|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj bi to lahko bilo?
2.8.2012 11:02:52   
Anonimen
Ojla punce! Mene pa zanima, če mogoče katera ve, kaj se meni to dogaja ali pa je že kaj podobnega doživela.

Noseča sem 26 tednov.
Najprej bom opisala, kakšen občutek dobim v trebuhu, potem pa, kdaj se mi to zgodi. Občutek je tak, kot takrat, ko se udariš v komolec in začutiš živec (ne boli prav dosti, vendar te tako nekako strese, ker se udariš v živec).

Tak občutek sem doživela parkrat v določenem delu trebuha spredaj, ko sem vstala iz postelje. Moja prva asociacija je bila, da me je otrok verjetno ravno v tistem hipu brcnil v trebuh. Naj povem to, da imam posteljico spredaj in nizko (kot bi čutila živce od posteljice - vendar ne vem, če je to sploh možno), otroka pa ne čutim velikokrat in mi je bilo res čudno, da bi me tolikokrat ravno v tistem hipu brcnil - to se je zgodilo ene 10 krat v zadnjih 2h tednih.

Včeraj pa se mi je to zgodilo v trgovini, ko sem nosila košaro ene 5 kg težko - v 3h minutah me je tako zbodlo ene 5 krat in še enkrat doma (nisem nič nosila), vendar ob strani trebuha, ne spredaj. Me je postalo strah da se posteljica lušči, vendar sem pomislila, da če bi bilo to, bi verjetno zakrvavela.

Ali je katera že to doživela oz. ve, kaj bi to lahko bilo?

Lep pozdrav.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj bi to lahko bilo?
2.8.2012 14:42:59   
susica
Že to, da otroka ne čutiš velikokrat je dovolj pomemben podatek, kaj pa merjenje 10 gibov na dan, jih je vsaj 10? še posebaj če so pristone "bolečine" kot jih opisuješ je pomoje zelo pametno obiskat ginekologa ali vsaj poklicat v porodnišnico. to je samo moje mnenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.8.2012 14:56:11   
Anonimen
Otroka ponavadi čutim večkrat kot 10 krat na dan, je pa res, da ga trikrat čutim tudi po 5-10 minut, potem pa vmes še parkrat le po en gib. Živahen je na intervale, kot da večinoma spi, ampak če štejem tisto večminotno razgrajanje za 1 gib in potem eno rahlo brco čez 3 ure za drugi gib, jih v mirnih dneh naštejem 10, sicer pa še več. To bi menda moralo zadostovati?

Glede na to, da se ena brca poavi nekje na 3-4 ure (če izključim razgrajanje, ki je večinoma po jedi), mi je čudno, da bi otrok brcnil ravno takrat, ko vstanem - seveda se mi je to zgodilo nekajkrat ko sem vstala, večinoma pa če vstanem, se to ne zgodi. Med hojo pa nikoli ne brca - ga ne čutim, če stojim ali če hodim, zato ne vem, kaj je bilo tisto v trgovini, občutek je bil pa isti kot takrat, ko sem vstala.

(odgovor članu susica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.8.2012 15:26:29   
susica
a tako, sem mislila, da otroka čutiš manj, če je tako je pomoje ok, je pač bol lene sorte.
glede čudnih bolečin pa če imaš v kratkem kakšno kontrolo pa le povprašaj kaj bi lahko bilo.
druga ti ne znam pomagat žal.
želim ti lepo nosečnost do konca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2012 15:45:50   
Najaa
Kot prvo rpi 26t še ni treba štet gibov tako da na tistih 10x na dan kar pozabi. Sploh tam po 24t, ko se poveča količina plodovnice, se ga lahko čuti manj. Štetje gibov pa pride na vrsto šele okoli 35t ali še kasneje.
Kar se tiče bolečine pa omeni na pregledu. Če je zelo hudo pa pejdi na urgenco, da boš mirna.

(odgovor članu susica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2012 19:09:16   
kajajaka
pri 26 tednih res še ne rabiš čutiti 10 gibov...
Glede bolečin in luščenja posteljice pa ti iz lastnih izkušenj povem, da to ne boli.
Tako, da gre najbrž za kaj drugega.
Nič te ne stane, če greš do G in mu/ji zaupaš kaj te skrbi.
lp

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2012 9:26:42   
munchmellow
Mogoče pa čutiš raztezanje vezi. Tudi jaz sem imela bolečine ( in jih imam občasno še zdaj) točno na mestih kjer opisuješ. Povsem spodaj na sredi, v področju sramnice oz. malo nad njo, samo da se je čutilo nekje globoko, težok bi točno definirala kje. In pa potem včasih ob strani. Pojavljale so se mi ob vstajanju iz postelje, še posebaj zjutraj oz. po daljšem ležanju, pričelo pa se je okrog 21. tedna. Pojavile so se mi tudi ob daljših sprehodih, npr. po 45min hoje, pa v trgovini, če sem morala večkrat počepnit, da sem kaj vzela iz spodnjih polic. Joj, pa da po daljših vožnjah sploh ne govorim. Enkrat me je ujela nevihta, ravno ko je bilo treba vstat iz avta - vsi ljudje so tekli pod streho, jaz pa sem čisto nesrečno skoraj odšepala za njimi. Bolje je bilo, ko sem se malo ogrela, npr. po nekaj 10 korakih. Sedaj sem v 33tednu, imam tudi placento spredaj in bolj nizko. Na začetku me je malo skrbelo, vendar imam zdravo nosečnost, mali lepo raste, tako da sem se na te občasne bolečine/špikanja kmalu navadila. Veliko nosečnic opisuje bolečine spodaj ob vstajanju. Če te skrbi, pa le omeni to G ob pregledu.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2012 12:21:18   
manna
Luščenje posteljice se čuti bolj kot menstrualni krči in ne neha po več ur. In običajno sledi vsaj malo krvavenja (ni pa nujno). Tako da tvoje špikanje je po mojem samo kakšno običajno raztezanje vezi. Jaz sem tudi čutila vse sorte zbadanja in špikanja, ampak to je vse normalno.

(odgovor članu munchmellow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.8.2012 20:15:23   
Anonimen
Joj,, hvala za odgovore. Munchmellow se je razpisala in se mi zdi, da se mi točno to dogaja - po dolgem ležanju, hoji in danes celo po dolgi vožnji. Ginekologa sem imela ravno predvčerajšnjim in sem ga pozabila vprašat, oziroma sem o tem začela razmišljat šele za obiskom, ko se mi je to zgodilo v trgovini. Drugače pa to niso bolečine, ampak samo nek hecen, neugoden občutek (recimo tudi za statično elektriko, ko te strese, ko se dotakneš vrat od avta ne moreš rečt, da gre za bolečino, gre za nek neprijeten občutek), tko, kot neki marvljinci v živcu. Se mi pa to zgodi vedno zamo ob remikanju - vstajanje iz postelje in med hojo, nikoli pa med mirovanjem (takrat bi vedela, da gre za brco).

Glede štetja gibov nimam navodil in se mi tudi ne zdi, da bi jih bilo premalo, verjetno se je tako razumelo, ker sem napisala, da ni toliko gibov, da bi lahko otrok tolikokrat brcnil ravno v tistem trenutku, ko vstanem iz postelje (želela sem povedat, da je verjetnostni račun za to manjši, da bi se mi to tolikokrat lahko zgodilo, edino, če bi otrok res veliko brcal, kar pa ne). Ne gre pa zato, da bi se mi zdelo premalo gibov.

Hvala za odgovore, želela sem vaše izkušnje, če se še kateri to kdaj dogaja.

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?