|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vaša mnenja, prosim
27.7.2012 15:05:49   
Anonimen
Mi lahko napišete malo vaših mnenj, ker sem sama preveč zbegana. Hvala.

On, njen moški zadnje leto živi sam, oziroma z mamo, vendar ima svoje gospodinjstvo. Je moški srednjih let, krepko čez 40.
Ona je ločena,mlajša od njega več kot 10 let, ona živi v isti hiši z bivšim možem, ker si ne more z majhnim dohodkom privoščit stanovanja, čeprav ga vseeno išče, vendar ga do zdaj ni našla. Tako je primorana živeti z bivšim.
Sestajata se že skoraj eno leto, on ve kako ona živi, da jo mož maltretira, psihično uničuje, vsak dan, ko se slišita mu potarna kako ji je hudo, da ne ve kaj bi še storila...obiskuje socialno vendar ji ne pomagajo.
On ji vsak dan zatrjuje kako jo ima rad, da ne more brez nje...vsak vikend sta skupaj, potem se ona spet vrne domov, kjer jo čaka še hujše maltretiranje. Bivši mož jo je že tudi posilil, lasti si jo kot da je še njegova žena. Njen ljubimec vse to ve.
Ona vsak dan pričakuje, da ji bo rekel, da bi ji rad pomagal, da naj pride k njemu, saj ji vsak dan zatrjuje kako jo ima rad. Vendar on ne naredi nič. Samo posluša jo, uživa z njo v pogovorih, v vikendih....to je vse. Nikoli ji ni ponudil pomoči, čeprav ona po vseh njegovih besedah o ljubezni to pričakuje.
Zdaj me zanima vaše mnenje. Ali ona preveč pričakuje? Mislite, da on sploh kaj čuti do nje? Kaj bi vi storili v takšni situaciji?
Hvala vam, če boste napisali svoja mnenja.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaša mnenja, prosim
27.7.2012 15:20:29   
Aninchy
ja pa mu med njunimi pogovori ni nikoli omenila, da bi rada šla stran od bivšega moža?? in pa če je tako zelo hudo in jo celo fizično napada, naj gre pa po pomoč v varno hišo ali na CSD...user posted image ne vem, vse skupi se mi zdi zelo čudno, večinokrat je pa tako človek sam kriv za vse, kar se mu dogaja, po moje jo je samo strah it stran. Ampak enkrat bo mogla it, čim prej tem bolje... a za kako garsoniero pa ne bi imela? ali kakih sorodnikov, da bi jo vsaj začasno vzeli?! Tisti dec je pa samo "afera", OČITNO noče imet resnega razmerja z njo in se z njo samo igra...

< Sporočilo je popravil Aninchy -- 27.7.2012 15:23:01 >

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2012 15:24:52   
Anonimen
Seveda mu je omenila, da hoče stran. On to ve.
Na socialni ne morejo nič pomagat. Bivši mož jo fizično ne napada, samo psihično. Edino to, da jo je nekajkrat posilil.
Res bi rada odšla, vendar ne dobi službe, prej je delala doma...išče službo in dokler je ne dobi, si tudi stanovanja ne more privoščit.
Želela bi pa k njemu, ker ga ima rada, vendar zgleda, da on samo govori. Meni se zdi, če imaš nekoga rad, mu tudi pomagaš.

(odgovor članu Aninchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2012 15:50:06   
štrumfek
.

< Sporočilo je popravil štrumfek -- 27.7.2012 15:51:21 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2012 15:51:06   
štrumfek

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Na socialni ne morejo nič pomagat. Bivši mož jo fizično ne napada, samo psihično. Edino to, da jo je nekajkrat posilil.
Res bi rada odšla, vendar ne dobi službe, prej je delala doma...išče službo in dokler je ne dobi, si tudi stanovanja ne more privoščit.
Želela bi pa k njemu, ker ga ima rada, vendar zgleda, da on samo govori. Meni se zdi, če imaš nekoga rad, mu tudi pomagaš.

