Bakfark
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Podpis pod ankico (kakšno presenečenje, a ne?;) Veš, da sem upala, da se boš oglasila, ankica, ker sem si rekla, da tole bi bil pa dolg post, pa sem prav vesela, da si ga ti spisala:). In se strinjam tudi s tem, da so nam ljudje, s katerimi se veliko pričkamo, navadno simpatični. če bi nam bili mimo, bi jih poslali nekam v mislih (ali na glas;) in šli dalje, ne bi se nam zdelo vredno zgubljat čas s tem, da se pričkamo z enim kretenom. Tako da to, da se z nekom pičiš, ne pomeni, da te ne bo sprejel. Tudi sama se dostikrat kaj pričkam, pa se mamo radi, tudi tu se dostikrat ne strinjamo, pa ko se recimo spoznamo s temi ljudmi v reali, smo si fajn - ni treba, da misliš enako, da se podrejaš, da te bojo sprejeli. Lej, sama sem čista ateistka, pelin in par mojih prijatelijc so zelo verne. Pa njim ne gre moj ateizem na živce in meni ne njihova vera, oboji spoštujemo to, da vsak živi po svojih načelih in da se ne dela nekaj, kar ni. Pelin jaz ne grem na živce z ateizmom, grejo ji pa tisti, ki se delajo, da so verni, pa niso (jaz bi jih pa z veseljem vzela za ateiste, samo to se mora človek sam odločit, kaj se bo razglašal;). Vidiš: nekdo, ki ima diametralno nasprotno mišljenje, ti ne gre na živce, gre ti pa lahko nekdo, ki je veliko bližje, samo zato, ker se dela nekaj, kar ni. Bodi, kar si. če se zdiš sama sebi preslaba, da bi bila, kar si, se pa potrudi bit taka, da si boš všeč. To pomeni, da malo spustiš kriterije: torej, ni treba da si popolna, dovolj je, da si ok;). in da se trudiš bit boljša, torej popravit napake, ki ti grejo pri sebi res na živce. Predvsem pa se nehaj skrivat za lažno dobroto: dostikrat ljudje, ki nimajo jajc se skregat, rečejo, da so tako dobri, da se ne kregajo. To ni dobrota, to je strah, da te ne bojo sprejeli, če boš povedala, kar misliš. Ti sama to veš, saj si to napisala. Vseeno pa poizkušaš potem to pri sebi opravičit s tem, da ti pa nočeš delat zdrahe, da si nekak boljša od ostalih, ki težijo. Ni treba vsega ocenjevat, nismo vsi po lestvici - ni da so eni toliko boljši, drugi pa slabši - samo z enimi bolj pašemo skup kot z drugimi, kot je ankcia napisala. Vsem ne moreš bit všeč. To ni nobena katastrofa. Sama sem baje čudna. Sama sebe seveda ne vidim tako, ker pač že celo življenje živim s sabo in sem si normalna, meni je čuden ves ostali svet . Ampak kljub svojemu čudaštvu nimam občutka, da me ljudje ne bi sprejemali ali da bi me zavračali. Evo en zelo ilustrativen primer: svoje dojenčke imam brez plenic, tu se celo zavedam, da to ni glih normalno, ampak da je deviacija, vsaj v naših krajih:D. Velikokrat se tudi tu gor vname debata, kako je to brezveze. Meni je vseeno, kako se to drugim zdi, vem, da mojim malim paše in dokler se to meni da, bo tako. Pri taprvi si še nisem upala glih povedat, da to delam. pri tadrugi sem že povedala, pri tatretjem sploh ne opazim, da je to čudno ali drugače:D. In odziv okolice: Babice: pri taprvi groza in strah, kaj se grem, pri tadrugi mama carica, da se ji da, pri tatretjem babice že same probavajo:D. In ostali, recimo vrtec: ko sta šli malidve v vrtec, najprej nisem upala povedat, potem sem povedala, da je doma brez, da pa jasno bo v vrtcu s plenico (v ta namen sem jo prej navadila nanjo) - in zdaj? Zdaj je našla ena vzg. članek, kjer so me nekaj spraševali o tem in so si ga vse vzg. sprintale:D. Prijatelji: večinoma pozitivne izkušnje ves čas (pač svoji k svojim;). Zdravnica: pri prvi nisem povedala, pri drugi sem že pozabla in jo peljala tja brez plenice - pol so valjda ugotovili;), pri tretjem me že sprašuje, kako to laufa itd... Ljudje niso eni čudni stvori, konflikte se da rešit, čudaštva sprejmemo, če niso škodljiva, itd... Težko da imaš kako tako grozno lastnost, da je okolica ne bi sprejela. Tudi tvojo podredljivost so sprejeli - in se obnašajo v skladu z njo. Zdaj se pa spremeni, ap se bojo oni tudi v odnosu do tebe. Kako? Tako, da si iskrena do sebe: nič ni narobe, če maš kako napako. Svet te zato ne bo požrl. Ko sta prišli dve fajn punci k meni prvič na obisk, sem mela bolno tamalo in se z njima nisem kaj prida bavila. Bi morali bit jezni in užaljeni in mislit, da sem grozna, ker se ne zmenim za goste. Ampak sta mislili drugače (mata svoje otroke), da je res grozno, če ti otrok zboli. Vidiš? Sploh me nista križali:). Lahko kdo preveri, če je lubi omenjen?
|