|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: otrok ja ali ne?
6.10.2012 8:30:04   
inna7

IZVIRNO SPOROČILO: 2sneg13

moja best frendica je ravno te dni ostala sama zaradi istega problema. Tip nima še otrok, za njo ena ločitev, najstnica. Njena odločitev, da otrok več ne bo imela, ji je prinesla eno veliko košarico po 5 letih.Sam si želi ustvariti familijo in si je poiskal drugo sorodno dušico. Pa sta bila tudi en na drugega zelo navezana, hitro zaživela skupaj. Ampak poglej, da se poiskat še eno sorodno dušico na tem svetu. Ne se fustrirat kako ga boš spremenila,ne bo ti uspelo.Prepričana sem!

ja že res da je najlažje zaključit razmerje in it drugam, sam v kakšno razmerje...kot nam je že znano, je danes ogromno iskrenih ljudi, težava je v tem, ker ima vsak napakice, noben ni popoln, tudi jaz ne, potem pa čez čas pride na površje ta napakica, pa ona napakica, kup kompromisov...eni bi radi samo avanture...kvalitetno oz. zrelo osebo je zelo težko spoznati, da ima vse vrednote ljubezni, spoštovanje in iskrenost- zvestoba... takih ljudi ne samo moških, tudi žensk je zelo malo, zato ljubezen ni kot bi šel v trgovino z obleko in si kupiš najlepši kos oblaičila ki ti je simpatičen...
ja najlažje zame bi bilo da zamenjam partnerja, ampak, ljubezen je najina vez, ki ni kar tako, sploh sva oba zelo čutvena, jaz sploh in ne morem zamenjat moškega kot kos oblačila... ker imam čustva...
problem mojega dragega je v tem, kar ima težavo večino moških- EGO. Moški so že na splošno znani po svoji trmi in ne popustijo včasih za nič. Vam je znano, a ne? No to težavico ima, potem pa na površje prihaja še preteklost, kot češ, nikoli več me ne bo noben grdo...ne bom spet ponoči vstajal in hranil lačna usta, ki se mi bodo drla na ušesa in previjal pokakane ritke user posted image vendar nismo vsi enaki, niti moški, niti ženske, obstajamo pošteni, vredni zaupanja in seveda bleferji...tudi sama sem imela grdo preteklost, a vedno ko sem začela znova, sem osebi zaupala, seveda se je potem skozi odnos pokazalo koliko zaupanja je bila oseba vredna. Z otroci pa imam čisto drugačne izkušnje kot on, seveda v pozitivnem smislu. Res da so si otroci različni med sabo, sama imam sestro, pa sva si karakterno popolnoma različni ... a če je vzgoja prava je otrok lahko priden,je v veselje, tega mu ne morem dopovedat, ker pač pri njemu ni bilo tako, ker je njegov starejši otrok že od malega težaven. Pa so res otroci krivi za takšno obnašanje?

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 26
6.10.2012 9:06:10   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: inna7
Pa so res otroci krivi za takšno obnašanje?

stvari nikoli niso tako enostavne. vedno so "the sum of all things".

(odgovor članu inna7)
Neposredna povezava do sporočila: 27
6.10.2012 13:45:25   
ronja
nikoli več me ne bo noben grdo...ne bom spet ponoči vstajal in hranil lačna usta, ki se mi bodo drla na ušesa in previjal pokakane ritke

Po temle sodeč bi rekla, da si on ne želi imet otrok, ker se zaveda, da prinesejo določena odrekanja in si dejansko ne želi imet dojenčka. Torej ni problem v vzgoji in tem, kakšna sta postala njegova otroka (zato se mu samo mogoče ne zdi vredno it čez vse skup), ampak si enostavno ne želi in pika. Obstajajo taki moški in tudi ženske (čeprav je teh manj). Ne vem, kako bi ga prepričala, da se tvoj dojenček ponoči ne bo zbujal in da mu ne bo treba menjat plenic - ker ne vem, če bo to res...
In lahko sta oba poštena in krasna, pa dojenček vseeno kaka v plenic in mu jih je treba zamenjat in se kljub prekrasnim staršem vseeno zbuja ponoči (garantirano, ni treba da je ne vem kaj narobe med staršema zato, da se dojenčki zbujajo ponoči, če ne verjameš poglej temo januarčice - čisto noben ne spi ponoči - torej ali smo res čisto vsi čudni ali pa je to normalnouser posted image )

