|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako dati antibiotik
7.7.2012 8:16:19   
MTFP
Moj sin je dobil ospen sirup. In ni pogojev da ga spije, tudi ce mu ga zmesam z pikovitom. Ne gre z lepa, pa tudi zgrda ne. Dretje, jok, tiscanje zob skupaj... Skratka pozna kdo kako ucinkovito finto ali nacin. Ponoci je trajalo pol ure, da ga je vzel, danes zjutraj isto...caka nas pa se 10dni. V soku zmesan tudi ne vzge...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako dati antibiotik
7.7.2012 8:33:25   
alda
jaz sem v lekarni kupila injekcije-uno plastiko, dozirala zdravilo,
odprl je usta im mu špricnila noter-sploh ni imel časa kar koli naredit.
Zelo praktično-še polivaš ne user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2012 9:01:15   
MTFP
Smo probali, enkrat je delovalo, potem pa nic vec. Ker ven spljuva.
user posted image

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
7.7.2012 9:36:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MTFP)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2012 9:50:26   
MTFP
Star je tri leta. Ma smo probali z vsem, npr. Da mu bodo misice zrastle ( to ponavadi pali), je rekel, da noce misic,... Sem mu povedala, da ne bo mogel na svoj rojstni dan, ce se ne pozdravi, mi rece, o to bo pa skoda....sva gledala Nodija, ki je dobil zdravilo, je bil njegov komentar: Nodi je priden, jaz pa ga nocem... No danes je en traktor sicer deloval, pa se to zato, ker sem mu morala zagroziti, da ga bom dala sestrici.
Ma sej v normalnih okoliscinah ne uporabljamo takih ukrepov, ampak tu pa res probamo vse, od pogovora,slikic, risanke, do podkupovanja, in na koncu v obupu ze z groznjami... Na silo nima smisla, ker ven pljuni... Joj pa se 10 dni ga mora jemati.

Z drugimi zdravili ni problema (calpol in sirup pikovit), antibiotik je pa imel ze enkrat, in sicer nekega res ogabnega, borbe so bile ze takrat, le da je takrat to z brizgo nekako uspevalo... Tokrat ima ospen, ki je sicer boljsega okusa kot tisti, ki ga je imel prvic, ampak ne ocitno si je zapomnil. Ali sem pa napako naredila, ker sem pred njim zdravnika vprasala, ce obstaja kaj kar je boljsega okusa....

Skratka samo zlico vidi pa se dere kot da ga iz koze dajemo...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2012 10:18:46   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: alda

enako. morala sem jo prijet ko eno tele in napol na hrbet vrčt. odprt usta in špricnit not. kasneje je zaštekala da z zdravili je pač treba (ni trtemrte da ne bi) potrpet in niso okusna, dokler pa ni, je šlo edino z injekcijo.

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2012 10:41:51   
MTFP

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: alda

enako. morala sem jo prijet ko eno tele in napol na hrbet vrčt. odprt usta in špricnit not. kasneje je zaštekala da z zdravili je pač treba (ni trtemrte da ne bi) potrpet in niso okusna, dokler pa ni, je šlo edino z injekcijo.

Bomo probali ob naslednji dozi se enkrat. Ceprav, kot tele user posted image user posted image na hrbet vreci mi ga se zna uspeti, ampak usta odpreti... Ko pa tok zobe skup tisci. Ne pretiravam, ampak ko se brani z vsemi 4 je kar mocnejsi od mene. Nic ocitno bo res treba zgrda...ce pa se do 14h najde kak bolj human in pretkan recept se pa vseeno priporocam :)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2012 11:45:29   
*miska.mcc*
v lekarno pejdi po še 1 šprico.
pol pa daj v obe šprici sirup. na 1 pa namontiraj šivanko.

potem pa naj izbira.
ali tista brez sivanke v usta, ali tista s sivanko v rit.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.7.2012 11:46:11   
Doll
V hrano

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2012 11:53:34   
mateyka
če zobe skup tišči ga požgačkej. v glavnem - bodi bolj vztrajna kot on. user posted image naša se je drla ko jesihar in sem ji šprico kr vtaknila med zobe, pol pa ni mogla več zob čist stisnit. pa skoz sem ji tupila da mora pogoltnit in da če ne bo, bomo tok časa šprical dokler ne bo.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2012 12:07:30   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

v lekarno pejdi po še 1 šprico.
pol pa daj v obe šprici sirup. na 1 pa namontiraj šivanko.

potem pa naj izbira.
ali tista brez sivanke v usta, ali tista s sivanko v rit.

