|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako pomagati kolegici?
12.9.2012 11:05:10   
Anonimen

Sicer ne spada na to temo, ampak vseeno. Če govorim v imenu drugega, sem raje anonimna.
Imam kolegico, ki bi ji rada pomagala, pa priznam da ne znam.

Živi z možem in otroki v dvostanovanjski hiši na kar veliki parceli. Hišo si delijo z moževo sestro in njeno družino (starši moža so že pokojni). Že od začetka (cca 15 let) se vsi obnašajo, kot da nima pri tisti hiši nobenih pravic, svakinja ji non stop nekaj nagaja in si počasi prisvaja vse kar je okrog hiše (celo vrt). Že večkrat se je zgodilo, da so jo pri debatah okrog tega, kaj se bo pri hiši delalo, izločili iz debate (od svakinje mož je lahko bil zraven). Ker je bil vedno problem, kdo bo lahko poleti zunaj jedel (imajo klopco in kamin), se je letos njen mož odločil, da bodo balkon razširili v teraso in da bodo potem gor postavili mizo, kamin, spodaj pa bodo imeli še avto pod streho ... Ok, do tu vse v redu in prav.
Ampak:
- ona sploh ne ve, kako bo ta terasa izgledala, ker mož meni, da se je ne tiče
- svakinja dirigira, kako bo terasa izgledala in že načrtuje kaj si bo ona uredila pod teraso
In point? Mož je povedal, da se raje skrega z njo, kot pa s sestro. Ker se bo ona prej pomirila in sprejela vse kar se bodo oni odločili. Sestre se pa kao boji in ji zato nikoli nič ne reče.

Kako bi lahko ona to prekinila? Oz. kako bi dosegla, da bi mož upošteval tudi njeno mnenje oz. ji vsaj povedal kaj načrtuje?
Je res, da je ponavadi znorela in sta se skregala. Ker je ugotovila, da nikoli ni bilo efekta, ker je mož čakal da se bo potolažila in bo spet vse po starem, se je to rundo odločila, da ne bo zagnala kažina, ker jo izključujejo, čeprav se gre tudi za njeno teraso. Tako je sedaj že 3 tedne. Balkon se gradi, mož ga še ni komentiral niti je ni nič vprašal kako bi ona in kako se ji zdi, sploh jo ignorira.
In sedaj ne ve, kaj naj naredi. Jezi jo, ker bodo balkon končali, brez da bi jo vprašali za mnenje in po drugi strani noče zagnati kažina, ker bi le ona izpadla čudna.

Kakšna ideja, kako naj pristopi?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako pomagati kolegici?
12.9.2012 11:20:03   
ronja
Mož je povedal, da se raje skrega z njo, kot pa s sestro. Ker se bo ona prej pomirila in sprejela vse kar se bodo oni odločili. Sestre se pa kao boji in ji zato nikoli nič ne reče.

Tole naj spremeni.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.9.2012 11:26:02   
artista7
Podpis pod Ronjo. Sem povsem enakega mnenja, IMHO je ta problem star vsaj 15 let, kar živijo skupaj. Mojemu se isto ne zdi "nič takega" kar mu reče sestra, pa če je debilno u amen - tako je naučen, ker njegova sestra je pa "odgovorna in resna" in jo velja upoštevati v takem primeru. Potem damo stvari mirno "na mizo" in se pogleda, kaj je plus in kaj minus, koliko je enega in drugega, sicer lahko svakinja dirigira, kako bova imela midva pošlihtane zadeve - pa mislim da je tako tudi v njihovem primeru. Mi na srečo ne živimo skupaj. Tu vidim nek vzorec, kot da je tale sestra od njenega moža prevzela vlogo mame (tašče). Onadva morata pošlihtat in držat skupaj, saj ima družino z njo, ne z lastno sestro.

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.9.2012 11:50:54   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Mož je povedal, da se raje skrega z njo, kot pa s sestro. Ker se bo ona prej pomirila in sprejela vse kar se bodo oni odločili. Sestre se pa kao boji in ji zato nikoli nič ne reče.

Tole naj spremeni.

Kako se pa lahko to spremeni?

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 12.9.2012 11:51:48 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.9.2012 12:01:29   
ronja
Lahko se ona ne pomiri prej in ne sprejme vsega. Tudi sama sem nekaj časa rabila, da sem se naučila slednje;).

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.9.2012 12:05:57   
Anonimen

Tole naj spremeni.

