|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 15:59:21   
Paštetka
"pak kar se reklam tice - men gredo blazno na zivce razne propagandne predstavitve, pa naj gre za reklamiranje izdelkov in osebkov. nas imajo markentingarji tolk nastudirane, da nas programirajo brez nasega pristanka. no, zato pa smo mi TV iz bajte vrgli"

Metulj, kar se reklam tiče mene ne motijo, ker jih selekcioniram takoj, ko jih vidim. In četudi otroka kaj dobita se takoj pomenim z njima zakaj ne oz. zakaj ja. Poleg tega zbiramo star papir, in se izkažejo za dobro user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 16:04:18   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Poleg tega zbiramo star papir, in se izkažejo za dobro user posted image

Saj hudiča pa mora biti nekje neka firma, ki pa to akcijo zbiranja papirja spodbuja, in dela nekaj z njim dalje, ker bi drugače bili zasipani s papirjem. Vsepovsod bi bil.. na  ulici, po tleh.... v gozdu... - divja odlagališča starih reklam bi nastala user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 16:14:44   
Paštetka
"Meni se zdi, da smo mi, STRAŠI invalidi. In otrok je le posledica naga razmišljanja. Mogoče pa lahko, kljub temu, da imamo radi svoje starše (no, jaz jih imam) najdemo kakšno napako v njihovi vzgoji, ki je bila tisti čas ali pa je to pač bila vzgoja ZA tisti čas. Zdaj pa so drugačni. In ja... Preveč nas filajo po medijih o vseh krizah, črnih novicah... ampak, mi delamo napako, ker jih gledamo, poslušamo, beremo. Blagor tistim, ki pojma nimajo kaj se v svetu dogaja z bankami
Ne vem pa zakaj TI ne bi imela potrpljenja zjutraj. To pa je osebno... a se ti mudi kam? V službo? Prej se zbuditi in je stvar takoj rešena... oz. prej iti spat. Meni je to sicer težko, ker sem nočni ptič, ampak to ni tak velik problem, če moram.
Zakaj bi ti nekdo moral rečti, da bo z otrokom ok? Kdo pa ti je rekel, da ne bo?
Odloči se komu verjeti... tistim paničarjem, kjer jim je vsak korak nevarnost in vsepovsod morajo paziti in se bati (tako sem jaz včasih razmišljala) ali pa tistim, ki se jim hebe za vse, ker bo itak vse ok.. in tudi je. (tudi s takim sem živela) Danes sem našla sredino, ki je najboljša za mene in za otroka. "

Lulu. Meni pa se zdi, da smo taki, kot so nas naredili starši in da bodo naši otroci, takšni, kot jih obmo mi naredili. Ne vem, če bi lahko rekla zase, da sem "invalid", ker sem bila odgovorna in znala poskrbeti zase že zelo zgodaj. Sicer ni bilo vse tako, kot so mi drugi narekovali, vendar sem vedno vedela kaj hočem in sem temu sledila. Prav tako, nisem imela nikoli problemov ne v šoli, ne v službi, denar sem si služila že v srednji šoli. Ker če sem hotela imeti kavbojke, sem si morala denar prislužiti. Ni bilo denarja.

Današnji otroci pa imajo polno rit vsega in sploh ne vejo, kaj bodo, kaj želijo za v naprej. Zdi se mi, da živijo za ta trenutek.

Še enkrat. Govorim splošno, če pa že moram...spat hodimo verjetnom s kurami. Moja deca ob osmih spijo. Jaz v službo ne morem zamuditi user posted image
Ni fora v tem prej spat, prej vstat. Menim, da so otroci danes tako izklopljeni, da so brez stalnih navodil povsem izgubljeni in sploh nimajo občutka, kaj pomeni zamuditi v šolo. Ali pa npr. o se mladež v službi. Začne ob 7.00 privleče se ob 7.30, namesto, da bi prišel 5 minut prej. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 21.9.2012 16:27:59 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 16:21:37   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Jaz tudi na splošno pišem... in razmišljam user posted image  Nisem dovolj "karkoliže", da bi našla pravi vzrok in rešitev, ampak nekje, marsikje nekaj smrdi... v vsaki generaciji po malo. Jaz tudi samo ugibam in pišem sproti... mogoče bom čez par mesecev drugače razmišljala in kaj novega odkrila user posted image
"Žal" mi je, da imaš danes ti tak dan in tako temo na RR, ni lahko delo dobiti pravi odgovor user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 17:08:51   
čivčiv
Paštetka prebrala sem vse in napisala bom samo:
BRAVO. KO BI LE  ŠE VEČ STARŠEV TAKO RAZMIŠLJALO, BI SVET POČASI POTAL "LEPŠI". user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 17:36:47   
*miska.mcc*
nisem brala vsega. (sorry Paštetka, ampak me čas baše. bom jutri, obljubim)

