Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Vloga za 1X pomoc novorojenca + porodniska 4.9.2012 14:41:57
|
|
|
|
ljubi78
|
Lepo pozdravljene punce! Imam eno vprasanje, ki ga tu se nisem zasledila. Moj PDP JE 22.SEPTEMBER. Ko sem sla prejsnji teden na socialno urejat vlogo za porodnisko, sem hotla izpolnit se VLOGO ZA 1X POMOC OB ROJSTVU (3 tedne pred PDP), pa je rekel socialni delavec da to vlogo lahko oddam sele po porodu, kako potem na gov.si strani pise da lahko oddas vlogo 30 dni pred PDP?? Tudi na vlogi za 1x pomoc (bom vzela denarn namest paketa) pise ime priimek novorojenca in datum rojstva in obvezna priloga fotokopija izpiska iz rojstne maticne knjiga za novorojenca. Ko pa tu na forumu berem je pa dosti punc to pred porodom dobilo. A je to po ta novem al ce mi katera pomaga zakaj ne morem prej? Potem pa se ce katera ve glede porodniske, konc avg sem oddala vlogo za porodnisko, rok mam pa 22. sept, ali dobim prvo nakazilo 15 sept preden rodim, al 15 okt? S tem da sem vlogo oddala konc avg, prejsn teden,tko da niti nism se dobila odlocbe... V naprej hvala za kakersnokoli informacije in pomoc!!
|
|
|
|
RE: Vloga za 1X pomoc novorojenca + porodniska 4.9.2012 15:06:02
|
|
|
|
petea
|
vlogo lahko oddaš prej, samo obravnavali je ne bodo pred rojstvom otroka oz. ko boš jim dostavila rojstni list to pa zato, ker se od 1.6. letos tudi za ta dodatek gledajo prihodki družine, tako da se potem prihodki družine delijo na najnovejše število družinskih članov pravila glede upoštevanja premoženja družine pa so enaki kot pri otroškem dodatku, tako da malo poišči teme, kjer smo razpravljale o tem
|
|
|
|
RE: Vloga za 1X pomoc novorojenca + porodniska 4.9.2012 15:28:30
|
|
|
|
ljubi78
|
ahamm od 1.6. 2012 potem ta sprememba. Potem pa razumem zakaj vse kolegice sprasujejo zakaj se nisem oddala lol...hvala za info in lep dan!
|
|
|
|
RE: Vloga za 1X pomoc novorojenca + porodniska 5.9.2012 18:03:39
|
|
|
|
2sneg13
|
Prva izplačila po novem zakonu se bodo vršila v mesecu oktobru!
|
|
|
|
RE: Vloga za 1X pomoc novorojenca + porodniska 6.9.2012 7:59:31
|
|
|
|
ljubi78
|
tok bi mu rada ze prej kupla stvari pa jih bom zgleda kasnej hehe... hvala sneg za odg. :)
|
|
|
|
RE: Vloga za 1X pomoc novorojenca + porodniska 6.9.2012 9:03:42
|
|
|
|
petea
|
ljubi78, ti svetujem, da se racionalno in zmerno lotevaš nakupov; hitro boš namreč ugotovila, da kar veliko 'nujnih' stvari ne boš nikoli uporabila oz. da se marsikaj da dobiti za veliko sprejemljivejšo ceno, če malo pobrskaš po ponudbi trgovin ali če kupiš rabljeno
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?