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu inna7)
Neposredna povezava do sporočila: 28
6.10.2012 14:32:10   
inna7
ja ronja se popolnoma strinjam, vsi smo in bodo kakal v pleničke, smo se in se bodo zbujali ponoči... sem že šla 1x skozi vse to, pa mi ni težko, pa gled na to da sem imela dolg porod,skoraj 12 ur, me ni ustavilo, ja na začetku sem si rekla, nobenega več, a s časom sem ugotovila,da je imeti otroka le čudovita stvar, no zame, moja je veliko spala ponoči, ampak večina otrok se zbuja ja, tudi meni je blo včasih težko vstat, to pa zato ker je oče otroka spal kot top, ni dajal zanimanja za otroka, že on ne, potem pa naletim še na mino, ki zopet ne želi...
že oče mojega otrokani hotel še enega, že takrat sem si ga želela, tri leta po porodu sem celo mislila da sem noseča- z bivšim seveda, ker sem si tako močno želela, a je bil test negativen. No naj še to povem, da sem po 4 mesecih rojstva svojega otroka zanosila, a žal nobene podpore očeta otroka, rekel je da otrok ni njegov, a to nikakor ni bilo res, ni si ga želel, čeprav sva planirala dva,sama pa sem že kmalu po rojstvu prvega otroka žal spoznala, da to ni to. Ker ni bilo pravega odnosa in ljubezni, sem se odločila, da splavim, ker sem se odločila za ločitev. No po 4 letih mi je le uspelo, da sem zbrala pogum in  zapustila parterja, saj nič ni šlo skupaj in odnos se je zelo ohladil. Upala sem da spoznam moškega, ki si želi družine, otrok z mano. Zato imam mogoče tako močno željo, in kako naj čas zavrtim nazaj, in si ga povrnem, tega nerojenega otroka? Ne morem, ne... če bi imela dva tudi jaz ne bi imela želje po še enem, razen če bi spoznala nekoga, ki želi imeti. Kot recimo moja prijateljica-ce, od njih ima veliko po dva od prej in še enega z novim.
Velika težava je v tisti neodkritosti, mojega parterja do mene, na začetku bi lahko dal jasen NE in jaz bi itak, iskala dalje, najbolj zanimivo je to, ker sem imela stik s precej fanti brez otrok, sem si dopisovala, se spoznavala, on pa je bil doma v moji okolici in seveda me je lahko velikokrat videl. Takrat sem delala v trgovini in je prihajal tja, mi pošiljal smse, bil je kar pogosto pri meni, zato sem nekako odpikala ostale, ker se je med nama razvila močna čustvena in fizična privlačnost, ki traja še danes, po dveh letih...je pa nefer to, ker mi je na začetku prikrival user posted image
on bi lahko razumel tudi mojo zgodbo, jo pozna, lahko bi me vprašal ali želim otroke, stara sva dovolj da se pogovarja takšne stvari, a tudi on je imel nekaj slabih poskusov z ženskami, zame pa je spoznal da sem tista prava, zato je resno zagrabil. In kaj sva dosegla? Trma je huda stvar ja... je pa res da sem gonilna sila, če temu lahko rečem jaz, sem zelo prilagodljiva, tudi on ni popoln, kot jaz seveda, a mu pogledam skozi prste, temu se reče- ljubezenuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.10.2012 15:13:23   
sazi
on bi lahko razumel tudi mojo zgodbo, jo pozna, lahko bi me vprašal ali želim otroke, stara sva dovolj da se pogovarja takšne stvari

