|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Carski rez s spinalno analgezijo
8.9.2005 11:11:59   
Minka Pobalinka
Ga je katera imela? Kakšni so občutki, ko te režejo pri polni zavesti? A kaj čutiš?
Jaz sem strahopetna kar se teh stvari tiče, tako da se ne morem odočiti.. Po eni strani se mi zdi spinalna analgezija boljša, saj vidiš otroka takoj po rojstvu, po drugi strani pa mi je samo ob pomisli, da mi bo nekdo pri polni zavesti "šaril" po notranjih organih milo rečeno ZASTRAŠUJEOČE GROZLJIVA..
Neposredna povezava do sporočila: 1
8.9.2005 11:35:02   
fricka
Jaz sem imela carski rez v popolni anasteziji in sem imela podobna razmišljanja kot ti. Umirala sem od groze, ker ne bom mogla takoj pregledati in videti otroka. Ampak zdaj vidim, da ni tako grozno. Če te bo spremljal partner, bo on takoj dobil otroka in ga bo lahko dve uri crkljal. Pa tud ko grež iz operacijske te že na hodniku zbudijo, moj mi je pokazaj punčko in sestra mi je povedala, da je vse v redu. Sem se zelo odahnila.

Jaz se ne bi preveč obremenjevala, ker je že tako potem grozno okrevanje, vsaj meni je bilo. Saj vse potrpiš in imaš voljo, boli pa kljub vsemu. Si pač rezan in ti nega otroka povzroča določene probleme. So pa v LJ v intenzivni zelo prijazna ekipa, na oddelku je pa pol mal drugač,...

Ko sem rodila, sem v porodnišnici in še kakšen mesec trdila, da ne grem nikoli več čez izkušnjo carskega reza, zdaj pa bi že imela še enga otročka,.... Vse bolečine hitro pozabiš, sam da prideš k sebi.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.9.2005 11:41:36   
bobek05
Jaz sem imela - rodila 16.6. v MB... Bila je najboljša odločitev v mojem življenju.. Imela sem občutek, da bom prikrajšana za nekaj če bom vse skupaj kar prespala (če je že moral biti CT - medenična vstava)...

Čutila nisem nič - ne, naj popravim, čutila sem, samo NE bolečin.. Anestiziologinja je opravila čudovito delo - nisem čutila ne lokalne, ne anelgetika, ko mi je iglo zapičila v hrbet... Pa me je bilo ful strah, verjemi mi! Še zadnje minute pred CR sem premišljevala če sem se prav odločila... in mislila sem, da mi bo srce nehalo biti ko so me peljali v operacijsko, ampak ni mi žal... NIKOLI mi ne bo žal.. Trenutki, ko ga potegnejo ven, so NEPOZABNI!!!! Pa sem ga videla le za par sekund in slišala njegov jok.. Kar tam sem začela jokat na operacijski.. Solze so mi tekle po licu, anestiziologinja pa mi jih je brisala.. Žal ti bo, resnično ti bo žal če se ne boš odločila za spinalno.. Meni bi definitivno bilo!!

Glede samega posega: najprej sem torej dobila lokalno, potem še anelgetik (oboje nič čutila), potem so me položili na hrbet, dali pred mano milijon rjuh, da nisme videla preko, potem pa me je anesteziologinja še samo vprašala kako se počutim - sem rekla, da vredu in da kaj zdaj delajo? rekla je, da so me že vrezali (NIČ čutila) - sem bila kar malo presenečena... malo mi je postalo slabo, ko so mi maternico narazen vlekli (mi je anesteziologinja takoj nekaj zašibala v žilo, pa je bilo v nekaj sekundah bolje) in kakšno minutko kasneje je prijokal na svet Anej... Pa še kako je jokal - po celem porodnem oddelku se ga je slišalo ... Potem so mi ga pokazali za nekaj sekund in že oddirkali z njim ga porihtat, mene pa so še kakšnih 20 min šivali (ampak se mi sploh ni zdelo tako dolgo).. Vmes mi je postalo še 1x slabo, ko so mi tebušno prepono skupaj vlekli, pa mi je takoj anesteziloginja dala nekaj spet v žilo, pa kisikovo masko za nekaj sekund in mi je bilo takoj bolje.. Ko je bilo vsega konec so me odpeljali na intenzivno..

narkoza je začela popouščati pribl. pol ure po posegu in so mi takoj dali nekaj proti bolečinam, tako da je bilo za preživet - sicer pa sem na vse pozabila še isti dan, ko so mi pripeljali Aneja (čistega in oblečenega) - ko sem ga zagledala sem začela spet jokat... čaroben trenutek..