ampak mislim, da sem dojela bistvo.


prejsnji teden en dan, ko je bila za naslednje jutro napovedana močna ohladitev sem delala pozno v noč.

in zjutraj prespala fantovski odhod v šolo.   shame on me, bad mama! user posted image

in ko se zvlečem iz postelje, zagledam na preostalem kupu cunj 2 puloverja in v veži obešeni 2 jakni.
pač sta šla moja 2 frajerja pri 5ih stopinjah plusa v šolo v majčkah in 3/4 kavbojkah.
priznam, da sem zagnala eno tini mini paniko, da kako reveža boga zebe zaradi zaspane mame in to povedala FB prijateljici.   in mi je dobrosrcna gospa svetovala, da naj popokam jakni in puloverje in jima odpeljem v solo.   in res sem bila že v nizkem štartu, ampak me je nekaj vžgalo!


E, stara moja.......ne grem!  dost sta stara, da se bi morala znat oblečt če ju zebe. in če drugega ne, bosta naslednjič malo bolj pomislila.



ampak fora......sploh ju baje ni zeblo! ali pa nista hotla priznat! user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu čivčiv)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 17:39:19   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka



Današnji otroci pa imajo polno rit vsega in sploh ne vejo, kaj bodo, kaj želijo za v naprej. Zdi se mi, da živijo za ta trenutek.

Ni res Paštetka....malo se ozri naokrog...kot sem že zgoraj napisala, starši današnjih otrok (govorim o sedanjih predšolcih in osnovnošolcih) so tisti, ki so imeli vsega polno rit in živijo od danes do jutri...od enih dokladov do drugih... In ker jim ni v otroštvu nič falilo, sedaj ne znajo in nemorejo biti zadovoljni z malim oz. se ne znajo osamosvojiti in postaviti na lastne noge...zato pač njihove otroke čuvajo, financirajo in konec koncev vzgajajo njihovi starši...in ti današnji otročki sedaj krepko občutijo vse finančne krize sodobnega sveta...le prepričaj se...vsaj okolje kjer živim in delam jaz, ni za te male Slovenčke prav nič rožnato...Še vedno namreč centri za socialno delo krepko crkljajo njihove starše, namesto da bi malo bolj pocrkljali njih...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 17:49:58   
Paštetka
Pelin, moj otrok je en predšolski, en obskuje 2. razred. Nikoli nisem imela polno rit. Starši so prodajali jajca, da so nama sadje kupili. Oče je iz službe nosil sendviče... Sama sem delala preko študenta, če sem želela kaj imeti.
Vse kar imava, sva naredila z možem. Ne morem reči, da mi starši sicer ne pomagajo, ker mi, vse bi mi dali. Vendar nikoli nisem imela polne riti in sem se morala prekleto potruditi, če sem kaj želela. In tega ne vidim danes pri otrocih ali mladini, ki prihaja zdaj v službe.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 17:53:17   
ZARA
Jst bom odgovorila samo na naslov, ker je avtorica rahlo zabredla. user posted image Milo rečeno. Mene skrbi predvsem in predvsem ta R.A.Z.V.A.J.E.N.O.S.T. generacij. To je neverjetno, kako ničesar ne "zmorejo" in ne znajo. Letos smo imeli na praksi eno 16-letno pupo, ki mi je rekla, ko sem jo prosila, če mi "spolira pribor", če ji lahko povem po slovensko. Pa ne zato, ker me ni razumela. Ni znala, ker ji nihče do takrat ni pokazal.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 18:05:48   
Paštetka
Zaronja saj o tem jaz govorim user posted image
Ne boš verjela. Poznam eno, ko ji je babica pri 15 letih lupila pomarančo, ker je ona ni znala. To pa vem tako, ker je bila pri meni na obisku in me je prosila, če ji jo olupim. user posted image user posted image user posted image

