|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problemi zvečer pred spanjem
4.8.2012 22:16:51   
soncica01
Pozdravljene,

mi imamo grozen problem vsak večer, noče si umivat zobke, noče se tuširat, potrebno je ogromno prepričevanja, animacije, obljub, nič na pali, pridemo do kopalnice, imamo že pripravljeno vse za umivanje zobkov in tuširanje, pa si kar nekaj začne izmišljevati in gre v dnevno in leži in ravno sedaj je tako tudi zaspala.

Kaj svetujete? Vesela bom vseh vaših odgovorov. Stara je pa 3,5.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: problemi zvečer pred spanjem
4.8.2012 23:44:11   
Doll
Ni problem v otroku,problem je v tebi.
Zakaj ji dovoliš da gre v dnevno sobo,zakaj ji dovoliš da obvelja njena? Poveš ji zakaj se tuširamo,umivamo zobe ....To je treba narediti in pika.Ti če se ji pa pustiš in dovoliš da kar tako odide,no.... sčasoma bo to tvoja še najmanjša težava.
Si ne predstavljam,da bi otroku nekaj obljubljala samo zato, da se gre stuširat ipd.To je treba naredit in ne debatiramo o tem če otrok bi ali ne.

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2012 2:40:22   
N1234
Prepozna ura!

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2012 7:48:03   
lily32
Najprej ti mora biti tebi jasno, da tu ni popuščanja. Zvečer se vsi stuširamo/skopamo in umijemo zobe. Stvari se lotite dovolj zgodaj, da ne bo preveč utrujena. Potem pa bodi dosledna. Mogoče bo kakšen teden ali dva jokanja, potem se bo pa "vdala v usodo". Če bi pa rada na lepši način kaj dosegla, pa lahko poskusiš kaj do tega:
- naredi velik tedenski plakat in za vsak "uspešen večer" dobi štampiljko/nalepko, konec tedna pa skromno darilce,
- umivajta si zobe skupaj,
- kupi ji električno zobno ščetko na baterije, mali so nori nanje,
- ob kopanju naj se zabava, kakšne igračke ipd.

Pri nekaterih otrocih pa ne pali nič in je treba delat in silo. Punčka moje sorodnice se je za vsako kopanje nepopisno drla in sta jo vedno morala oba kopati, ker mama je sama ni obvladala. Je bilo tako do skoraj drugega leta. Zadaj ima 4 je pa ne morejo več iz vode spravit. user posted image

(odgovor članu N1234)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.8.2012 8:04:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2012 8:29:30   
*bubi*
Moja pupa si je samo enkrat zmislila, da se ne bo slekla zvečer. In to s tako trmo, da sem jo oblečeno v banjo dala. Si je zapomnila for ever.

Poleg tega, kar so ti napisale predhodnice (dovolj zgodaj, vztrajno brez debate) morda še to: se punčka boji, da je s kopanjem konec igre? Lahko se dogovorita, da gresta v kopalnico pol ure prej in se bo potem lahko še pol ure igrala.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2012 8:56:29   
mateyka
zelo verjetno je, da je kombinacija vsega. pozna ura je pa lajko VELIK faktor za tečnost. tako da pazi, ura; da je dovolj zgodaj in ni prezmatrana (kakor pravi *bubi*, lahko se potem še malo igra), in "brezdebatne" stvari kar določite. magar napišeš en seznam, kar se mora, da bomo zdravi in vključiš vse stvari ki jih dela čez dan, kjer se ne pregovarja (pa lahko tud štempilka vključiš not, kot je lily32 predlagala).
pa drži se tega kot pijanc plota. ker ko bo stara 5 let, taki izpadi zanjo bit "mood killer-ji" user posted image ok, se mal hecam, ampak ne želi si in ne čakaj/prelagaj da bi to morala delat kasneje, ker zdaj je pravi čas. kasneje je vedno težje. za vse vključene.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2012 11:55:10   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Pregovarjaš se lahko pri stvareh, ki niso tako pomembne in daš otroku možnost za odločitev. Pri mus stvareh pa moraš biti prepričana, da so mus in pika.

Točno tako in tega se tudi jaz dosledno držim. Pri marsičem ima možnost, da se sama odloči, ampak npr. pri umivanju zobkov nimamo kaj debatirat - pa je naša tudi trd oreh pri marsičem in včasih še vedno se poizkuša izognit ... Ampak ni popuščanja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2012 12:04:11   
urshak
Pri nas imamo tako, da zvečer gleda risanke na računalniku in potem se po enem času reče, še ena risanka, potem pa v bano, in ko je te risanke konec, sama reče "zdaj pa bana". To je poleti ob pol devetih, pozimi pa ob pol osmih. Tako je že od nekdaj, pa sploh ni problemov. Stara je 3 leta.

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.8.2012 15:11:16   
Najaa
Se strinjam z ostalimi, da tukaj je treba biti dosleden in se tudi vsaj približno držat neke ure. Ob 22h je otrok lahko že tako razbujen (ko ga mine utrujenost), da bo sam sitnaril in hotel nekaj po svoje... Pri nas je ob dnevih, ko je vrtec najprej risanka, potem večerja, tuširanje in zobki, pol pa eventuelno še ena risanka ali pravljica in spat. In čeprav moji dve rabita blazno dolgo, da zaspita (sploh tamala) in ne pomaga tudi če ju dajem kasneje spat, od tega ritma ne odstopam. Ker tudi meni paše zvečer malo miru.

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.8.2012 16:20:16   
neisha80
Pri nas od od vsega začetka in pri obeh prakticiramo :risanka na tvslo,potem kopanje in spanje.In do zdaj,ko sta stara 5 in 3,5 ni blo večjih težav.saj pridejo dnevi,sploh zdaj poleti ,ko sta zunaj tud do osmih,ker je pač čez dan prevroče,ampak načeloma je pri nas ob 8h zvečer mir v bajti.user posted image . Se pa strinjam s predhodnicami,treba je bit dosleden.Jaz osebno si ne predstavljam,da bi mi otroka hodila spat ob 22h ali še kasneje.user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.8.2012 19:46:08   
Urska09
Otroci imajo radi rutino, ker jim predstavlja varnost. Če vsak večer ponavljaš isti obred, ne boš imela problemov. Vsaj tako je pri nas in nimamo težav. NIkoli. Ne za umit, ne za spat.

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.8.2012 15:38:14   
amii
Jaz pa si ne morem predstavljati da bi moj sin hodil spat ob 20h. Nič ne bi imeli drug od drugega, če bi hodil tako hitro spat

Tudi pri nas je ena lepa rutina. Pridemo domov (18h - 18.30), se dobro uro ali uro in pol igramo, kaj pospravimo,...., potem tuširanje. Včasih mu ni, ampak ve, da pride po tušu risanka. Če pa še to ne zaleže pa ga enostavno nesem v kopalnico, se zna dreti ko ž...., ampak ko je pod tušom magično izginejo vse solze in kričanje. Pol v pižamico, šus pred TV (cca. ok 20.30h), obvezno čokolino v flaški in kak prigrizek pred spanjem, ob 21.15h v posteljo - sam se vsak večer strinja, ker ve, da si lahko izbere knjigico, ki jo dodobra prebereva, pregledava, pol pa cartanje in skupaj zaspiva cca ob 22h. user posted image

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.8.2012 15:59:09   
livia

IZVIRNO SPOROČILO: N1234

Prepozna ura!

Se podpišem pod tole. Če mene vprašaš in če sklepam iz napisanega, je prepozna ura odhoda v posteljo eden od razlogov.

(odgovor članu N1234)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?