Hotela sem omenit tudi to, da sem se počutila veliko bolje kot ženske, ki so imele polno narkozo, ki nekaj ur sploh niso vedele kaj se z njimi dogaja.. Pa nekatere so imele probleme s kašljanjem, ker so imele med posegom cevko za dihanje v grlu in jih je sililo na kašljanje - kašljanje pa je zadnja stvar, ki si jo želiš po CR
Je pa res, da so te ženske še zaspale za kakšno urco, meni pa sploh ni bilo za spati, ker nisem bila nič omotična... Kakorkoli že, meni ni žal in mi nikoli ne bo..

Če bo pri naslednjem spet CR se bom definitivno zopet odločila za spinalno... No, to je moja izkušnja..

Neposredna povezava do sporočila: 3
8.9.2005 11:42:10   
Natas@
No, jaz sem jo imela in sploh ni ni grozno.
Nad trebuh ti dajo eno tako zavesco, da operativnega polja nič ne vidiš, slišiš pa inštrimente in pogovor.
Meni je recimo inštrumentarka vse govorila kaj mi delajo in koliko je še do konca. Je pa res lepo ker takoj slišiš in vidiš svojega otroka.
Boli čisto nič, mogoče je edino občutek mravljinčastih nog , ki jih po parih sekindah ne čutiš več, občutek nog pa dobiš (vsaj pri meni je bilo tako), po prbl. 3 urah.
Nič bat.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
8.9.2005 11:42:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 5
8.9.2005 12:19:42   
PBJ
Tudi jaz sem imela julija CR s spinalno anestezijo in se pridružujem predhodnicam - NIKOLI mi ne bo žal. Še zdaj zajokam, ko se spomnim trenutka, ko so mi Jureta takoj dali k obrazu in sva se tako pocartala, pa še celega sem polubčkala Takoj je nastala nevidna vez med nama. Pa še takoj je nehal jokat, ko so je stisnil k obrazu - nepozabno...

Neposredna povezava do sporočila: 6
8.9.2005 12:21:53   
GATA
Natas@ in ija-1,

v kateri porodnišnici pa ste rodile?

Neposredna povezava do sporočila: 7
8.9.2005 12:29:11   
PBJ
Jaz in bobek v MB.

Neposredna povezava do sporočila: 8
8.9.2005 12:37:15   
lory05
jaz sem imela CR v splošni anesteziji, ne vem kaj se je dogajalo z malim,ko so ga potegnili ven. Kasneje sem izvedela, da je bila to velika sreča zame, ker mali ni dihal in so ga nekaj minut oživljali. Sama sreča,da nisem tega videla, ker bi me pobralo. Tako dokler sem se zbudila, je blo z njim že vse v redu.
Naj povem, da nisem čisto nič kašljala, čisto nič mi ni bilo slabo, prav super sem se počutila.
Malo sem bila zaspana, ampak mi je prišlo prav, ker zadnja dva meseca nosečnosti nisem nič spala.

Neposredna povezava do sporočila: 9
8.9.2005 15:25:48   
Anonimen
Minka Pobalinka, pa ti si ja decembrka, kaj že zdaj o CR razmišljaš?
Če povem svoje mnenje - jaz bi veliko raje imela lokalno anestezijo kot splošno.

Če pomislim, pri kakšnih operacijah ti ne dajo splošne anestezije, ampak lokalno, pa ne morem verjet, da se dogaja: menjava kolka ali amputacija noge. Oboje izkušnja ožjih družinskih članov.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
8.9.2005 16:38:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 11
8.9.2005 17:26:51   
Minka Pobalinka
Jap someone.. zato ker imam placento previo, kar pomeni, da mi posteljica leži čez maternični vrat in zapira porodni kanal, kar pomeni, da se dete niti pod razno ne more roditi po naravni poti.. V sredo dobim še inekcije za razvoj pljučk (za vsak slučaj) in potem čakamo.. Decemberka naj bi bila, bom pa novemberka.. kakorkoli upam, da bo naš možiček zdržal čim dalj..

Neposredna povezava do sporočila: 12
8.9.2005 17:40:56   
Anonimen
Joj, Minka, nisem vedela. Lahko vprašam, kako so to ugotovili - si krvavela ali z rutinskim UZ? Ker meni res ni jasno, kako lahko ugotovijo placento previo, če v 32t ni več rutinskega UZ. Pri morfologiji je še prezgodaj za tako diagnozo.