EDINO TO???? ma daj no saj to pa res ni nič....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2012 15:55:08   
LuLu

Edina rešitev za njo je Krizni center, Varna hiša ali Materinski dom. Na CSD to vse uredijo, če ona želi. Kaj to pomeni, da ji na socialni ne morejo pomagati?
Če bi res rada šla, naj gre. Služba ni ovira.
Posilstvo je hudo kaznivo dejanje, zraven pa doživlja še psihično nasilje, tudi kanivo. To, da ni fizično, je čisto nepomemben podatek. Psihično je dovolj, da jo CSD umakne na varno.
Na tistega vikend partnerja pa bi jaz kar pozabila. Naj si prvo ona uredi življenje, potem pa išče vikendaše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.7.2012 15:57:56   
Aninchy
IZVIRNO SPOROČILO: štrumfek

EDINO TO???? ma daj no saj to pa res ni nič....

Ja itak... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

se popolnoma strinjam z Lulu in ne verjamem, da je že sploh poskušala kaj storit okol tega user posted image

< Sporočilo je popravil Aninchy -- 27.7.2012 15:59:45 >

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.7.2012 16:09:50   
Vijoličarka
Sama mislim, da jo novi ljubimec samo izkorišča. Tudi človeka, ki ga ne ljubimo,  npr. samo prijatelje in znance, ne moremo kar gledati, če živi v strašnih razmerah. Njen ljubimec je zanjo nekakšna 'zamotitev', nekakšno 'upanje', da se ji zdi, da razmere niso tako brezupne in zato ne zbere vseh moči in ne naredi zadnjega koraka, ki ga mora, to je, da zapusti bivšega moža.

Mogoče, če je ne bi novi ljubimec pri tem oviral in pil energijo, bi zmogla več. Ker ne bi bilo nobenega drugega izhoda na vidiku. V resnici ga tudi ni, ona samo misli, da je.

Obstajajo tudi druge ustrezne ustanove, ne samo CSD, obstajajo telefonske številke, obstajajo krizni centri. Nanje se mora obrniti in porabiti vso energijo za to, ker se mora zavedati, da mora tudi sama marsikaj storiti. Nihče se ne bo iz žabe spremenil v princa in jo povedel v raj.

Novemu ljubimcu je zanjo prekleto vseeno. On jemlje, kar njemu paše, torej romantična čvekanja, seks. Najbrž on sploh noče živeti v zvezi, on hoče samo žensko tako, da zadovolji svoje potrebe. Tako žensko ni ravno lahko dobiti in ona je idealna žrtev. Tako lačna nežnosti, pozornosti, pripravljena verjeti in storiti vse, kar hoče, samo zato, ker upa, da jo bo odrešil.

Možno je, da je prvi moški popolnoma poteptal njeno samozavest, da je trenutno v takem stanju, da je nesposobna poskrbeti zase, najbrž misli, da njej nič ne more uspeti. Skratka, preveč se zanaša, da jo bodo drugi izvlekli iz blata.

V situaciji, kakršni je, bi ona lnpr. ahko poiskala kakšne ljudi, ki že težko skrbijo sami zase, morda kakšne starejše in tako bi lahko za pomoč v gospodinjstvu -  lahko imela vsaj streho nad glavo in hrano. Če že nima službe. Četudi znajo biti starejši ljudje kdaj tečni, po moje ne more biti nihče slabši, kot njen bivši mož.  Poleg tega bi lahko hodila kam pospravljati (ne morem verjeti, da propagiram delo na črno) in bi imela nekaj svojega denarja.