Ajde, grem otrokoma pokazat, kako se obira grozdje. user posted image mogoče sta že pozabila.user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 21.9.2012 18:07:25 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 18:39:54   
TomTaylor
ne da se mi pisat. Pa imam ful, sam se mi res ne da.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 18:46:55   
*miska.mcc*
uh..... ko je mojo taščo. al mati, al staro mamo al samo eno teto pač skoraj zadela kap, ko sem ji povedala, da si je moj drugošolec takrat sam ODREZAL kruh in si ga SAM namazal mislim da s pašteto.
joj!!!!!! ko bi si lahko obe roki in se pol noge zraven odrezal. user posted image

pa  ko nasa 3 letnica spleza na pult, si vzame kozarec (pazi steklen) in si nalije sok? 

jaz se kar strinjam s Pelin, da je generacija nasih starsec fajn zafurala. mi pa počasi skusamo vpeljat nazaj tisti normalen sprejemljiv nacin samostojnosti.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 20:07:40   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Zaronja saj o tem jaz govorim user posted image
Ne boš verjela. Poznam eno, ko ji je babica pri 15 letih lupila pomarančo, ker je ona ni znala. To pa vem tako, ker je bila pri meni na obisku in me je prosila, če ji jo olupim. user posted image user posted image user posted image

Ajde, grem otrokoma pokazat, kako se obira grozdje. user posted image mogoče sta že pozabila.user posted image

No, saj se mi je zdelo. user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 22:07:34   
Stanislava_
Otroci so naša debela prihodnost.

Večji so za 1%, debelejši za 20%, v povprečju. Petina jih je gibalno nesposobnih. 

Otorci so naša prihodnost, še vedno, ampak samo zdravi otroci.

Zdravi najprej telesno, ker to niso več. Ker doma ne smejo noriti in je najljubša igra otrok norenje - a tudi to se lahko še kje počne?
Zdravi socialno, v okolju, kjer upoštevajo socialno hierarhijo, kjer je doma šef oče (čeprav v ozadju mama), kjer se ga uboga - čeprav jim ta z vso ljubeznijo ustreže v vsem, v čemer jim lahko in z enako ljubeznijo odreče vse, kar za njih ni dobro. Tega ne znamo, ker odrasli, mladi odrasli, ne sprejemajo odovornosti, ne doma, ne pri delu.

Ampak prihodnost je - za zdrave.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 22:08:48   
Stanislava_
Mene skrbi predvsem in predvsem ta R.A.Z.V.A.J.E.N.O.S.T. generacij. To je neverjetno, kako ničesar ne "zmorejo" in ne znajo. Letos smo imeli na praksi eno 16-letno pupo, ki mi je rekla, ko sem jo prosila, če mi "spolira pribor", če ji lahko povem po slovensko. Pa ne zato, ker me ni razumela. Ni znala, ker ji nihče do takrat ni pokazal.


Kar smo jih naučili, to znajo - poznajo vse svoje pravice in to je to.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 22:24:22   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Kar smo jih naučili, to znajo - poznajo vse svoje pravice in to je to.


Tocno tako. Pa tukaj niso samo starsi temvec tudi neka kvazi stroka, ki trdi, da otroka ne smes klofniti, da ne sme dobiti po riti, da ne sme biti ponizevan, zastrasevan... Kot da bi ti odvzeli instrument iz roke in ti nalozili da igras. lahko samo zvizgas. Potem te pa kregajo, da si beden ker Mozarta pa le niti najmanj ne odzvizgas kot je treba. Ce se bunis te pa itak cakajo sankcije - tudi po crki zakona. ...
Skratka ne razvajajo nas - unicujejo nas - zaradi dobicka in potrosnistva.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 22:43:42   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Zdi se mi, da živijo za ta trenutek.