Tudi ti bi lahko že prej njega vprašala, če si še želi otrok. Zakaj bi moral ravno on tebe? Sploh pa je to tako velika stvar, da bi morala vsaj približno biti razčiščena že zelo na začetku zveze. Je pač štartal iz vedenja, da že imaš otroka, kar pomeni, da jih njemu ne bo potrebno imeti več.
Jaz imam dav otroka. Oba zelo zaželjena, načrtovana, ljubljena. Pa si tretjega res ne želim. In dvomim, da bi svoje mnenje spremenila samo zato, da bi partnerju uresničila željo po še enem otroku (bi razumela, če otrok še ne bi imel in bi se s tem ukvarjala že takoj na začetku zveze).
Nihče ne pravi, da menjaj partnerje kot oblačila. Ampak zahteva po otroku je velika stvar, ki res vsem vpletenim spremeni življenje in si morajo tega želeti vsi.
Ne išči načina, kkao spremeniti njega, ampak kako spremeniti sebe. Te pa čaka težka odločitev - ali vzutrajati ob ljubljeni osebi in ne več imeti otrok, ali pa vse začeti na novo z upanjem, da najdeš sorodno dušo, ki si bo otrok želela tako kot ti. Lahko sem sicer pametna, ampak bi se v tvojem primeru (sploh, ko pišeš o partnerju tudi stvari, ki niso ravno pozitivne) verjetno odločila za drugo možnost.

problem mojega dragega je v tem, kar ima težavo večino moških- EGO. Moški so že na splošno znani po svoji trmi in ne popustijo včasih za nič. Vam je znano, a ne?

No, o tem pišem. Ni mi znano. Poznam veliko moških, ki z egom nimajo težav.

(odgovor članu inna7)
Neposredna povezava do sporočila: 30
6.10.2012 20:57:00   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: sazi
problem mojega dragega je v tem, kar ima težavo večino moških- EGO. Moški so že na splošno znani po svoji trmi in ne popustijo včasih za nič. Vam je znano, a ne?

No, o tem pišem. Ni mi znano. Poznam veliko moških, ki z egom nimajo težav.

in vice versa.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
6.10.2012 21:11:38   
2sneg13
kar pišeš zame ni neka globoka ljubezen, žal. Imata samo čustveno in fizično privlačnost, kar pa tudi sama pišeš. Tema "otrok" očitno pri vama ni nek tabu, odpri oči in poslušaj partnerja. Noče otrok. Ker si otroka tako globoko želiš, enostavno zabijaš glavo skozi zid, saj ti je jasno povedal, da otrok noče več.

Ga boš spoštovala pri njegovi odločitvi? Ga boš prepričevala in izgubljala svoj čas v nedogled (ura teče ič ne reče)????