Pa injekcijo za plučka boš že dobila?

Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2005 18:26:27   
Minka Pobalinka
Ja ugotovili so pri morfologiji, potem sem imela 5 tednov mirovanja in v torek kontrolni UZ. Glede na to, da se situacija ni spremenila se najverjetneje tudi ne bo.. Imam še en UZ čez tri tedne, potem pa bomo videli kako naprej.
Drugače pa nisem imela nobenih težav, krvavela tudi nisem, čeprav so menda pri tem krvavitve pogoste.. in upam, da tudi ne bom..

Neposredna povezava do sporočila: 14
8.9.2005 18:29:54   
Minka Pobalinka
Ja pa inekcijo dobim drug teden, eno v sredo in eno v četrtek.. verjetno za vsak slučaj..

Neposredna povezava do sporočila: 15
8.9.2005 20:02:20   
Anonimen
Minka, želim ti, da bi se vse dobro izteklo, da bi vsaj še 7 tednov zdržala.
Mi je pa čudno to z injekcijo, glede na to, da posebnih težav nimaš.

Saj bo, boš pač novembrka. Jaz tudi potihem upam, da bi bilo že malo prej kot 1.12.

Neposredna povezava do sporočila: 16
10.9.2005 9:43:01   
Jessy
Tudi jaz sem rodila s spinalno anestezijo v Postojni. Bila sem zelo prestrašena, saj sem se bala bolečine vboda igle v hrbtenico, nakar sem bila prijetno presenečena, saj me odvzem krvi bolj boli, kot tisto. Je pa to le nekaj sekund od vboda, pa do trenutka, ko ne čutiš nog - morda 20 sekund. Jaz sem dobila anestezijo točno ob 7.55, Neja pa je bila rojena ob 8.07. Tako hitro gre to!

Najboljše mi je bilo, ker je bil pri CR z mano tudi moj mož, s katerim sva se tisti čas, ko sva čakala na pikico, lepo pogovarjala, kar mi je izredno veliko pomenilo in me hkrati tudi pomirjalo.
Občutki ob rezanju niso nič posebnega, saj vidiš itak nič ne, čutiš tudi nič ne, veš pa vseeno, kaj delajo, ampak ti je čisto vseeno, samo da vidiš otročička. Občutila sem samo zibanje, ko so otročička vlekli ven, to je bilo pa tudi vse.
Videla sem jo takoj, ko jo je kirurg dvignil in pokazal, potem jo je sestra zavila in zavito prinesla k mojemu obrazu, kjer sem jo lahko pogledala in se je z noskom dotaknila, potem so pa skupaj z atijem odšli v drugi prostor (kirurška dvorana je izredno mrzla), kjer so jo umili, stehtali, zmerili...mene pa so cca 30 minut šivali. Po poti na intenzivno nego, mi jo je ati prinesel v naročje, kjer smo bili kakih 5 minut skupaj, potem pa nič več. Nejo so mi na intenzivno pripeljali enkrat popoldne, ko sem sama že prišla malce k sebi, saj si kar malo v šoku.

Če bom še kdaj mogla roditi s CR-jem se 100% odločim za isto varianto, pa se drugače na smrt bojim injekcij.

Neposredna povezava do sporočila: 17
10.9.2005 9:53:08   
Jessy
Sem zdaj še od bobeka prebrala, pa bi jaz poudarila, da meni sploh ni bilo NIČ slabo. Med posegom sem se počutila kot zdaj, ko sedim tu. So mi pa v infuzijo vsake toliko brizgnili neke reči. Nog pa nisem čutila še 6 ur. Na aparatih sem bila priključena 24 ur, s postelje pa nisem vstala 30 ur, pa še takrat sem s pomočjo sester samo na drugo posteljo šla, da so me peljali na oddelek, potem sem pa sama vstala šele zvečer. Imela sem vstavljen kateter, tako da mi ni bilo treba hoditi na wc. Kateter so vstavili pod anestezijo, tako da nisem nič čutila, pa tudi, ko so ga vzeli ven ni bilo prav nič boleče, saj traja le 1 sekundo.
Vseh prvih 24 ur sem dobivala v infuzijo protibolečinske injekcije, pa za krčenje maternice tudi. Mene ni bolelo skoraj nič. V vseh dneh, kar sem bila v porodnišnici sem zaradi bolečin rane vzela 2 Lekadola, pol že veste, da ni bolelo.

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?