Tole z dvema špricama se meni zdi dobra ideja. Samo jaz bi recimo dala v drugo šprico sok, pa še enkrat sok, pa še enkrat sok, pa malo zamenjaš in daš sirup (se narediš, da si se zmotila, ko pogruntauser posted image ), potem pa hitro še enkrat sok, pa še enkrat sok user posted image ... Ne vem...poskusi...nimam pa izkušenj, ker pri nas je šlo vedno brez problemov po žlički. Če ne, pa sem jim tako usta stisnila, kot dela ribica in noter vlila, pa hitro pit in je bilo OK.user posted image

Mogoče ga glede na to, da je pa le že star tri leta probaš nafintat, da se gresta igrico ugibanja...recimo...povej mi ali je v tej šprici sok ali sirup... Pa mogoče še ti eno šprico sebi (ne antibiotikauser posted image )...pa še ti ugibaš. user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2012 12:15:12   
end1
Moji mali so v bolnici dali ospen tudi z brizgo. Najprej je sestra dala meni, da poskusim mali dat zdravilo, pa ni šlo, ker je z jezikom vse ven metala. Pol pa jo je sestra prijela s palcem in kazalcem za čeljust (pri ličnicah, tam nekje pri naših modrostnih zobeh - močno oživčen del) , tako da je ni upala premikat, ker bi jo sicer bolelo in je bilo fertik v 2 sedkundah.

Zgledalo je sicer grdo, sam drugač ni šlo. Poskusli tudi doma in je šloČez dan sem se pregovarjala, ponoči pa se ji tako dajala.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.7.2012 13:20:27   
Shorty_
hej,

podoben problem sem imela pri hčeri ko je imela 3 leta, probala sem ni da ni. Pol sem jo pa posedla v kuhinjo in ji rekla da naj me pokliče ko bo hotela popit, do takrat se grem pa jaz igrat z njenimi igračkami in sem šla. Prvi dan je trajalo cca. 10 min da je prišla pome, drug dan zjutri sem jo samo v kuhinjo nesla pa je rekla: bommmm popillllaaa!

Se pa strinjam da izjava pred zravnikom če je kaj boljšega okusa ni glih zmagovalna.

Probaj se tako in bodi trdna in pokaži mu da se okoli zdravil pač ne pogaja.

lp

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.7.2012 14:01:21   
petarda
Ura je 14....user posted image  je šlo? user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.7.2012 14:53:34   
MTFP
Ne sem se zmotila ob 15h ga mora vzeti.... Bomo sporocila, ceprav, mislim da najhuje je ponoci, ko ga je treba zbuditi....

Sicer pa zjutraj, ko sem mu zagrozila s traktorjem (ima en velik lep traktor, ki sem ga pred casom pospravila), mi je potem rekel, sam hecal sem te mami. Seveda ob 7h zjutraj, dretje na vso grlo, in verjetno budnica za polovico sosedov, je pa res velik hec...

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.7.2012 15:07:58   
MTFP
Evo je uspelo. Najprej sem mu prinesla pikovit, samo videl me je, pa je z glavo zaril v sedezno. Sem probala potem miskino foro (ceprav, ko sem jo prebrala, me je nasmejala, in sem mislila da se sali). Sem rekla bos pojedel, al pa dam injekcijo v rito, pa mi mi je takoj rit nastavil, kar v rito daj mami, user posted image no potem sem vzela dalinca ugasnila tv in zagrozila ali zdravilo ali pa takoj spat, in je vzel (pikovit). Potem sem prisla z antibiotikom, in je takoj usta odprl, ko je ugotovil, je malo trznil, ampak lepo pojedel.

No zvecer bo vecja borba, ker ga bo treba zbuditi, in ko njega zbudis je siten ko komar....

Ampak sem res sama zafrknila, ko sem sprasevala zdravnika za okus, ker tale ospen ze disi lepo, tisto kar je pa nazadnje imel je bilo pa resnicno grenko in ogabno....

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.7.2012 15:45:29   
Anonimen
Zakaj ga pa ponoči budiš za zdravilo? Jaz naši vedno doziram zdravilo v inekcijo, ponoči ji pa speči pristavim inekcijo med ustnice in počasi stisnem in čist refleksno požre ... se sploh ne prebudi. Čez dan pa če se slučajno upira (ponavadi se ne) ji pa samo rečem, al boš tole pojedla al pa gremo v bolnico in pali.

(odgovor članu MTFP)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
7.7.2012 15:56:54   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP
No zvecer bo vecja borba, ker ga bo treba zbuditi, in ko njega zbudis je siten ko komar....

Ni ga treba zbujat. Ponoči dam vedno v brizgo, dvignem spečega otroka v naročje, brizgo v usta in v spanju popije. Se sploh ne zbudi.

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.7.2012 16:08:49   
MTFP
Hvala bom pskusila, je bolj tak tip, da ga vsako premikanje zbudi, ampak za poskusiti pa je. :)

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.7.2012 21:41:14   
MTFP
Ocitno pri nas pali samo predlog od Shorty...sicer je vztrajen in traja... Ko pa se vda, pa sladko rece, mami samo hecam te...

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.7.2012 22:07:52   
MTFP
Ocitno pri nas pali samo predlog od Shorty...sicer je vztrajen in traja... Ko pa se vda, pa sladko rece, mami samo hecam te...

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.