witch
|
deyči veš, prvih pol leta je bilo najhujših. Saj ne rečem, da mi ni včasih hudo še zdaj. Ampak kam pa pridem, če bo vsak mesec razočaranje, jok --- na zaprti oddelek psihiatrije Enostavno ni šlo več tak naprej. Pa načrtno slončkanje, pa... Prehudo je bilo vse skupaj. Sprijazniš se. Je pa hudo, ko vsi pijanci, narokomani in klošarji zanosijo še preden dajo hlače dol. Žal. Poznam ogromno družin, ki nimajo urejenih razmer. Ko rešujejo zakon z otroci, ko se tepejo in še imajo otroke. Ampak jaz nisem tista, ki bo sodila. Vsak si zasluži otroka, nobenemu ne želim, da trpi, da ne more zanositi. Vesela sem vsakega otroka, vsaki nosečnici sem zelo fauš, ampak hkrati vesela za njo. Mogoče je katera izmed njih zanosila po treh letih, mogoče je kateri na 5 umetni uspelo, mogoče je ta otrok mali čudež. Nikoli ne vemo... obsojamo pa vse. Vidiš nosečnico pa rečeš, glej ta je pa sigurno takoj v prvo zanosila. Pa ni vedno tako. Najdi si druge cilje v življenju. Daj delanje otroka na stranski tir. Jaz se trudim, da dokončam faks, šparam, da grem še na eno dolgo potovanje, predem bom mamica. Učim se na napakah drugih mamic, najpomembnejše pa je, da se učim živeti lepo, kvalitetno in veš, komaj zdaj sem ugotovila, da prvo moram delati za sebe, ceniti sebe, partnerja in potem so vsi ostali. Ker prej so bili pri meni ostali, pa partner, potem nekje daleč pa jaz, če sem seveda prišla na vrsto. Živi ta čas, ko otročka ni. Ni potrebno, da si "umreš", da živiš še samo za tisti plusek. Ko pa pride trenutek, da te stisne, da rabiš nekaj mičkenega, pa hitro do prve prijateljice, nečaka, nečakinje, nekoga z mičkenim otrokom. In se naigraj, daj si duška, nacartaj se. Pa bo spet boljše. Moj nečakec meni da v takih čudnih časih ogromno moči za naprej. Pravijo, da je človek z leti modrejši, da ve veliko več. Res je tako. Povem ti, da z leti neuspeha postaneš modrejši, lažje gledaš na vse. Umirjeno in pozitivno naprej