|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4 letnik in strahovi!
11.7.2012 9:46:49   
maktub
Mamicee...

Ijoj naš 4 letnik je kr iz nenada postal ena taka ma taka reva in tak strahopetec da to ni za verjet.. do sedaj se ni resnično nič nič bal, ni blo stvari na svetu ki bi se je bal..sedaj pa se na srmt ampak res taka evforija in jok ko vidi LUTKE ali kake sence... Prejšnjo večer smo mu kupili balon in ga je hotel v sobici.. no morem povedat tudi da ima nad posteljo skoraj po celi sobi napeljane ( božične) lučke ker ga je strah tako da mu lučke če noč pustimo... no prejšnjo noč pa sem mu jih jaz ugansila ko sem šla spat.. ob 4 paa jokkk in jokkk mož je hitro tekel in sina pomiril... ampak sin je vstal iz postelje in se polulal v hlače.... ko smo ga vpr zakaj je tole je reku da ni bilo svetlobe, da je vdel Grozljveeee sence ( balon) in da se ni upal it lulat....
ZAkaj zdaj to... n ekaj se je moralo zgoditi da je on postal tak plašljivko... tudi ročne lutke imamo doma.. smo se z njimi spoprijateljili se je ne moji več, tudi mimo trg. z lutkami gre lepo ampak ko pa zjutraj gleda jutranji program pa čim konča kaka risanka me kliče: mamiii pridii k meniii prosiimm.. in sam čaka kaka bo... namreč se boji nene lutke ( babičine zgodbe ) mislim da....
Kaj naj naredim, kajti tolee je postalo res noorooo grozno... niti po mestu nemoremo hodit ker ko so kake lutke recimo nevem maskote kakih blag. znamk je celaaa euforijaaa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4 letnik in strahovi!
11.7.2012 9:59:01   
LuLu
Mogoče ja kdaj kaj takega sanjal, ali pa kako risanko gledal. Po moje je za začetek najboljše pogovor z njim. Je dovolj star, da bo že kaj povedal. Sem brala, da je najbolje, da se na strah starši odzovemo čisto flegma. Če bomo mi še paniko naredili, ne bo ok. Čisto mirno se takrat pogovoriti kaj je videl, česa ga je strah... mi smo tudi imela kdaj kake pošasti, pa volkove,... sicer brez hudega joka... ampak pogovor in na koncu zaključim s kako smešno zgodbo in obrnem na humor, pa je bilo vse ok.
Če pa je tako hudo in ne boste mogli sami, potem pa tudi kaka strokovna pomoč. Mora razumeti kaj je strah, tudi starši to morajo vedeti seveda. So pa tudi taki otroški opisi strahu, da bi ga 4-letnik lahko razumel. Se tudi na Googlu kaj najde za prvo silo.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
11.7.2012 10:00:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maktub)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2012 10:17:20   
LuLu
Ja ja... Kot je Ankica* napisala. Starši so vedno tu, strah je normalna stvar, in podobno.
Bi še enkrat povdarla, da je dobro, da si starši prvo razložijo pomen strahu, ker bodo to prenesli na otroka. Iz lastnih izkušenj pišem, da je čisto brezveze govoriti, da te nima kaj biti strah ali kake neutemeljene odgovore dajat, če so sami starši strahopetci v življenju. Prej ali slej otrok to pobere od njih.
Je pa v življenju zelo pomembno, da strah razumemo, kot se vidi, pa se to začne že pri 3-4 letih.
Jaz dajem veliko povdarka na to, ker se danes zavedam, da so pri meni naredili napako. Danes sem ok, ampak veliko let je minilo z napačno razlago strahu, kar je bilo slabo zame. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2012 10:38:19   
Balerina
Precej normalno vsaj pri nas je bilo podobno. Smo ji poškušali čim bolj razložiti, če je bila možnost tudi pokazati da je samo človek tako oblečen samo je bilo kaki 2 leti kar hudo. V vrtcu smo povedali kako in kaj da se boji vseh ki imajo pokrit obraz, posledično maškare dedek mrac in njegovi prijatelji,...
Sedaj pri 6ih pa je šla sama do maskote, dala roko in prejela nagrado. Z možem nisva mogla verjet ampak evo očitno vse prerastejo.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2012 10:41:31   
MTFP
Nas je star 3 leta in zadnje case velikokrat ponoci pride, da je posast v sobi, njemu najbolj pomaga to, da gremo skupaj po to "posast", nama jo pokaze (je cisto namisljena, nobene sence ali kaj), se pogovorimo z njo, in ji odpremo okno, da gre lahko ven.
Se pa strinjam, da je treba otroka razumeti, in da s tem ko mu reces nic ni, ne naredis nic dobrega. Mi vedno te posasti skrajno resno jemljemo. Jo pa potem sam "prime" in vrze cez okno. No vcasih jo tudi zapre v kak avto.... In potem je mir...
Ne vem no a delamo prav ali ne, samo obnese se pa.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2012 10:49:28   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

Mi vedno te posasti skrajno resno jemljemo. Jo pa potem sam "prime" in vrze cez okno. No vcasih jo tudi zapre v kak avto.... In potem je mir...

Kolko berem mi je fajn način, da jo vrže skozi okno user posted image
Prav se mi zdi, da pošast resno vzamete, ampak strah pa ne. Da se posvetite pošasti, ne pa da se ukvarjate s samim strahom.
Drugače napisano, pošast je pomembna, da poskrbite za njo... strah pa čisto postranska zadeva, ki omembe ni vredna. Če se razumemo user posted image

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2012 10:51:00   
MTFP
Nas je star 3 leta in zadnje case velikokrat ponoci pride, da je posast v sobi, njemu najbolj pomaga to, da gremo skupaj po to "posast", nama jo pokaze (je cisto namisljena, nobene sence ali kaj), se pogovorimo z njo, in ji odpremo okno, da gre lahko ven.
Se pa strinjam, da je treba otroka razumeti, in da s tem ko mu reces nic ni, ne naredis nic dobrega. Mi vedno te posasti skrajno resno jemljemo. Jo pa potem sam "prime" in vrze cez okno. No vcasih jo tudi zapre v kak avto.... In potem je mir...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.7.2012 15:33:03   
Tippi
Samo obdobje, ki ga bo minilo. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da se je moja hči bala vsega kar ji je bilo novo. Od lutk, klovnov, dedkov mrazov in božičkov. ustrašila se je, ob praznovanju rojstnega dne, velike skupine otrok, ki so ji zapeli. namesto da bi se smejala, je jokala. Da ne govorim o vseh pajkcih in muhicah. Tako da, po moje je strah, da je kaj narobe s sinom odveč, je pa res, da je precej zoprno, a tako pač je. potrudi se čim bolj "utemeljeno" ga potolažiti in bo minilo. Verjemi. user posted image

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.