|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave z izgovarjanjem - logoped
10.7.2012 21:19:30   
soncica01
Pozdravljene,

nekaj me zelo skrbi, namreč pri moji punčki stari 3 leta in 5 mesecev so ugotovili motnjo govora, lepo ne izgovarja s, š, c, č, z, ž in r. Recimo črko s izgovarja tako da da jezik med zobe.

Ali veste, kdaj naj bi to minilo z razvojem ali pa že zamuja in so potrebne vaje? Na logopeda bomo čakali pol leta!!!??? pa me malo skrbi, da ne bo potem prepozno.

Zelo vesela bom vseh vaših odgovorov in nasvetov.
Vnaprej hvala in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: težave z izgovarjanjem - logoped
10.7.2012 21:22:41   
bskrle
POnavadi otroci pri 3eh letih slabo sodelujejo, tako da v pol leta ne bo ničesar zamujeno.
Sicer pa je do šestega leta čas.Sploh za R.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2012 8:16:37   
thaiss
soncica takšne težave ima moj sin. Jeziček skos tišči naprej, ne samo ko govori, tudi ko se igra itd
Jaz sem prosila pediatrinjo za napotnico in socer pri skoraj 4 letih. Dobila sva tako za nič logopedinjo, obravnavo sva imela enkrat mesečno, pa še to, največ kar je pri njej delal je zlagal puzleuser posted image  Za domov pa nam je dala liste s sličicami, in naj doma vadiva izgovorjavo. Katastrora, kako naj ga jaz po sličicah učim pravilnega govora?? predispozicija za pravilen razvoj govora je pa itak jezik.
Lani junija smo imeli pri njej zadno (6to)obravnavo, da se slišimo ponovno septembra.
Ob začetku šolskega leta sem klicala da bi dobila ponovni termin, vendar me niso poklicali nazaj, imajo gužvo, prednst imajo otroci ki gredo letos septembra v  šolo itd itd
No, potem mi je ratalo pridet do vrtčevske logopedinje, mlada, super punca. Spet sem se namatrala da ga sprejme, čeprav mi je takoj dala vedet da imajo spet prednost 6 letniki.
No, ko ga je poslušala in predvsem opazovala jeziček med govorom je ugotovila da nima smisla čakat naslednje šol leto, ampak da potrebuje obravnavo takoj.
Za začetek nam je dala za domov super vaje za razgibavanje jezička: pihanje balončkov, pitje po slamici, pihanje po slamici, razgibavanje jezička kot žabice...uglavnem vaje s katerimi 5 letnika lahko pritegneš k sodelovanju.
Ne pa da ga 55x popravljam kako izgovori STOL
Šele ko je osvojil motoriko jezička je logopedinja začela z vajami za pravilno izgovorjavo. Ampak, prej ga je naučila kakose pravilno izgovorjava
npr črka S: širok nasmeh, zobje zaprti (ograja) in nato izpih Sja
Počasi napreduje, še vedno jeziček moli naprej med izgovorjavo, ampak dosti dosti manj.
V družbi, ga nikoli ne popravljam, doma pa ja. Sicer to ni popravljanje v smislu: nisi prav izgovorila Sja ampak: POzabil si na ograjo pa ti je jeziček zbežal.
Kot pravi logopedinja to ni huda napaka, vendar je potrebno to izničit, se pravi s pravilnimi vajami jezika

pomembno je da pridete to obravnave! in seveda k tapravi logopedinji
če te če kaj zanima kar vprašaj

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2012 11:01:26   
RAKICA1
No pri meni tudi sin hod k logopedinji in je star 8let. Je pa res, da lrideš šele navrsto po polleta naprej srečanja so pa enkrat na mesec ali pa če je potrebno dvakrat na mesec, ker so tako zasedani, tako je meni razložila. Ker moj sin pač hodi v šolo in seveda tam ima vzgojiteljco zahtevno tko, da upam tudi ,da bomo letos dobili v šoli. Drugač pa z otrokom logopedinja dela pol ure potem pa vse sam mor doma delat vaje čimveč vaj sam ,da je otroku bolš ter da lažje izgovarja sama lahko poskusiš z lažjim besedam ,da izgovarja za vami, če pa bi želela vaje pa mi lahko pišeš privat in ti pošljem prek mejla

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2012 14:14:46   
ribica.
pri treh letih še sploh ni pozno. Moja prva je šla s 5-imi, zarad r-ja. Drugorojeni je imel čisto enako izgovorjavo r-ja kot ona vendar je nekega dne ko je imel cca 5 let, čudežno začel govorit r. In moraš vedet, da malo starejši otroci tudi lažje delajo vaje, ki so za to potrebne. Že 5 letnika težko pripaviš da 10 min na dan dela vaje, kaj šele 3 letnika.

(odgovor članu RAKICA1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.