Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan Nezavidljiva situacija. Ampak dobila te je v paketu, skupaj z otrokom, kajne? Mislim, saj otrok ni kar neka stvar, ki jo lahko odmisliš. Tale zadeva je precej zanimiva - ponavadi moški sprejmejo partnerko z otrocmi brez problema, obratno pa je ponavadi več težav - in verjamem, da se težave še povečajo ob novem članu - dojenčku. Si poizkusil kdaj, da bi istočasno, ko imaš doma svojega sina imel skupaj z njim tudi vajinega enoletnika? Pa lahko gospdična sama odpeketa k staršem, ti pa imaš oba? Ker očitno se sama odrine. Koliko pa se o tem pogovarjata, kakšno je njeno mnenje, njen pogled? Madona, no, otrok ja ni igrača, da ga potisneš v kot in desetletnik dodobra občuti takšno odklonilno vedenje. Meni se je samo ob prebiranju tega otrok zasmilil - kakšna občutke kaj ima, ker se verjetno počuti skrajno nezaželjenega. Upam samo, v dobro tega otroka, da ne boš novi partnerki popustil in ukinil obiske. Otrok je tvoj, bori se zanj, poizkusi mu narediti te vikende čim lepše in polne. Naj uživa, saj si zasluži uživati. Že to, da ga imaš samo 1x na 14dni se sliši ekstremno malo in če bi bila jaz oče in ne mama, bi definitivno zahtevala več stikov. In kot mama ne bi nikoli mogla otroka odrečti očetu. Tudi v ločenih družinah otrok potrebuje oba, predvsem pa se mora počutiti varno. In dvomim, da se tale desetletnik v tej situaciji počuti prijetno ali varno. Glede na to, da imata z novo partnerico otroka, je pač priporočilo 'čimdlje stran od nje' nemogoče, ker po drugi strani je tukaj še en otrok, ki prav tako potrebuje očeta. Mogoče bi šla na kakšen pogovor k strokovnjaku ali pa se pogovorita z nekom, ki bo znal povsem neodvisno svetovati. In kakorkoli gledano, otroka sta polbrat - polsestra - tudi otroka potrebujeta drug drugega. Zanima me samo ena stvar.... po cem si presodila, da je ta oce idealen predstavnik svojega spola, ki naredi vse prav, da pa njegova zenska malo cudna, ljubosumna... ?? Kje si v inicialnem besedilu nasla podlago za tovrstno mnenje?