Če se hoče rešiti, mora popolnoma presekati z bivšim možem in z novim ljubimcem. Po mojih pojmovanjih človečnosti sta oba gnoja. Če je pač ljubimec ne želi povabiti, da pride živeti z njim, bi ji lahko pomagal kako drugače: pri dvigu samozavesti, iskanju zaposlitve, iskanju nove nastanitve. To bi storil, če bi jo ljubil. Tako pa mirno gleda, kako ona živi to zmedene nesrečno življenje in jo izkorišča.

Besede so poceni. Najmanj energije zahteva osladno sladkanje, da dobiš, kar želiš. Ljubezen pa je nekaj popolnoma drugega.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.7.2012 16:17:12   
Anonimen
Vijoličarka, res hvala. Koliko resnice je v tvojih besedah.
Saj ona hodi pomagat, da si zasluži za preživetje, samo to ni dovolj za najemnino. Obljubili so ji neko službo in če jo dobi, bo odšla, sigurno. Tudi sama že dolgo sluti vse kar si napisala o njenem ljubimcu. Željna je bila nežnosti in pogovorov, ker leta tega ni imela, on je pa to na veliko izkoristil. In res je, da bo morala prekinit z obema.
Kar si napisala Vijoličarka, bi ona morala večkrat prebrat. Hvala vsem.

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.7.2012 16:18:20   
mateyka
se pravi, če prijaviš posilstvo, se nič ne zgodi? po moje tega da je bila posiljena tudi CSD ne ve, kaj šele policija.

aja, pa še to - če nekoga ljubiš in ti pove da je bil posiljen, ma ni variante da na to ne bi reagiral.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 27.7.2012 16:21:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 10
27.7.2012 16:30:06   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Obstajajo tudi druge ustrezne ustanove, ne samo CSD, obstajajo telefonske številke, obstajajo krizni centri.

So druge ustanove, kakšna društva, ki pomagajo. V takih primerih bi jaz kar preskočila telefonske pogovore, temveč naredila konkretno akcijo in odhod od bivšega. Krizni centri pa spadajo pod CSD.
Verjetno je neumno vprašati ali bi se njen bivši izselil in njej pustil stanovanje?

Če je tako, kot pišeš anonimna... prvo naj se umakne, potem pa naj razmišlja kako je s katerim partnerjem, kdo ima koga rad ali kako čuti.
Jezi me stavek, če dobi službo, bo odšla. Umik iz nasilnega okolja NI V NOBENEM PRIMERU pogojen s službo in denarjem. Gre se za varnost. Če je pa kak otrok še tukaj, potem pa že zamuja z odhodom. Danes naj gre.

Neposredna povezava do sporočila: 11
27.7.2012 16:33:20   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

se pravi, če prijaviš posilstvo, se nič ne zgodi? po moje tega da je bila posiljena tudi CSD ne ve, kaj šele policija.

aja, pa še to - če nekoga ljubiš in ti pove da je bil posiljen, ma ni variante da na to ne bi reagiral.

Se strinjam z vsem napisanim.
Dodajam še to... če si človek, pa ti nekdo pove, da je bil posiljen... reagiraš. Pa ni potrebna neka ljubezen posebna do žrtve.

Anonimna, če je to tvoja kolegica, znanka, sorodnica,... pomagaj ji pri akciji. Vredno več, kot tisoč besed o razumevanju in smiljenju.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.7.2012 16:53:49   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

če nekoga ljubiš in ti pove da je bil posiljen, ma ni variante da na to ne bi reagiral.

Sveta resnica! To se mi zdi tako strašno grozno.

V tem človeku, razen pohote in sebičnosti, ni prav nič. Niti mačizma tipa 'ne boš ti moje ženske posiljeval'. Bljak.

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
Danes naj gre.

Ja!

