nyna84
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Je pa ena druga stvar, ki bi pri nas lahko zaživela, pa očitno tudi še nismo dovolj zreli in sicer ena ura dela je ena ura dela. Jaz znam frizirat in te bom v eni uri sfrizirala, ti pa rada pomivaš okna, in mi boš pomila okna. Jaz bom tvojo hčero eno uro inšturirala matematiko, meni pa bo tvoj mož popravil kotliček (ok, da ne bodo zdaj tukaj kakšne perverzne misli ), itd. itd. Jap, dvignem roko za tako "trgovino"! V bistvu deluje, res je sicer, da je pred leti bilo tega precej več .....na podeželju mogoče nekoliko bolj kot v mestih.....temu se ponavadi reče solidarnost, pomoč.....je pa v bistvu to, kar ti pišeš.....kolegica me sfrizira, jaz pa uredim njej seminarsko nalogo......sosed pomaga sosedu pri delanju silosa, on pa mu za to požanje njivo..... Vendar to deluje le do neke meje.....ne vem pa kako bi lahko s tako "menjavo" kupil avto ali nepremečnino (ki ni samo 5 kvadratnih metrov velika, kot tam kjer imajo tako blagovno menjavo uveljavljeno in kjer ne poznajo enoprostorcev, elektrike, računalnikov, dizajnerskih oblačil....) Problem je, ker država temu pravi delo na črno Se pa strinjam. To bi bilo fino. In če "plačam" določene stvari s svojim časom, mi denar ostane za ostalo, kar je še vedno treba plačati z denarjem. Revolucija bi bila učinkovita, ko bi vse v vladi spravili za pol leta na minimalca in jim še zamrznili premoženje, da bi padli na realna tla in dobili prakso, kaj pomeni živiti na minimalcu. Potem bi mogoče drugače razmišljali. ker danes je še s povprečno plačo treba na vsako evro pogledat. IZVIRNO SPOROČILO: LuLu (ok, upam, da so mediji RR nehali brati, ker me bodo še zaprli zaradi tega) Najbrž forume berejo, če se je debata o prijavi zlorab socialnih transferjev znašla na Svetu na kanalu A
|