Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
sleppy wrap - kako nositi dojenčka? 16.7.2012 13:35:34
|
|
|
|
Matejusska
|
Po premisleku sem kupila sleepy wrap oz. bobawrap in zavezovanje mi gre, to ni problem. Bolj me zanima kako nositi otroka? Tam piše, da novorojenčka nosiš v položaju, ki je pokončen, piše da lahko tako otroke nosiš do 5kg, od 5kg dalje pa že tako, da mu nogice visijo ven. Moj še nima 2 meseca pa ima 5kg ampak se mi ne zdi v redu pokončni položaj zaradi hrbtenice, poleg tega pa, če ne spi, dviguje glavico, ki je še ne kontrolira, in potem mu jo moram z roko držat ker drugače mu kar opleta. Torej, kako ste nosile majhne dojenčke? V tem pokončnem položaju ali v vodoravnem položaju? Tega sem našla na youtubu in se mi zdi primernejši za tako malega otročka.
|
|
|
|
RE: sleppy wrap - kako nositi dojenčka? 16.7.2012 13:43:42
|
|
|
|
emma83
|
Jaz sem svojega nosila v položaju lunice kr dolgo, sigurno do ene 4. meseca.
|
|
|
|
RE: sleppy wrap - kako nositi dojenčka? 16.7.2012 17:10:29
|
|
|
|
SMT3
|
Do petega MESECA ne sme imeti nogic narazen.Jaz sem jo nosila v položaju zibke,če pa je imela krče pa pokonci,na kolenčkih,kot kaže slika.
|
|
|
|
RE: sleppy wrap - kako nositi dojenčka? 16.7.2012 17:32:24
|
|
|
|
Matejusska
|
Saj se je tudi meni zdelo, da je položaj zibke oz. lunice primernejši zaenkrat. OK, zdaj pa še eno vprašanje. Gledam tale video (http://www.youtube.com/watch?v=_HpeJY3fx1M ), sicer gre za moby wrap ampak kolikor vidim, je enak kot boba wrap. No in tukaj za položaj zibke oz. lunice trak prepogne po dolgem tako, da ko imaš trak na prsih prekrižan, ima trak na vsaki strani dva žepka in potem daš otroka v te žepke (na videu je to nekje okoli 0:30) medtem ko videi o boba wrapu traka ne prepogibajo po dolgem. Kako ste pa ve prakticirale? Ste prepogibale ali ne? Ali bi lahko pri boba wrapu tudi jaz trak prepognila? Kot rečeno, zdi se mi, da je enak temu moby wrapu.
|
|
|
|
RE: sleppy wrap - kako nositi dojenčka? 16.7.2012 18:33:57
|
|
|
|
Matejusska
|
Sem ugotovila, da je bolje če ga ne prepognem.
|
|
|
|
RE: sleppy wrap - kako nositi dojenčka? 16.7.2012 22:32:06
|
|
|
|
SMT3
|
A to govoriva o tem,da narediš žleb al kako naj rečem
|
|
|
|
RE: sleppy wrap - kako nositi dojenčka? 16.7.2012 22:47:10
|
|
|
|
Matejusska
|
IZVIRNO SPOROČILO: SMT3 A to govoriva o tem,da narediš žleb al kako naj rečem Hm, mogoče govoriva o isti stvari, za vsak slučaj pa, če se ti da, poglej video, okoli 30-te sekunde ga prepogne. V bistvu nastane na ta način nekakšen žepek v tistem delu traku, ki je prekrižan na prsih, in potem daš otroka noter, se pravi, da je med tabo in otrokom blago, medtem ko pri boba wrapu naj ne bi nič prepogibal in imaš z otrokom direkten stik. Je pa pri prepogibanju potem manj blaga na ramenih oz. ma sploh izgleda manj blaga, kar se mi zdi + v primerjavi z boba wrapom.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?