Ja to je že poskušala. Enkrat mu je postavila ultimat in se je odselila dokler ne bo problema uredil. Po treh dneh jo je prišel iskat, da naj bo pametna in naj se neha toliko sekirat, ker kao ni vredno. In je šla nazaj. Sedaj je pa sploh ne jemlje vč resno. Sestra pa vse doseže, ko mu začne jokat, da kako ji je hudo, ker se kregata, ker je on vse kar še ima. In ga na tak način obrača že vsa leta. Na koncu mu bo vse pobrala, pa on tega sploh ne vidi.
Sem ji svetovala, naj ga začne še ona politično obračat, ampak ne vem, če je to res najboljši nasvet.
V soboto bodo baje na terasi že zalili ploščo (je prosil mojega moža, če pride pomagat, zato vem), ona pa za nič ne ve in se od nje kar pričakuje, da bo doma čakala, kaj se bo delalo, koliko ljudi bo prišlo in kdo, da jih bo cel dan stregla. A je služkinja? Take stvari se vnaprej zmeni "Glej, sem planiral, da bomo v soboto delali to pa to, prišel bo ta pa ta, kaj jim lahko pripravimo za jest?" Sem že imela idejo, da bi v soboto iz kaprica šle v šoping - sej ni vedela, da mora doma kuhati za 10 ljudi user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.9.2012 12:12:58   
Anonimen

Lahko se ona ne pomiri prej in ne sprejme vsega. Tudi sama sem nekaj časa rabila, da sem se naučila slednje;).

Ne vem, kaj ji bo to pomagalo, ko bo terasa končana? Npr. da se sedaj skrega, spakira in gre .... on bo teraso končal in jo šel nato iskat "da se brez veze jezi in da kako je zdej lepo, ko imajo svojo novo teraso..."
Sej on vidi, da nekaj ni ok, ampak je ne bo vprašal, kaj jo moti, se je raje izogiba, terasa se pa dela. user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.9.2012 12:15:24   
kajajaka
Kako rešit zadevo ne bi komentirala, ker očitno kolegica nima hrbtenice in ne zna uveljaviti svoje volje in je tudi po naših 100 različnih nasvetih ne bo. Oprosti izrazu (ni mišljeno žaljivo) ampak ona je reva. Ne zna poštimat niti svojega dsedca, kaj šele nadvladujočo svakinjo... Into bo lahko spremenila le sama, ko bo poštimala sebe in svojo samozavest...
Kar se pa tiče sobote - naj navsezgodaj brez besed spakira mulce in gre na izlet - svakinja naj pa delavce streže in pomaga. Če bo kaj komentarjev potem - naj pa vsem pove, da se ta terasa nje očitno ne tiče...

To, da se je odselila in prišla čez 3 dni nazaj (brez rešitve problema) je dalo dedcu samo vedeti, da je res lutka s katero lahko upravlja in zato je najbrž po tistem vse še slabše.

Lep soboten izlet ji želim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.9.2012 12:23:03   
ronja
Ja to je že poskušala. Enkrat mu je postavila ultimat in se je odselila dokler ne bo problema uredil. Po treh dneh jo je prišel iskat, da naj bo pametna in naj se neha toliko sekirat, ker kao ni vredno. In je šla nazaj. Sedaj je pa sploh ne jemlje vč resno.

Ja, seveda je ne jemlje resno, če je pa šla, potem pa prišla nazaj, ker je bolj pametna. Zdaj ve, da je ona "bolj pametna" in se ne bo kregala za bedarije in sčasoma bo vse ok.
Saj ne gre za teraso, ne? Seveda ji bo vse pomagalo, tudi ko bo terasa končana. Gre za njun odnos, ne za blesavo teraso, mogoče ji bo celo všeč, ampak ni fajn, da te tako izključuje lastni mož! Zato se splača tudi potem ko bo to končano zrihtat odnose.

Kar se pa tiče sobote - naj navsezgodaj brez besed spakira mulce in gre na izlet - svakinja naj pa delavce streže in pomaga. Če bo kaj komentarjev potem - naj pa vsem pove, da se ta terasa nje očitno ne tiče...