Imaš tudi drugo opcijo. Odpri se tudi drugim ljudem, sama pišeš kako si zaradi "njega" odpikala vse druge. Ja, tako to je. Ljubezen je čarobna, lahko tudi zaslepi.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
6.10.2012 21:52:15   
pelin
Že nekaj časa vas berem in mi je pošteno povedano tole vse skupaj nekako otročje...sori...Vse tisto..."že na začetku sva se pogovorila da bi rada več otrok...že na začetku sem mu povedala, da manj kot tri ne bom imela...on mi je že na začetku rekel da želi otroke, potem pa se je premislil..."...kot bi poslušala sebe ali pa otroke v nižjih razredih, ko smo "planirali "življenje..."ko bom velika bom imela psa z imenom Muri, pa veliko hišo s teraso, pa fantka z imenom Bojan...."pa še vedeli nismo kaj nas čaka...Tako nekako je na začetku veze...ko nekoga spoznaš pa res ne moreš takoj zagotovo vedeti koliko otrok boš imel, če jih boš sploh imel z njim...in prav tako on ne more vedeti zase. Ko človeka nekaj časa spoznavaš si nekako želiš z njim imeti otroke...želiš imeti deklico, fantka, ki bo podoben njemu, ki se bo podobno smejal....to je pač zato, ker imaš partnerja rad oz. želiš, da pač medsebojno ljubezen nadgradiš še z ljubeznijo do otroka...Lahko pa je pač obratno...lahko dobiš v začetku vtis, da bi bil to idealen partner in čudovit oče/mati, potem pa te čez čas nekako to mine oz. mnenje zaradi različnih vzrokov spremeniš....
Na splošno je zelo malo ljudi, ki bi že od nekdaj vedeli da ne bodo imeli otrok...večina jih je takih, da bi jih nekoč imela, vse skupaj pa se nekako spremeni v realo ob pravem partnerju...Roko na srce...čisto vsakega pa tudi ne ujagaš zato, da bosta imela skupaj otroke...to pride pač kasneje, ko se zadeva razvije tako daleč...če se...
Avtorica...mogoče je bilo tako pri tebi...ti si nekako v sebi sklenila, da hočeš partnerja in še enega otroka ( mimogrede...res ne vem kako si lahko zaželiš otroka, če niti partnerja še ne poznaš)in si verjetno tega tvojega zbombardirala že v začetku zveze s tem. Večina dedcev gre v neko vezo ponavadi zaradi nečesa drugega in ne zato ker v svoji na frišno pridobljeni ženski vidi enkratno mamo njegovega otroka...In ker je tvoj verjetno podoben večini drugih, je najbrž bolj ali manj pritrdil temu, kar si ti sanjala...Sedaj pa ko je stvar na tem da nekako izpolni svojo "dano obljubo", pa ne more preko svojih želja in prepričanj in konec...meni je to neko siljenje ...sori...na tak način ne bi bi nikoli želela imeti otroka...človek si mora nekako s tabo želeti imeti otroka...nekako te mora videti v vlogi matere njegovega otroka...očitno te on ne...če ti ga bo uspelo prepričati, ti ga bo po moje zato, ker te ima po svoje rad in bo na to pristal zaradi tebe ...ne zaradi sebe...če ti je to dovolj , prav. Meni ne bi bilo...
Veš, ni vedno vse v preteklosti in izkušnjah, čeprav igra vse to veliko vlogo. Mnogokrat se zgodi, da si nek moški / ženska z nekom pač ne želi naraščaja...ko pa gre s partnerjem narazen in sreča drugega/drugo, pa kar naenkrat slišiš, da sta noseča....čemu tako? Po moje to, da si z nekom skupaj in imaš dober partnerski odnos, še ne pomeni, da bi imela dober starševski odnos...
In preprosto....dobro premisli zakaj hočeš še enega otroka...zaradi tega, ker si želiš njegovega otroka in ker si zanj predstavljaš njega v vlogi očeta (za golo zadostitev materinskega čuta že imaš enega)... zaradi tega, ker si si nekoč pred davnimi časi naredila plan, da boš imela dva ne glede na to kdo jim bo oče....in končno mogoče zaradi tega, ker si se nekoč odločila za splav in v sebi čutiš neko praznino....
Če je odgovor prvi...potem mu stvar razloži iz tega vidika....da ti z nekom pač že imaš otroka...da on z tudi že ima otroka z neko žensko...da pa si sedaj želiš, ker ga imaš tako rada, tudi otroka z njim...
Če so odgovori drugačni...ne sili več....v tem primeru je po mojem mnenju bolje tako...za vse....

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 33
6.10.2012 22:20:46   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pelin
mimogrede...res ne vem kako si lahko zaželiš otroka, če niti partnerja še ne poznaš

ok, tole je imo preveč na splošno rečeno - je možno, da si želiš veliko družino. torej otroke. samo je pa razlika s kom, ne? ziher ne z enim luftarjem, kjer si za vse sama in si v bistvu samohranilka.

... zaradi tega, ker si si nekoč pred davnimi časi naredila plan, da boš imela dva ne glede na to kdo jim bo oče....

ja, to mi je najbolj moteče pri njenih argumentih - da to nima tok zelo veze.

tukaj:
... če bi imela dva tudi jaz ne bi imela želje po še enem..

plain weird da tako prijaviš imho..

