Anonimen
|
V ponedeljek grem k svojemu ginekologu po napotnico, ker nisem zanosila po letu in pol (s tremi krogi klomifena). Hčerka je stara dve leti (ratalo v letu in pol - naravno), jaz pa sem stara 39. Potem se bom takoj naročila v Ljubljano, zato vas lepo naprošam, da mi priporočate kakšnega zdravnika, ki me ne bo napadel zaradi debelosti. Reš je že odpadel, ker sem prebrala komentarje na njegovo odnos. Ja, se zavedam, da je to problem in da bodo zahtevali hujšanje, vendar meni je zelo pomemben odnos oz. način, na katerega me bo zdravnik obravnaval. To je pač zelo občutljivo področje mojega življenja; debelost me mori že celo življenje. Debel dojenček, debel otrok, debela najstnica, debela mamica....Antidepresivi... In ne, ne morem shujšati (pričakujem plaz očitkov), ker mi to uspe samo, ko živim od vode in športam tri ure na dan. Tega pač zdaj ob sedeči službi in malem otroku ne morem početi. Med nosečnostjo sem šla gor 7 kg in iz porodnišnice prišla z -4 kg. Očitno so se takrat hormoni nekako uravnali, zato sem se med nosečnostjo počutila boljše kot prej celo življenje. Držalo je še 2 meseca po porodu (do prve menstruacije), potem pa sem prehodila z vozičkom v povprečju 10 km na dan (hitre hoje) in normalno jedla, da sem vsaj vzdrževala težo. Nič hujšala. Zdaj gre pa spet konstantno gor. Letos sem bila pri endokrinologu, ki je rekel, da imam SPCO (kljub vsem normalnim izvidom, moj G pa tudi ni nikoli rekel, da bi bilo kaj narobe z jajčniki). Dobro, dovolj izgovorov. Torej - h kateremu ginekologu v Ljubljani naj se naročim, da bo obisk klinike za neplodnost čim manj stresen???
|