Dobra ideja. Lahko mu pa še mulce pusti doma - to bo zabavno;) 10 delavcev + 3 muloti, hehe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.9.2012 12:26:33   
Izabelina
možu naj danes (ne šele v soboto) pove, da dokler je ne misli (vsaj) obveščat o zadevah, ki se dogajajo v njihovem skupnem (!) domu naj ne računa na njeno pomoč in podporo (kuhanje za delavce)... ko pa ji bo povedal kakšni so njegovi načrti in poslušal tudi njene argumente bo pa z veselje pomagala, saj bo tudi njej terasa (al kar že pač bo naslednjič jabolko spora) omogočila lepše in mirnejše življenje...

ampak se da verjetno to povedat na lep način ne zamerljivo in prepirljivo, še vedno pa tako, da jo bo resno vzel... se mi pa zdi, da tale terasa pravzaprav ni bistvo problema... ampak njuj odnos ki ne temelji na spoštovanju in medsebojnem partnerstvu...

men to ne bi blo uredu...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.9.2012 12:28:33   
mateyka
ona ma probleme s svojim možem in ne s svakinjo.

jaz pa bi res to nardila - pobrala bi jo za soboto cel dan in bi jo zvečer dostavila. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.9.2012 12:29:19   
Tutan
In zakaj je ne povabiš v soboto na izlet? Popakata mulčke, pa šibate na lepše.

Kar se tiče pa ljudi brez hrbtenice - mi je pa ena totalna bedarija. Eni ljudje pač niso takšni, da se bodo bodli in bocljali z nekom za vsako ceno. Pa neko nadvladanje moža pa svakinje - bull shit.
Ženska se bo enostavno mogla naučit se za svojo rit postavit, ne pa zganjat nek besedni dvoboj z vsemi udeleženimi.
Kaj bi storila v tem primeru? Ne vem. Vem, da sem mogla tako kot je Ronja napisala - se enostavno naučit. Ampak HB, da sem imela zraven možeka, ki me je spodbujal, pa mi velikokrat rekel, da naj ne iščem vedno razloge v sebi - ker dostikrat nisem jaz kriva, ampak so krivi drugi. In ko je ogrožena moja želja, želja moje družine, otrok, se moraš vedno postaviti na svojo stran.

Kaj pa vem....nekako se bi vprašala, če bi bila gradnja terase že tako daleč - kaj lahko zdaj storim, da to preprečim. Kakšne so moje želje okoli terase? kER V KONčni fazi je terasa prav luštna zadeva. Mogoče bi bilo čisto ok, da še tokrat požre, že jutri pa mu reče, da si želi, da teraso uredijo tako in tako in če je njemu tako prav. In definitivno bi zahtevala, da se družinsko stvari dorečejo - kaj ima kdo v uporabi in kaj kdo nima. Ker dolgoročno tako ne bodo mogli živet v skupni hiši. Ponavadi že ena ograja zadostuje, da se stvari izboljšajo. Sestra bo vedela kje je njena meja, mož, prijateljica, bosta vedela do kam it. Sploh pa ločen vhod.
Okoli tega bi jaz na tem vztrajala - da se stvari ločijo. In kakšen pogovor z možem o tem kaj si dejansko on misli, tudi ne bi škodil.
Parcela se lahko kamot pregradi. Ali to, ali pa bi možu (na tem mestu) postavila ultimat - ali se stvari dorečejo, se zadeva pregradi, dogovori, ali se selimo nekam drugam ali pa greva dokončno narazen.
In vsega tega bi se do pikice držala. Ker ne bi mogla bit srečna v eni skupnosti, kjer ne bi imela nobene besede.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.9.2012 12:38:15   
Anonimen
Se ne strinjam z kajajako da ne zna uveljavljati svoje volje.Volja tukaj nima veze. Pač je mož ne spoštuje in dvomim,da ta veza laufa tako kot bi morala.Tvoja kolegica nima kaj spremenit,ker je mož ne spoštuje in je niti ne bo.Če ona lahko živi s tem naj,če ne pa pač ne.Zveza brez spoštovanja in medsebojnega razumevanja,sklepanje kompromisov ne obsojena že prvi dan na propad.