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 34
6.10.2012 22:45:54   
pelin
Govorim o neki želji..res tisti realni močni vroči želji...ne o nekem mladostniškem planu za bodočnost ko načrtuješ da pač boš imel več otrok...ali obratno...O takšni želji, zaradi katere si pripravljen pustiti partnerja, če ti ne gre naproti....takšne želje so po moje mogoče le pri ljudeh, ki nimajo res nobenega otroka in si resnično želijo postati starš...tole tule mi ne deluje tako...tule mi deluje zadeva v smislu zamere, ker jo je partner kao dal na finto...
saj v bistvu si tako napisala tisto kar sem mislila...dokler partnerja malo bolje ne spoznaš in ne ugotoviš ali je luftar ali očetovski tip, potem si ne moreš z njim kar želet otroka...seveda je lahko zadaj neka želja za prihodnost, da boš imel nekoč otroka...samo dokler ti tip ne sede kot oče tvojih otrok, mu ne moreš zagotoviti, da bi pa z njim mel četico...in enako verjetno velja za fante...

< Sporočilo je popravil pelin -- 6.10.2012 22:54:24 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.10.2012 1:23:49   
tehnofil
...problem mojega dragega je v tem, kar ima težavo večino moških- EGO...

Niti ne. Prava težava je v tem, da si za njega našla diagnozo, za sebe pa si mnenja da "si zdrava". Največji problem je po moje to da misliš, da ti "diagnoze" ne potrebuješ. Ti bi samo nekaj rada in drugi so krivi, da tega ne moreš imeti.

Se strinjam s Pelin da je to tvoje "bi mi takoj povedal", malo otročje.

Preberi še enkrat moje pisanje ma prvi strani - ker vse je pisano za tebe.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 7.10.2012 1:28:27 >

(odgovor članu inna7)
Neposredna povezava do sporočila: 36
7.10.2012 1:46:50   
komarka
Živjo,

priznam nisem čisto vsega brala, v tem kar sem pa nisem nikjer zasledila govora o terpiji. Če si želita biti skupaj, potem je gotovo vredno razmislit o razreševanju starih problemov. Že tako praviš da ima on dosti pestre zgodovine, ki naj bi ga ovirala pri odločitvi za otroka.. A mislim da bi tudi tebi koristil terapevtski proces, v katerem bi razdelal željo špo otroku... je gotovo povezano s tistim drugim otrokom od katrega se morda nikoli nisi doknca poslovila.. Kakor koli, sama oz s partnerjem imava dobro izkušnjo terapije in ti priporočam da rzmisliš/raz,mislita o tem... Potem bo tudi tema otrok našla svoje mesto.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 37
8.10.2012 0:51:16   
Mala_princeska

IZVIRNO SPOROČILO: komarka

Živjo,

priznam nisem čisto vsega brala, v tem kar sem pa nisem nikjer zasledila govora o terpiji. Če si želita biti skupaj, potem je gotovo vredno razmislit o razreševanju starih problemov. Že tako praviš da ima on dosti pestre zgodovine, ki naj bi ga ovirala pri odločitvi za otroka.. A mislim da bi tudi tebi koristil terapevtski proces, v katerem bi razdelal željo špo otroku... je gotovo povezano s tistim drugim otrokom od katrega se morda nikoli nisi doknca poslovila.. Kakor koli, sama oz s partnerjem imava dobro izkušnjo terapije in ti priporočam da rzmisliš/raz,mislita o tem... Potem bo tudi tema otrok našla svoje mesto.

na tole sem pa tudi jaz pomislila ob branju postov avtorice te teme, da imaš dolg do nerojenega otroka...
v glavnem rešitev ni nov partner, ki se bo takoj strinjal z še enim otrokom......

