Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nuhalna ali uz datum poroda 3.9.2012 10:13:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Drugič bi prosila ločila,velike začetnice in pravilno pisanje,ker je zelo težko brati oz razumeti.Kot drugo a ni vseeno par dni gor ali dol.
|
|
|
|
RE: nuhalna ali uz datum poroda 3.9.2012 11:26:36
|
|
|
|
astrid1
|
Avtorica posta, mislim, da ni zagotovila, kdaj boš rodila. Tudi nuhalna ti ga po mojem mnenju ne bo dala. Lahko pride do poroda prej ali pa kasneje. Ko se bo dojenček odločil, da je čas.
|
|
|
|
RE: nuhalna ali uz datum poroda 4.9.2012 8:08:26
|
|
|
|
mirjanajelenko
|
Obema hvala za odgovor. Nisem mislila tako, da če mi lahko napovete kdaj bom rodila. Ampak zanimalo me je kakšni datum so vam postavli , če ste bile na nuhalni, če sta seveda bila različna. kolegica je imela med nuhalno in navadnim uz 14 dni razlike, rodila je pa 3 dni po nuhalnem datumu, ki je bil napovedan 14 dni pred UZ datumom. zato sem malo povprašala kateri datum se je vas držal :) upam da nisem nadležna
|
|
RE: nuhalna ali uz datum poroda 4.9.2012 8:11:05
|
|
|
|
Tippi
|
Jaz v prvo nisem bila na NS, ker je takrat sploh še niso izvajal, ampak sem bila pa pri dveh različnih ginekologih in sem imela dva datuma, z enotedensko razliko. Rodila sem pa 4 tedne prej, no, potem se pa pejt
|
|
|
|
RE: nuhalna ali uz datum poroda 4.9.2012 8:23:26
|
|
|
|
petea
|
Glede na to, da se glede na postavljen PDP smatrajo kot pravočasni vsi porodi v obdobju +/- 2 tedna, je večina porodov znotraj tega območja. Praviloma zgodnejši UZ natančneje določijo PDP; če NU odstopa od prejšnjega UZ za manj kot 1 teden, praviloma ginekolog ne poppravlja PDP-ja. Kolikor se spomnim pri mojih nosečnostih, je bilo največje odstopanje med UZ in NU PDP 3 dni. Še izkušnja iz dnevov pred porodi: od famoznega dneva pDp so vsi nekoliko na trnih, tako da je bolje upoštevati tisti PDP, ki je kasnejši.
|
|
|
|
RE: nuhalna ali uz datum poroda 4.9.2012 15:58:25
|
|
|
|
barbara_s
|
Predvideni datum poroda je predvsem pomemben v primerih, da "greš čez rok", da vedo, kdaj je treba ukrepat - ampak itak si po roku vsak dan na pregledu, tako da to ni panike. Potem je PDP pomemben tudi zato, da veš, kdaj nastopiš in kdaj končaš porodniški dopust - to bi znalo biti pomembno, če slučajno okrog tistih dni izgubiš službo/nadomestilo na zavodu, ker imaš potem drugačno porodniško nadomestilo. Sicer pa je PDP neka orientacijska vrednost in večina žensk ne rodi ravno na PDP, ampak v nekem intervalu 2 tedna prej-2 tedna kasneje. Tako da ni noben PDP "točen" sam po sebi, ampak je res le nek datum, okrog katerega lahko pričakuješ dogajanje. PS: Jaz sem na PDP dobila popadke, rodila pa sem en dan po PDPju.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?