Penelope84
|
Jaz sem imela LETZZ lansko leto maja. Imela sem CIN 5 . Drugače sem zaposlena kot anestezijaska med.ses in mi je bilo že pred posegom vse položeno pred oči in vam lahko natanko opišem kaj naredi anestezija in kaj ginekolog. Jaz sem bila sprejeta ob 7.uri na oddelek okrog 12.ure se takšni posegi naredijo pri nas (Celje). Najprej ti anest.ses. nastavi iglo v žilo (I.V kanal), nato pa dobiš sredstvo proti bolečinam in uspavalo (oboje v žilo, lahko malo speče ali pa tudi ne), preko maske pa prejemaš kisik. Ko zaspiš ti z električno zanko (iz titanija nareta zanka) odstranijo sumljivi predel na materničnem vratu, oz. kjer se pač nahaja. Vedno poskušajo izrezati do zdravega tkiva. Pri meni, ki sem imela zelo slab bris, torej slabšega od vseh vas, so mi izrezali za velikost kratkega mezinčkovega nohta (za predstavo). Ko se zbudiš in ko se pričneš zavedati si že v svoji postelji nazaj na oddelku. Nobena se samega posega ne spominja. Dobila sem pa v žilo tudi Ketonal 100mg. Na oddelku sem odležala še do popoldanske vizite. Do večerje, zaradi narkoze, nisem smela jesti. Po večerji okrog 18.00ure sem šla domov. V staležu sem bila tri tedne. V tem času sem imela prisotne bolečine kot ob menstruaciji, krvavela sem bolj blago, večino časa sem ležala in posledično sem imela tudi zelo nizek krvni tlak(vrtoglavica, Utrujenost). 1 teden po posegu sem dobila menstruacijo, kar pomeni, da so pri meni delali poseg v drugi polovici cikla. Po 14 dnevih sem šla nazaj h ginekologinji na pregled, ranica se je lepo zarastla nazaj, krvavela nisem več, bolečin ni bilo. Izogibati se je potrebno naporov. Bris čez 6 mesecev je bil B.P. in tudi po enem letu je bil B.P Lahko se slab bris ponovi, zato, če še nimate otrok je priporočljivo jih kmalu imeti. Spolni odnosi so za 6 tednov odsvetovani, zanositev pa 6 mesecev po posegu. Tako kot je ena izmed vas napisala zaradi LETZZ-a se skrajša maternični vrat, oslabijo mišice. Pri ženskah, ki še niso rodile poskusijo odrezati čimmmanj. Bedno je samo to, če se ti slab bris ponovi in potem vse od začetka.Maternični vrat krajši in krajši. Ampak danes je medicina pri tem uspešna, zato guppy in ostale, brez strahu opravite to čimprej in bo vse OK. Če nam malo skrajšajo mat. vrat so pa še vedno Keglove vaje tiste, ki nas lahko tudi rešijo pred prezgodnjim porodom Kar pogumno naprej. LP
|