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
8.10.2012 16:57:30   
inna7
hmm kaj naj rečem, hvala za vse odgovore, kako se razplete...bomo videli...
nekaj mnenj imam, a nekaj odgovorov je zame popolnoma mimo mene. Vsak zase ve kaj je dobro zanj, naj vam pa povem, da ne rabim terapije, ne, pač imam željo, ki je meni in mnogim izvedljiva, partnerja dobro poznam, ravno zato je moj še naprej, sem napisala, že nekaj objav nazaj, da sem imela eno razmerje in  partnerja, ki je on pritiskal name za otroka, ker je imel sam enega, zato je meni nekako logično da imamo še enega,a si ga nisem želala, ne takoj...Ko se bolje spoznava pa. No čas je pokazal, da sem delala popolnoma pravilno, da sem dala času čas in ga spoznala, s tem partnerjem sem pa dve leti, pri mojih letih pa je jasno, da se znam sama odločit a je to to ali ne... ne grem za vsako ceno z glavo skozi zid.
Življenje naj gre svojo pot, včasih mogoče preveč skrbimo, kako bo, ko pa znajo biti stvari tudi enostavne, kajne?
Se pa zavedam, da imamo vsi težave in je seveda samo od nas odvisno kako jih bomo rešili...
Zanima me koliko otrok imate vi?
Večina jih ima po več, vsaj moji znanci, pa bi vi imeli le 1?

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 39
8.10.2012 17:28:46   
Tippi
Večina jih ima po več, vsaj moji znanci, pa bi vi imeli le 1?

Heheh tko izpade, kot da bi tekmovali. No, kakorkoli. vedno sem sovražila tista nenapisana pravila, moža, bajto, avto, psa in dva froca, to je kao idealna družina. user posted image

Zdaj pa še zares. malo mi je mar po koliko otrok imajo znanci, sorodniki in prijatelji. u bistvu sem zdaj prvič na to pomislila, ko si omenila ti.

uglavnem. gre za isto željo dveh, ki se ljubita. mogoče bo tole slišati malo čudno, ampak jaz dajem prednost ljubezni pred otroci. itak. se mi zdi, da mora it po vrsti. najprej ljubezen, spoštovanje partnerja, razumevanje v vseh pogledih, tudi v željah!!, potem so želje ali pa jih ni, po otrocih. jaz imam enega otroka, in zdaj sem v drugo noseča z novim partnerjem. za otroka sva se odločila oba. enako močno, enako iskreno, iz ljubezni. če jaz ali on iz kakršnih koli razlogov ne bi bila složna glede otroka, bi jih ne imela. preveč se ljubiva, da bi šla samo zato narazen. ampak ok, to sva midva, ti pač si pripravljena na vse ali nič.

(odgovor članu inna7)
Neposredna povezava do sporočila: 40
8.10.2012 23:33:21   
Stanislava_

Vsak zase ve kaj je dobro zanj,

Veš za sebe, a ne veš za vaju in ne veš za vas.