To je dobro in prav, da živijo za trenutek, ki jim je dan in to naj se neguje in tako ostane. Kaj je lepšega kot zadovoljni otroci v tem trenutku? Če so zadovoljni?

Naša naloga je, da najdemo tisto zdravo mero, ki jim bo v tem trenutku dala toliko vsega dovolj, da bodo zadovoljni in hkrati ravno toliko premalo, da bodo še vedno sanjali.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 22:49:47   
Stanislava_
In starši gredo to vsak dan težiti učiteljici, kateri ne preostane drugega zaradi vseh pritiskov, da oboje starše pokliče na razgovor. Pa kaj ji drugega preostane v končni fazi, saj je nemočna proti takšnim staršem.


Ubrisani starši in ubrisana učiteljica. V šoli je ONA šef in NIHČE drug. Če se otroci ne znajo zmeniti, jih ona posede kot meni da je prav. Če tega ni zmožna, naj se pa zagovarja, njen problem. Lažje je stokati, kako 'naporni' so otroci, kako 'naporni' so starši in bla blabla kot postaviti se zase in prevzeti odgovornost tudi za določene nujne, čeprav nepriljubljene poteze.

In še vedno velja, avtoritete in spoštovanja bodo imeli učitelji toliko kot si jo zaslužijo.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 23:30:02   
mateyka
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2202127/Teacher-sacked-grabbing-abusive-boy-16-hurled-banana-milkshake-him.html?ito=feeds-newsxml

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Otroci so naša prihodnost
22.9.2012 9:25:03   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

In starši gredo to vsak dan težiti učiteljici, kateri ne preostane drugega zaradi vseh pritiskov, da oboje starše pokliče na razgovor. Pa kaj ji drugega preostane v končni fazi, saj je nemočna proti takšnim staršem.


Ubrisani starši in ubrisana učiteljica. V šoli je ONA šef in NIHČE drug. Če se otroci ne znajo zmeniti, jih ona posede kot meni da je prav. Če tega ni zmožna, naj se pa zagovarja, njen problem. Lažje je stokati, kako 'naporni' so otroci, kako 'naporni' so starši in bla blabla kot postaviti se zase in prevzeti odgovornost tudi za določene nujne, čeprav nepriljubljene poteze.

In še vedno velja, avtoritete in spoštovanja bodo imeli učitelji toliko kot si jo zaslužijo.


hm... tudi s tem se strinjam...
BTW: tisti "slabi" starsi od zacetka debate - tisti so tudi ucitelji... enako nespsoobni za vzgajanje nasih, kot za vzgajanje lastnih otrok....

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Otroci so naša prihodnost
22.9.2012 9:40:46   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

BTW: tisti "slabi" starsi od zacetka debate - tisti so tudi ucitelji... enako nespsoobni za vzgajanje nasih, kot za vzgajanje lastnih otrok....


V povprečju jih je manj kot staršev. Pri takih imamo kot starši vedno možnost, da jim povemo, da jim zaupamo, da so oni boss v šoli, in da se z našim otrokom zaradi tega ne potrebujejo obremenjevati in da kličejo samo zaradi pomembnih stvari. Povemo dvakrat, mogoče trikrat, in četrič več ne bodo klicali za pasji drek. Odnos učitelj - starši, in učitelj - učenec je vedno dvosmeren, in tudi v njem moramo dajati, ne samo sprejemati in zahtevati. Če to poleg zgoraj opisane 'histerične' matere pove še razumen oče, bo stvar funkcionirala. Enako se pove otroku.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Otroci so naša prihodnost
22.9.2012 15:54:13   
Zora*
Paštetka, sem si sedaj vzela čas in prebrala cel post. In se zelo strinjam s tabo!

Vem, da se glede reklam ne strinjava. Ampak tisto je zame kot, hm, kako naj povem? Ja. Otroka želim najprej naučit plavat v plitvi vodi, nato pa ga poslat plavat v globoko. To je še najboljša prispodoba, ki mi pade na pamet.

Kar pa se tiče vloge staršev, se popolnoma strinjava. Starši smo zato, da otroka vzgojimo v samostojno in odgovorno osebo in ga s tem pripravimo na življenje. In to pač ni enostavno in je potrebno vložiti veliko truda. Sama se trudim po svojih najboljših močeh in trenutno kaže, da mi gre z občasnimi zastranitvani (ki jih poskušam popravit, ko jih opazim) kar dobro. Sicer sta še oba otroka predšolska, tako da naju še veliko čaka.