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.9.2012 13:24:13   
Anonimen
Torej se vas večina strinja, da jo peljem v soboto pohajat? Ok, to bi šlo in bi mu dalo misliti.
Samo če se on o tem noče pogovarjat, problem ostaja. Na terasi je npr. želela zidano ograjo. On noče pa niti slišati o tem.
Meni je jasno, da glavni problem ni terasa, temveč njun odnos. Je pa sedaj zaradi terase možnost, da se stvar uredi.
Prav tako mi je jasno, da problem ni svakinja, temveč mož, ki to stanje dopušča. Ampak ne ve, kako ga prepričati, da dela škodo svoji družini s takim načinom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
12.9.2012 13:40:55   
Anonimen
zaradi terase ni nobene možnosti da se stvar uredi.Četudi bi recimo uredil tako kot ona želi,se odnos ne bi nič spremenil,bi že bila čez 1 teden druga stvar na sporedu.
ne vem kje vi živiteuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
12.9.2012 15:54:38   
mateyka
da pride sprememba se mora tud sama spremenit. začet stvari drugače delat in potem, ko bodo posledice njihove ignorance NJIM neprijetne in jih bodo omenili, potem bo verjetno možen pogovor med enakovrednimi in enakopravnimi. samo to je dolga pot in moraš bit dosleden in vztrajen. treba je precenit, če si pripravljen it v to in ali se ti bo na koncu splačalo. in tudi tako ni ziher da bo uspela kaj doseč, lahko da ne bo pričakovanih rezultatov in bo treba it narazen, da bo bolje..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.9.2012 13:35:14   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

jaz pa bi res to nardila - pobrala bi jo za soboto cel dan in bi jo zvečer dostavila. user posted image

Ne, ona ma probleme sama s sabo, podobno kot tisti mož s hruškami.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.9.2012 13:45:32   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Ne, ona ma probleme sama s sabo, podobno kot tisti mož s hruškami.

Zakaj? Ker se noče kregat in zganjat kažina? Ker popusti zaradi družine?
Saj je povedala, da bi rada spremenila način, da bi dobila moža na svojo stran, samo ne ve kako. Kričanje in kreganje ni pomagalo.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
13.9.2012 14:49:56   
kalbo
Zakaj? Zato, ker je enkrat že odšla in se ponižno vrnila. Zato, ker že 15 let trpi takšno obnašanje in predvsem ker zavedno trpi tole:"Mož je povedal, da se raje skrega z njo, kot pa s sestro. Ker se bo ona prej pomirila in sprejela vse kar se bodo oni odločili. Sestre se pa kao boji in ji zato nikoli nič ne reče. "

Ona in njuna družina bi morali bit za tega dedca na prvem mestu, v resnici pa ni tako. Če hočeš resnično pomagat prijateljici ji dopovej, da dokler se ne bo znala postavit za lasno rit ne bo nikoli nič bolje. Če se ona nebi tako hitro in ponižno pomirila bi se mogoče mož raje kregal s sestro, kot pa z njo.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 13.9.2012 14:52:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.9.2012 19:03:01   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Torej se vas večina strinja, da jo peljem v soboto pohajat? Ok, to bi šlo in bi mu dalo misliti.
Samo če se on o tem noče pogovarjat, problem ostaja. Na terasi je npr. želela zidano ograjo. On noče pa niti slišati o tem.
Meni je jasno, da glavni problem ni terasa, temveč njun odnos. Je pa sedaj zaradi terase možnost, da se stvar uredi.
Prav tako mi je jasno, da problem ni svakinja, temveč mož, ki to stanje dopušča. Ampak ne ve, kako ga prepričati, da dela škodo svoji družini s takim načinom.

Torej ni res, da se o terasi ne pogovarjata.....le mnenja o izgradnji imata različna....user posted image

Praviš da živijo v hiši z veliko parcelo....

Problem lahko začnejo reševati, tako da ima vsak svojo klopco z mizico in svoj kamin, vsak svoj vrt.....glede na to, da je hiša dvostanovanjska, je verjetno že razdeljena tudi pravno, ali pač?

In ni problem mož, niti svakinja....problem je tvoja prijateljica, ki igra žrtev....in rešuje probleme na način, da joka, tuli, se dere, odide in že ko gre ve, da bo šla nazaj....skratka igra nedolžno žrtev proti kateri je cel svet naperjen (kot glavna igralka v mehiški telenoveli...poštena, da te kap, vsi ostali okoli nje pa zlobni in ji želijo le slabo)....

Če živiš v isti hiši, na isti parceli se je potrebno eni in drugi strani prilagajati, drugače ne gre......potrebno se je mirno sesti za mizo in položiti karte na mizo.....tam bomo mi imeli mizo in kamin, ker ga imate tu vi, ta del vrta bo moj, ta pa tvoj, travo bomo kosili en mesec mi, drugi mesec vi.....ne pa ob prvi neprijetnosti postaviti ultimat, spokati kufre in iti ter čakati, da te mož pride na kolenih prosit, da se vrni.....to ni način....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?