša odločitev v mojem življenju.. Imela sem občutek, da bom prikrajšana za nekaj če bom vse skupaj kar prespala (če je že moral biti CT - medenična vstava)...
Čutila nisem nič - ne, naj popravim, čutila sem, samo NE bolečin.. Anestiziologinja je opravila čudovito delo - nisem čutila ne lokalne, ne anelgetika, ko mi je iglo zapičila v hrbet... Pa me je bilo ful strah, verjemi mi! Še zadnje minute pred CR sem premišljevala če sem se prav odločila... in mislila sem, da mi bo srce nehalo biti ko so me peljali v operacijsko, ampak ni mi žal... NIKOLI mi ne bo žal.. Trenutki, ko ga potegnejo ven, so NEPOZABNI!!!! Pa sem ga videla le za par sekund in slišala njegov jok.. Kar tam sem začela jokat na operacijski.. Solze so mi tekle po licu, anestiziologinja pa mi jih je brisala.. Žal ti bo, resnično ti bo žal če se ne boš odločila za spinalno.. Meni bi definitivno bilo!!
Glede samega posega: najprej sem torej dobila lokalno, potem še anelgetik (oboje nič čutila), potem so me položili na hrbet, dali pred mano milijon rjuh, da nisme videla preko, potem pa me je anesteziologinja še samo vprašala kako se počutim - sem rekla, da vredu in da kaj zdaj delajo? rekla je, da so me že vrezali (NIČ čutila) - sem bila kar malo presenečena... malo mi je postalo slabo, ko so mi maternico narazen vlekli (mi je anesteziologinja takoj nekaj zašibala v žilo, pa je bilo v nekaj sekundah bolje) in kakšno minutko kasneje je prijokal na svet Anej... Pa še kako je jokal - po celem porodnem oddelku se ga je slišalo ... Potem so mi ga pokazali za nekaj sekund in že oddirkali z njim ga porihtat, mene pa so še kakšnih 20 min šivali (ampak se mi sploh ni zdelo tako dolgo).. Vmes mi je postalo še 1x slabo, ko so mi tebušno prepono skupaj vlekli, pa mi je takoj anesteziloginja dala nekaj spet v žilo, pa kisikovo masko za nekaj sekund in mi je bilo takoj bolje.. Ko je bilo vsega konec so me odpeljali na intenzivno..
narkoza je začela popouščati pribl. pol ure po posegu in so mi takoj dali nekaj proti bolečinam, tako da je bilo za preživet - sicer pa sem na vse pozabila še isti dan, ko so mi pripeljali Aneja (čistega in oblečenega) - ko sem ga zagledala sem začela spet jokat... čaroben trenutek..
Hotela sem omenit tudi to, da sem se počutila veliko bolje kot ženske, ki so imele polno narkozo, ki nekaj ur sploh niso vedele kaj se z njimi dogaja.. Pa nekatere so imele probleme s kašljanjem, ker so imele med posegom cevko za dihanje v grlu in jih je sililo na kašljanje - kašljanje pa je zadnja stvar, ki si jo želiš po CR
Je pa res, da so te ženske še zaspale za kakšno urco, meni pa sploh ni bilo za spati, ker nisem bila nič omotična... Kakorkoli že, meni ni žal in mi nikoli ne bo..
Če bo pri naslednjem spet CR se bom definitivno zopet odločila za spinalno... No, to je moja izkušnja..
|