|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nuhalna ali uz datum poroda
3.9.2012 8:21:02   
mirjanajelenko
pozdravljene zanima me kateri datum poroda vam je bil točnejši in ali je nuhalna za dp točnejša gdaj ste rodile

aja prvič sm mela 11 november, nisem bila na nuhalni rodila z carskim 25 novembra
hahah zdj bomo 2gič meli in nav uz 15.11 nuhalna 11,11 in me zanima če vam je datum na nuhalni bil točno napovedan

< Sporočilo je popravil mirjanajelenko -- 3.9.2012 8:24:56 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nuhalna ali uz datum poroda
3.9.2012 10:13:02   
Anonimen
Drugič bi prosila ločila,velike začetnice in pravilno pisanje,ker je zelo težko brati oz razumeti.Kot drugo a ni vseenouser posted image par dni gor ali dol.

(odgovor članu mirjanajelenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.9.2012 11:26:36   
astrid1
Avtorica posta, mislim, da ni zagotovila, kdaj boš rodila. Tudi nuhalna ti ga po mojem mnenju ne bo dala. Lahko pride do poroda prej ali pa kasneje. Ko se bo dojenček odločil, da je čas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.9.2012 8:08:26   
mirjanajelenko
Obema hvala za odgovor. Nisem mislila tako, da če mi lahko napovete kdaj bom rodila.
Ampak zanimalo me je kakšni datum so vam postavli , če ste bile na nuhalni, če sta seveda bila različna. kolegica je imela med nuhalno in navadnim uz 14 dni razlike, rodila je pa 3 dni po nuhalnem datumu, ki je bil napovedan 14 dni pred UZ datumom.
zato sem malo povprašala kateri datum se je vas držal :)user posted image upam da nisem nadležnauser posted image

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.9.2012 8:11:05   
Tippi
Jaz v prvo nisem bila na NS, ker je takrat sploh še niso izvajal, ampak sem bila pa pri dveh različnih ginekologih in sem imela dva datuma, z enotedensko razliko. Rodila sem pa 4 tedne prej, no, potem se pa pejt user posted image

(odgovor članu mirjanajelenko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.9.2012 8:23:26   
petea
Glede na to, da se glede na postavljen PDP smatrajo kot pravočasni vsi porodi v obdobju +/- 2 tedna, je večina porodov znotraj tega območja.

Praviloma zgodnejši UZ natančneje določijo PDP; če NU odstopa od prejšnjega UZ za manj kot 1 teden, praviloma ginekolog ne poppravlja PDP-ja.
Kolikor se spomnim pri mojih nosečnostih, je bilo največje odstopanje med UZ in NU PDP 3 dni.

Še izkušnja iz dnevov pred porodi: od famoznega dneva pDp so vsi nekoliko na trnih, tako da je bolje upoštevati tisti PDP, ki je kasnejši.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.9.2012 15:58:25   
barbara_s
Predvideni datum poroda je predvsem pomemben v primerih, da "greš čez rok", da vedo, kdaj je treba ukrepat - ampak itak si po roku vsak dan na pregledu, tako da to ni panike.
Potem je PDP pomemben tudi zato, da veš, kdaj nastopiš in kdaj končaš porodniški dopust - to bi znalo biti pomembno, če slučajno okrog tistih dni izgubiš službo/nadomestilo na zavodu, ker imaš potem drugačno porodniško nadomestilo.

Sicer pa je PDP neka orientacijska vrednost in večina žensk ne rodi ravno na PDP, ampak v nekem intervalu 2 tedna prej-2 tedna kasneje. Tako da ni noben PDP "točen" sam po sebi, ampak je res le nek datum, okrog katerega lahko pričakuješ dogajanje.

PS: Jaz sem na PDP dobila popadke, rodila pa sem en dan po PDPju.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.9.2012 8:53:07   
mirjanajelenko
razumem vas ja , ampak upam da ne bomo ponovno šli 14 dni čez zadji rok :)

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu barbara_s)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?