Tudi sama si želim, da bi imela več časa za pogovore z otrokoma. Zelo se trudim, da si vzamem čas, ko mi kaj hočeta povedati in ju res poslušam. Mislim, da se tudi tu gradi zaupanje, ki lahko nato traja še skozi puberteto in v odraslost.
Tudi samostojna sta kar za svojo starost. Oba se zjutraj in zvečer (po potrebi še vmes) sama preoblečeta. Zato zjutraj pač vstajamo 10 minut prej, a se splača. Sama se počešeta in umijeta zobe (te nato še eden od naju), starejši si sam obriše rit, mlajši poskuša pa nato še jaz dokončam. Pospravljata igrače, si namažeta kruh, pomagata rezat zelenjavo,... Nič posebnega v resnici, a opažam, da veliko otrok njune starosti tega ne počne. Sem pa imela tudi sama pri prvem v času, ko se je rodil drugi, težave z razvajanjem. Ampak mi je starejši kar hitro pokazal s svojim obnašanjem, da to ni smer v katero želim iti pri vzgoji. Sem potrebovala kar nekaj samodiscipline (saj otroka razvajati je veliko lažje kot pa vzgajati), a sedaj mislim, da smo na dobri poti.

< Sporočilo je popravil Zora* -- 22.9.2012 15:56:58 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Otroci so naša prihodnost
23.9.2012 20:15:20   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Mene skrbi predvsem in predvsem ta R.A.Z.V.A.J.E.N.O.S.T. generacij. To je neverjetno, kako ničesar ne "zmorejo" in ne znajo. Letos smo imeli na praksi eno 16-letno pupo, ki mi je rekla, ko sem jo prosila, če mi "spolira pribor", če ji lahko povem po slovensko. Pa ne zato, ker me ni razumela. Ni znala, ker ji nihče do takrat ni pokazal.


Kar smo jih naučili, to znajo - poznajo vse svoje pravice in to je to.

Ja, absolutno. Ampak vse njihove pravice so tudi omejene, kar so nekateri pozabili povedati lastnim otrokom. In da jih imamo starši nedvomno veliko več, ker imamo tudi odgovornosti veliko več. In da nismo njihovi najboljši prijatelji, ampak predvsem starši. Včasih celo najhujši sovražniki.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 23.9.2012 20:18:00 >


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Otroci so naša prihodnost
24.9.2012 10:33:46   
alda

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Mene skrbi predvsem in predvsem ta R.A.Z.V.A.J.E.N.O.S.T. generacij. To je neverjetno, kako ničesar ne "zmorejo" in ne znajo. Letos smo imeli na praksi eno 16-letno pupo, ki mi je rekla, ko sem jo prosila, če mi "spolira pribor", če ji lahko povem po slovensko. Pa ne zato, ker me ni razumela. Ni znala, ker ji nihče do takrat ni pokazal.


Kar smo jih naučili, to znajo - poznajo vse svoje pravice in to je to.

Ja, absolutno. Ampak vse njihove pravice so tudi omejene, kar so nekateri pozabili povedati lastnim otrokom. In da jih imamo starši nedvomno veliko več, ker imamo tudi odgovornosti veliko več. In da nismo njihovi najboljši prijatelji, ampak predvsem starši. Včasih celo najhujši sovražniki.


u to mi je tako znano: mi je moja zdaj že srednješolka v kakem 7-8.razredu dala na znanje, da sem najslabša mama na svetu,ker ne dovolim pramenov in lakiranih noht za v šolo!
In nekje na koncu 9.razreda mi pravi; hvala mami, da mi nisi dovolila tega, ker pa je res to kar neki..
Tako da se čist strinjam z Zaro,da je prav, da jim postavimo meje,tudi če so za njih v tistem trenutku skoraj "katastrofalne!"

_____________________________

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Otroci so naša prihodnost
24.9.2012 11:49:19   
ZmajTolovaj
Paštetka, podpis. Pod vsako črko.


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?