ronja
|
Zakaj tako boli, če vem, da sva se prav odločila? Boli zato, ker ga imaš rada. Hvalabogu, da ti ni vseeno - če bi ti bilo, bi to pomenilo, da si ali vrgla stran par let, ker si bila z nekom, za kogar ti je vseeno ali pa da sploh ne znaš imeti rada. Torej: dobro je, da te boli, ker to pomeni, da znaš imet rada in da ta zveza ni bila brezveze, čeprav sta šla vsak svojo pot. Kdaj bo nehalo? Pravijo, da prebolimo v polovici časa, kolikor smo bili skupaj, ampak to je po moje odvisno od veliko dejavnikov... Ostala sama? Zakaj bi morala ostat sama? Veš, koliko ljudi se loči, koliko se jih spametuje šele v kasnejših letih? Imaš vse možnosti, da najdeš nekoga zase:). Sama sicer ne mislim, da smo ali moramo bit popolne ali da je kaj barobe, da se počutimo varne ob nekom, ker je to naravno in ne pomeni, da ne znamo poskrbet zase na svoj nepopolni način Jasno, da ti je čudno, boleče,... saj si se ravnokar razšla z nekom, ki ga imaš rada. NIhče, ki je imel kolikotoliko lepo vezo, ni bil pri tem srečen. zato ker si prekinila in se razšla preden je prišlo do zamere ali hujših konfliktov. to je najbolj boleče, ker prekinemo ko še gojimo čustva do človeka. Ja, verjetno res, samo meni se zdi tako bolj prav. Boljša se lepo zmenit, ko se še lahko kot pa neke zamere... Sama sicer ne verjamem, da je sreča odvisna samo od nas samih, čeprav je v veliki meri, vendar je tudi od zunanjih okoliščin. Recimo zdaj sem srečna, če bi se pa Svitu zgodilo kaj od tega, kar mu je grozilo, pa ne bi bila. Pa sem čisto ista. Samo ni nam vseeno za naše ljube. In nobena mama ne bo srečna, če se kaj zgodi njenemu otroku in tudi če se 100x odloči, ne bo srečna. NI nam vseeno in to je fajn. To pomeni, da znamo imet radi. Ker pa ti veš, da je to boljše za vaju oba, boš sčasoma to tudi čustveno sprejela, kot pravi mateyka in boš nekoč seveda spet srečna. Takoj potem, ko se razideš, pa ni nihče srečen, razen, če je bilo kaj res zelo narobe v odnosu in je bilo prej toliko hujše, da si samo srečen, da je konec... Ampak to je slabša možnost...