|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ovulacija - slike
7.9.2005 16:48:18   
Tayda
Lepo pozdravljene vse skupaj!

Imam prošnjo in sicer, če pozna katera kakšno stran, kjer so slike ovulacijske sluzi (pred ovulacijo, po ovulaciji), ker zdaj imam pa jaz tega zadost in sem se odločila, da stvar vzamem resno .
Resnica je pa takšna, da sem ravno po ovulaciji in zdej malo kombiniram al bi lahko bilo ali je nemogoče. Novost ta mesec pač, drug teden pa sledi divje opazovanje same sebe in iskanje vseh mogočih znakov (sigurno bo kakšen)........SKRATKA MALO SEM ŽE OBUPANA

LP in hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ovulacija - slike
7.9.2005 16:52:14   
kati1
ojla

ovulacija ima sicer res nek pomen (teoretično) ... praktično pa je malo drugače ... če nimaš M točno na 28. dni in M le 5 dni (torej šolski primer M) ... ti predlagam da "delate" tudi izven uradnih ur ovulacije

mi nismo zanosili v času ovulacije

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ovulacija - slike
7.9.2005 17:15:56   
PIKA
Pojma nimam, kje bi dobili sliko ovulacijske sluzi. Lahko ti pa pomagam takole: Ko greš lulat in se obrišeš s papirjem, le-ta zdrsne. To traja nekaj dni.Upam, da si me razumela, drugače res ne znam povedati.

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ovulacija - slike
7.9.2005 18:51:43   
cincamarinca
Zivjo! Dolgo sem ta portal spremljala kot zunanja opazovalka, sedaj pa sem se koncno tudi registrirala. K temu pa me je spodbudila ravno ta debata, saj sem opazila, da se na forumu dostikrat pojavljajo netocnosti glede ovulacije, znakov, naravnega nacrtovanja druzine itd. Pa naj kar odgovorim na post kati1.
Ovulacija ima velik pomen. Ne samo teoreticno, ampak zelo prakticno. Zanosila si gotovo v casu ovulacije, saj izven casa ovulacije ne mores zanositi. Problem je v tem, da si narobe definirala cas ovulacije. Najbrz si ga definirala zgolj po t.i. koledarski metodi. Dejansko ga tako lahko definiras res le, ce imas kot urica tocno menstruacijo. Veliko bolj tocno pa plodni cas lahko definiras z opazovanjem svojega telesa - rednim merjenjem bazalne (prve jutranje) temperature in opazovanjem sluzi, o katerem sprasuje Tayda. Tayda, predlagam ti, da si v knjiznici izposodis knjigo Naravno in zanesljivo, ki jo je izdala Mohorjeva družba. Na straneh 37-40 (pri novi, dopolnjeni izdaji; je pa tudi stara cisto veljavna) so fotografije sluzi. V knjigi je tudi vse o temperaturi itd. Zelo priporocam v branje vsem, ki se trudite zanositi in bi rade prepoznale znake plodnega obdobja. Ce se bos dobro poznala, upam, da ti bo uspelo!

Lep dan!

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ovulacija - slike
8.9.2005 8:06:12   
alenkapk
Se zelo strinjam s cincomarinco. Zanositi brez ovulacije pač ne moreš, samo zmotno je prepričanje, da imamo vsi ovulacijo cca 14 dan ciklusa. Sedaj pravijo celo, da imajo nekatere ženske 2 ovulacije v 1 ciklusu. Tako da - na merjenje in opazovanje - pa bo!

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ovulacija - slike
8.9.2005 9:41:48   
MATEJA
Ja tudi jaz se strinjam z cincomarinco.Brez ovulacije ne bo nič, vendar pa moramo vedet, da semenčece živi v notranjosti nas 3 - 5 dni in poznam punco (oz.moja svakinja) ki ni niti najmanj načrtovala bebice in so sexali brez zaščite le pred menstuacijo in pri koncu m, ko je krvavitev že izginjala pa je ratalo in ima zdaj punčko staro 10,5 mesecev.Tako da se je res najbolje zanašati na znake, ki ti jih telo pošilja.Mene med ovulacijo boli trebuh tri do štiri dni,podobno kakor pri m, in sluz mi gre ven, vlečljiva, mlečno bele barve, skoraj brez vonja.                              Vse je možno vendar je nam, ki načrtujemo otroka zavestno, to vse nekam preveč sprogramirano.Povem vam, da je mogoče bolje, če neplanirano rata, prvi moment je šok, pa se kr hitro sprijazniš.Šok je tudi vsakič, ko si tako močno želiš, pa pride tista prekleta m.
Upam, da ne težim preveč.LP!

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ovulacija - slike
8.9.2005 10:06:16   
sonca
http://www.mef.hr/if/alati/racunala/skripte/k_koncep.html

Tu ti pokaže kaka je sluz, vendar je v hrvaščini. Veliko sreče!

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ovulacija - slike
9.9.2005 9:13:34   
Mijavček
Oj,

kot fosilka no forumu lahko dodam samo, da preveliko obremenjevanje in ugotavljanje O in podobnega lahko zelo obremenjuje in pokvari kvaliteto življenja, zato predlagam tisim, ki ste na začetku "projekta" (zelo napačna beseda, ampak na bo) da pustite času čas in dovolje je 2 - 3 x na teden sexa, pa bo uspelo slej ko prej. In tudi če iz taprve ne bo, nič hudega, če sta oba popolnoma zdrava, imata še vedno samo 25% možnosti da v enem ciklusu zanosita, v enem letu poskušanja zanosi cca 85% parov.
Tako da...
Knjigica naravno in zanesljivo je zelo fajn in nazorna, ampak ne se že takoj obremenjevat z merjenjem BT in sluzjo, naj to počaka, ne vem, na 9-10 mesec poskušanja. Toplo in dobronamerno priporočam.
Uživajte življenje!

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ovulacija - slike
9.9.2005 11:47:06   
majamo
Hojla
Tudi jaz sem se matrala pol leta, pol pa sem naročla ovulacijske teste (testsforless) in sem jih samo štiri porabla . Zdaj pa sem že med . Meni so pomagali, ker nikoli nisem vedela kdaj imam O. Na teh testih se pa vidi. Prvi dan čisto nežna črtica, drugi dan bolj temna in tretji dan še bolj. Četrti dan pa spet nežna.
Poskusiti ni greh.

lepo bodi

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ovulacija - slike
9.9.2005 12:47:07   
MATEJA
Jaz sem šla na tisto www stran, ki jo je napisala "sonca" in tam vpisala zahtevane podatke.Nisem mogla verjet, točno na dan mi je ugotovljena ovulacija, prvi in zadnji, tako kot je resnično bilo.Vsi drugi o testi oz. izračuni zame ne veljajo.V to sem 100% sigurna, ker imam zelo izrazito in prepoznavno o.Super stvar vam povem.Poskusite!!!Srečno.

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ovulacija - slike
10.9.2005 15:09:21   
buča
sem jest tud šla tja.Dobre izračune imajo-a je kolovoz avgust?

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ovulacija - slike
10.9.2005 16:19:35   
Tayda
Jakolovoz je avgust...

lp

(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?