malaMravljica
|
Jaz na olivnem olju preprazim cebulo, dodam na koscke narezan korenck, kolerabo, cvetaco, grah in na kocke narezan krompir, bucke in zalijem s kropom, dodam na drobno narezan petrsilj, sol, poper in drobno pest malih testenin. Mal gledam kdaj dam kaj glede na cas kuhanja. Pa zeleljavo pac poljubno, sedaj kar pac dobim na vrtu, tudi strocji fizol lepo pase, ga narezes na koscke in das med prvo zelenjavo. Mislim, da je to to. Fizolovo imajo pa tukaj pri nas takooo radi in naredim tako. Zvecer dam fizol namakat in dopoldne ga pol skuham, rabi cca 1 h, da se skuha ( to je btw najboljsa hrana od mojega otroka, za fizol menja celo cokolado). Pol pa olivno olje in gor cebulco, na male koscke narezan korenck in na male koscke narezan krompir, zalijem s kropom, poper, sol, petrsilj in tu notri sedaj spasiram fizol, ne znam povedat kolko, ne prav prevec, ker se mal zgosti in dodajas lahko se kasneje, no drugace pa se krop dodas, ce bi bilo pregosto. Pa mal vode od fizola dolijes. In se pest malih testenin, ko so testenine kuhane je jed pripravljena, je pa zvecer se boljsa pol. In ves kako se fizol kuha, ko prva voda zavre jo odlijes in das kuhat v novo, pa en lovorjev list das zraven. In fora te je, da je vse res na malo narezano. Ce si za vas pa kamot povabim k meni na minestro in palacinke. In ti zelim lep ta mesec.
< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 4.8.2012 22:05:33 >
|