(odgovor članu inna7)
Neposredna povezava do sporočila: 41
18.10.2012 23:07:10   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Že nekaj časa vas berem in mi je pošteno povedano tole vse skupaj nekako otročje...sori...Vse tisto..."že na začetku sva se pogovorila da bi rada več otrok...že na začetku sem mu povedala, da manj kot tri ne bom imela...on mi je že na začetku rekel da želi otroke, potem pa se je premislil..."...kot bi poslušala sebe ali pa otroke v nižjih razredih, ko smo "planirali "življenje..."ko bom velika bom imela psa z imenom Muri, pa veliko hišo s teraso, pa fantka z imenom Bojan...."pa še vedeli nismo kaj nas čaka...Tako nekako je na začetku veze...ko nekoga spoznaš pa res ne moreš takoj zagotovo vedeti koliko otrok boš imel, če jih boš sploh imel z njim...in prav tako on ne more vedeti zase. Ko človeka nekaj časa spoznavaš si nekako želiš z njim imeti otroke...želiš imeti deklico, fantka, ki bo podoben njemu, ki se bo podobno smejal....to je pač zato, ker imaš partnerja rad oz. želiš, da pač medsebojno ljubezen nadgradiš še z ljubeznijo do otroka...Lahko pa je pač obratno...lahko dobiš v začetku vtis, da bi bil to idealen partner in čudovit oče/mati, potem pa te čez čas nekako to mine oz. mnenje zaradi različnih vzrokov spremeniš....
Na splošno je zelo malo ljudi, ki bi že od nekdaj vedeli da ne bodo imeli otrok...večina jih je takih, da bi jih nekoč imela, vse skupaj pa se nekako spremeni v realo ob pravem partnerju...Roko na srce...čisto vsakega pa tudi ne ujagaš zato, da bosta imela skupaj otroke...to pride pač kasneje, ko se zadeva razvije tako daleč...če se...
Avtorica...mogoče je bilo tako pri tebi...ti si nekako v sebi sklenila, da hočeš partnerja in še enega otroka ( mimogrede...res ne vem kako si lahko zaželiš otroka, če niti partnerja še ne poznaš)in si verjetno tega tvojega zbombardirala že v začetku zveze s tem. Večina dedcev gre v neko vezo ponavadi zaradi nečesa drugega in ne zato ker v svoji na frišno pridobljeni ženski vidi enkratno mamo njegovega otroka...In ker je tvoj verjetno podoben večini drugih, je najbrž bolj ali manj pritrdil temu, kar si ti sanjala...Sedaj pa ko je stvar na tem da nekako izpolni svojo "dano obljubo", pa ne more preko svojih želja in prepričanj in konec...meni je to neko siljenje ...sori...na tak način ne bi bi nikoli želela imeti otroka...človek si mora nekako s tabo želeti imeti otroka...nekako te mora videti v vlogi matere njegovega otroka...očitno te on ne...če ti ga bo uspelo prepričati, ti ga bo po moje zato, ker te ima po svoje rad in bo na to pristal zaradi tebe ...ne zaradi sebe...če ti je to dovolj , prav. Meni ne bi bilo...
Veš, ni vedno vse v preteklosti in izkušnjah, čeprav igra vse to veliko vlogo. Mnogokrat se zgodi, da si nek moški / ženska z nekom pač ne želi naraščaja...ko pa gre s partnerjem narazen in sreča drugega/drugo, pa kar naenkrat slišiš, da sta noseča....čemu tako? Po moje to, da si z nekom skupaj in imaš dober partnerski odnos, še ne pomeni, da bi imela dober starševski odnos...
In preprosto....dobro premisli zakaj hočeš še enega otroka...zaradi tega, ker si želiš njegovega otroka in ker si zanj predstavljaš njega v vlogi očeta (za golo zadostitev materinskega čuta že imaš enega)... zaradi tega, ker si si nekoč pred davnimi časi naredila plan, da boš imela dva ne glede na to kdo jim bo oče....in končno mogoče zaradi tega, ker si se nekoč odločila za splav in v sebi čutiš neko praznino....
Če je odgovor prvi...potem mu stvar razloži iz tega vidika....da ti z nekom pač že imaš otroka...da on z tudi že ima otroka z neko žensko...da pa si sedaj želiš, ker ga imaš tako rada, tudi otroka z njim...
Če so odgovori drugačni...ne sili več....v tem primeru je po mojem mnenju bolje tako...za vse....

Podpis!

Jaz sem tudi kake pol leta nazaj gnjavla s poroko in ko mi je povedal zakaj ne...OK, zmenjeno...ne samo da mu je ne omenim nikoli več, tudi če bi me vprašal, bi 100% rekla ne.
In ja, si egoist, ker cel čas pišeš samo ti, ti, ti, pa ti...

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 42
21.10.2012 10:36:02   
Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

No, samo mirno. Iz prebranega je razvidno, da si egoist (pa to ni mišljeno slabšalno, je pa dejstvo), ker ti v tem trenutku vidiš samo svojo željo po otroku, ne pa tudi njegove po ne imeti več otrok. Katera je pa zdaj bolj pomembna? ja odvisno v kateri koži si user posted image . Če situacijo opazujem jaz, sta vajini želji enakovredni.Praviš, da se s partnerjem ljubita, je to edini pravi in najbolj zdrav temelj vajinega odnosa in od tu bi morala izhajati. pri vsem. Na tebi oziroma njemu je, kako bosta sklenila "premirje" in kakšne vrste "kompromis" bosta našla. In rešitev tudi bosta našla. če ti verjamem, da se tako zelo ljubita. Če pa misliš, da je tvoja želja bolj pomembna od njegove, potem si ti tista, ki imaš problem in ne tvoj partner.

Kratko in jedrnato. Zelo se strinjam!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?
gagaga

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?

da (88%)

ne (12%)

Število vseh glasov: 48

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!