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.7.2012 19:56:08   
HHH
Ljubica, nehaj se slepiti, da bo ljubimec rešil vse tvoje probleme. Postavi se na svoje noge in postavi se zase. Tukaj anonimno sprešuješ cel svet/splet kaj mi mislimo da on misli user posted image Vprašaj njega!
Predvsem pa mislim, da ni rešitev, da greš od enega naravnost k drugemu. Ne mislim, da ga moraš zapustiti. Hočem le reči, da zaživi samostojno. Odrasla ženska si in sposobna!!!! Za resno življenje v dvoje z nekom bo še čas. Če te ima res rad, ti bo stal ob strani. Morda pa te ravno zato ne "povabi" k sebi, ker tudi on misli tako kot jaz.
Oprosti, ker te nagovarjam direktno, a nekaj mi pravi, da je ta prijateljičin problem dejansko tvoj.

Neposredna povezava do sporočila: 14
27.7.2012 20:05:38   
Anonimen
HHH, verjemi, da se ona trudi. Res se. Nikoli ga ni prosila za pomoč, vendar je upala, da jo bo sam ponudil. Če bi jo imel rad, bi ji pomagal. Ona leta povsod, da najde službo, piše prošnje, hodi v podjetja...vem, da se trudi.

(odgovor članu HHH)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
27.7.2012 20:07:29   
Anonimen
In on ve kaj vse ona počne, da bi lahko šla na svoje. Vem, da bi ji lahko pomagal, vsaj preko vez, ker pozna dosti ljudi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
27.7.2012 20:20:24   
liliana

Mi lahko napišete malo vaših mnenj, ker sem sama preveč zbegana. Hvala.

On, njen moški zadnje leto živi sam, oziroma z mamo, vendar ima svoje gospodinjstvo. Je moški srednjih let, krepko čez 40.
Ona je ločena,mlajša od njega več kot 10 let, ona živi v isti hiši z bivšim možem, ker si ne more z majhnim dohodkom privoščit stanovanja, čeprav ga vseeno išče, vendar ga do zdaj ni našla. Tako je primorana živeti z bivšim.
Sestajata se že skoraj eno leto, on ve kako ona živi, da jo mož maltretira, psihično uničuje, vsak dan, ko se slišita mu potarna kako ji je hudo, da ne ve kaj bi še storila...obiskuje socialno vendar ji ne pomagajo.
On ji vsak dan zatrjuje kako jo ima rad, da ne more brez nje...vsak vikend sta skupaj, potem se ona spet vrne domov, kjer jo čaka še hujše maltretiranje. Bivši mož jo je že tudi posilil, lasti si jo kot da je še njegova žena. Njen ljubimec vse to ve.
Ona vsak dan pričakuje, da ji bo rekel, da bi ji rad pomagal, da naj pride k njemu, saj ji vsak dan zatrjuje kako jo ima rad. Vendar on ne naredi nič. Samo posluša jo, uživa z njo v pogovorih, v vikendih....to je vse. Nikoli ji ni ponudil pomoči, čeprav ona po vseh njegovih besedah o ljubezni to pričakuje.
Zdaj me zanima vaše mnenje. Ali ona preveč pričakuje? Mislite, da on sploh kaj čuti do nje? Kaj bi vi storili v takšni situaciji?
Hvala vam, če boste napisali svoja mnenja.

Oditi mora od oba...če ne more sama v svoje stanovanje naj upošteva predloge, ki jih je dala Lulu,....

Sedanji ljubimec se z njo sestaja leto dni praviš....leto dni ve, kako ona živi, kaj prestaja, da jo je bivši posilil....pa jo še naprej izkorišča, da se enkrat na teden da z njo dol oz. jo po.****a in ji potem kaže mesec v vodi, kako zelo jo ljubi....

Je še večji prasec od bivšega.....bivši vsaj iskreno pove in pokaže kaj si misli o njej.....ljubimec ji pa laže in ji dela utvare s svojo lažno izpovedjo ljubezni ima jo pa zgolj za potešitev svoje spolne sle in hranjenje svojega ega....brezobziren hinavec je, ki jo psihično izkorišča, ker ji laže in se ji predstavlja v lepši luči kot dejansko je.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?